Cristiano: Szeretném hosszú távon látni Zidane-t a Real Madrid kispadján

Cristiano Ronaldo az UEFA hivatalos médiaszervének adott interjút, amelyben mesélt a Bajnokok Ligájában átélt élményeiről, a Manchester Cityről, Zinedine Zidane-ról, valamint arról, hogy milyen érzésekkel tölti el az, hogy ő a sorozat legjobb góllövője.

Két évvel ezelőtt, Lisszabonban megnyerted a Bajnokok Ligáját. Le tudod írni, hogy számodra mit jelentett az a győzelem?
Gyönyörű érzés volt a Real Madriddal megnyerni a döntőt, csodálatos, hiszen a Bajnokok Ligája mindig különleges sorozat. Az, hogy Lisszabonban, a portugál tömeg előtt győzedelmeskedtünk, szintén különlegessé teszi.

Még mindig ugyanazok az érzések fognak el a Bajnokok Ligája himnuszának meghallásakor, mint 2003-ban, a debütálásodkor?
Másfajta érzés, másfajta szenzáció. Ahogy már mondtam, ez egy különleges sorozat, ilyenkor másak az érzések. Ezért érzem úgy minden egyes Bajnokok Ligája-mérkőzés alkalmával, mintha az lenne az első. Nyilvánvaló, hogy a sorozat megnyerése prioritás a Real Madrid számára. Tudjuk, hogy egy nehéz kihívás ez számunkra, de minden lehetséges. Ha a Manchester City bejutott az elődöntőbe, az csak azért lehet, mert egy kiemelkedő csapatról beszélünk. A PSG kiejtése nem könnyű feladat, de ők megcsinálták. Nagyon kevés gyengeponttal rendelkeznek.

A Wolfsburg elleni mesterhármasoddal az elődöntőbe lőtted a csapatot. Ha a sorozatban nyújtott legjobb teljesítményeidet tekintjük, akkor hová rangsorolnád azt az estét?
Valószínűleg az egyik legfontosabb mérkőzés volt: nyernünk kellett három góllal, mind a hármat én szereztem, szóval különleges volt. Tökéletesnek kellett lennie, és így sikerült. Nem csak az én teljesítményem miatt, úgy vélem, minden tökéletes volt. A csapat nagyon jól játszott, a szurkolóink is nagyon jól teljesítettek, nagyon fontos szerepet játszottam a fordításban. Briliáns este volt, varázslatos pillanat.

Mit adott érkezése óta Zidane a csapatnak?
Úgy érzem, sokkal inkább értékelnek minket Zidane kezei alatt. Érezzük a törődést, tudjuk, hogy még folyamatban van az alkalmazkodása. A dolgok nagyon gyorsan történnek vele, igazán boldog vagyok a kezei alatt. Mindig elismertem őt játékosként, most, hogy edzővé vált ugyanezt teszem a viselkedéséért és azért, ahogy a játékosokkal bánik. Olyan edző, akit hosszú távon szeretnék látni a Real Madrid kispadján.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK