Egytől egyig: Real Madrid – Manchester City

Két év után újra döntőbe jutott a Real Madrid, ezúttal a Manchester City legyőzésével. Mi ismét megpróbáljuk a már jól megszokott módon, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (8,5)
Nem egyszerű ennyire örömittasan belekezdeni ebbe. Szeretett csapatunk taktikailag még a 10-est is megérdemelné, nagyon rég láttam annyira szervezetten és fegyelmezetten 90 percet végigjátszani a Real Madridot, mint tegnap este. Hiába bírálják sokan a tegnapi játékot, hogy nem volt elég bátor és látványos, kérem, egy elődöntőről beszélünk, ahol a legapróbb hiba is elég lett volna ahhoz, hogy kiessünk. Nem jött azonban semmilyen hiba, a hátvédsor ellenállhatatlan volt, a középpálya Casemiro nélkül sokat gyengülhetett volna, ha Kroos nem idei legjobb teljesítményét nyújtotta volna. A támadósor picit enervált volt, szinte biztos vagyok abban, hogy a hármas két tagja sem volt százszázalékos állapotban. Örülhetünk tehát, ésszel és csapatmunkával sikerült a City fölé emelkedni, öngól és egy gól ide vagy oda, ott leszünk Milánóban!
Az olvasók értékelése: 7,4

Manchester City (5)
Őszintén, ilyen teljesítménnyel nem lehet továbbjutni egy elődöntőben. A nagyszerűen szervezett Real Madriddal szemben teljesen tanácstalanok voltak, nem tudtak váratlant húzni, egy-két komoly helyzeten kívül egyáltalán nem éreztem bennük a veszélyt. Egyedül a védelmüket lehet kiemelni, igaz, az ő dolguk is lehetett volna nehezebb, ha Cristiano Ronaldo nem félig sérülten lép pályára, illetve ha Benzema is egészséges lett volna.
Az olvasók értékelése: 3,9

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Pepe (9)
Pepinhooooo… Hihetetlen ez a figura. 33 évesen nem lehet őt kiszorítani a csapatból. Ez a portugál srác teljes szívéből játszik ezért a klubért, nem kétséges. Agüerót zsebre rakta, valamint a Touré helyett érkező Sterlinget is. Nem túlzás, hogy hiba nélkül játszotta végig a találkozót, nagyban köszönhető neki, hogy ezúttal sem kaptunk gólt, illetve, hogy a City leginkább csak átlövésekkel tudott próbálkozni. Számomra a portugál a szezon egyik legnagyobb meglepetése.
Az olvasók értékelése: 8,2

Keylor Navas (7,5)
Ritkaság, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében egy kapusnak ilyen kevés feladata legyen. A Costa Rica-i felmehetett volna az ultrák közé is, hogy buzdítsa a csapatot, hiszen előtte a védelem nagyszerűen takarított. Emellett Navas mindig ott volt, amikor szükség volt rá. Mára senki sem kételkedik abban, hogy a világ egyik legjobb kapusa lett Iker Casillas utódja.
Az olvasók értékelése: 8,2

Dani Carvajal (8,5)
Szinte hibátlan teljesítményt nyújtott a spanyol is. Nagyban köszönhető neki, hogy a Citynek gyakorlatilag nem volt széljátéka a baloldalon. Dani a Real Madrid egyik legaktívabb játékosa volt, a támadásoknak is folyamatosan az egyik legfontosabb szereplőjét alakította. Egy gólpassz is fűződik a nevéhez, nagyszerűen ugratta ki Bale-t. Danilónak esélye sem lesz a fontos mérkőzéseken Carvajallal szemben.
Az olvasók értékelése: 8,2

Sergio Ramos (8,5)
Pepéhez hasonlóan kiváló teljesítményt tett le az asztalra, 8 alkalommal szerzett labdát és kétszer mentett a tizenhatoson belül. A portugál ezúttal nagyobb hatással volt a játékra, de egy szavunk sem lehet a kapitány játékát látva, végre nevéhez méltóan teljesít az ilyen mérkőzéseken is.
Az olvasók értékelése: 8,3

Marcelo (8)
Néha meggyűlt a baja Jesús Navasszal, de amit támadásban nyújtott… A Real Madrid egyik legveszélyesebb játékosa volt, ismét. Ezúttal is fáradhatatlanul nyargalt fel s alá a bal oldalon, váratlan húzásaira pedig nem lehet felkészülni. A kitörő öröme a lefújás után már-már megszokott, mégis mindig nagyszerű látvány.
Az olvasók értékelése: 7,8

Toni Kroos (9)
Hát mit művelt tegnap? Idén egyetlen alkalommal sem éreztem még ennyire jónak, nagyon felszívta magát a mérkőzésre. A passzmutatóját kár említeni, a szokásos hatékonysággal tette dolgát, viszont akkora hatással volt a játékra, amekkorára esetében mostanában nem volt példa. A védekezésből is kivette a részét, nagyszerű ritmusváltásokkal remekül indult el a középpályáról és hozta helyzetbe társait. Bárcsak mindig így teljesítene.
Az olvasók értékelése: 7,9

Isco (9)
Ő is jó eséllyel pályázott a legjobb címre. Úgy tűnik, Isco eszmélt, rájött arra, hogy teljesítenie kell, ha maradni szeretne. Parádésan futballozott tegnap, és a védekező feladatait is úgy látta el, mintha minden nap azt csinálná. Nagyszerű döntés volt a szerepeltetése.
Az olvasók értékelése: 7,8

Luka Modric (9)
A középpályások pontszámai jól mutatják, hogy milyen teljesítményt tett le a hármas az asztalra. Modric a mezőny egyik legjobbja volt, kár, hogy Bale nagyszerű labdáját nem sikerült gólra váltania. Öröm volt nézni, ahogy mozgatta a csapatot, igazi vezér volt, Krosszal fazont szabtak a csapat játékának. Rendkívül higgadtan látták el feladataikat, óriási szerepük volt abban, hogy ilyen fegyelmezetten játszott a csapat. 80 ezer ember állva tapsolta és ordította a nevét a lecserélésekor.
Az olvasók értékelése: 8,3

Gareth Bale (8,5)
Messze ő volt a csapat legveszélyesebb támadója tegnap, erőfeszítései pedig gól formájában fizetődtek ki. Nem nagyon érdekel, hogy öngólnak adták végül, számomra ez Gareth gólja, ő kaparta ki. A szezon legfontosabb szakaszára kapta össze magát és vált csapata egyik vezérévé. Nagyon örülök a teljesítményének.
Az olvasók értékelése: 8,5

Cristiano Ronaldo (6,5)
Hiába mondták, hogy teljesen felépült, végig érződött rajta, hogy az a sérülés még nem a múlté. Nem teljesített rosszul, de nem tudott váratlant húzni, csak kevésszer okozott igazán nagy gondot a City védelmének. Természetesen megint ő próbálkozott a legtöbbször, igaz, az az ember érzése, ez akkor is így lenne, ha csak fél lába lenne. A döntőre biztosan százszázalékos lesz, nagy szükség is lesz rá.
Az olvasók értékelése: 7,3

Jesé Rodríguez (6)
Sokszor a középcsatár pozíciójában tűnt fel, ami láthatóan nem fekszik neki teljesen. A szélen sokszor sikerült elhúznia, képes volt zavart kelteni, de az utolsó passzai nem igazán jöttek össze. Sokat javult a játéka Zidane kezei alatt, az edző bízik is benne, de mind tudjuk, hogy sokkal többre képes.
Az olvasók értékelése: 6,4

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (6,5)
Helyzeteket alakított ki pályára küldése után, nagy lendülettel szállt be(le Sterlingbe). A sárga lapját megköszönheti a bíró sporttársnak, csúnya megmozdulás volt, akár piros is járhatott volna érte.
Az olvasók értékelése: 7

James Rodríguez (4)
Egyetlen mozzanattal sikerült összefoglalnia az egész idényét, amikor a kapussal szemben a labdát is alig találta el. Sajnálom, de Iscóval ellentétben ő továbbra sem kap észbe.
Az olvasók értékelése: 5,9

Mateo Kovacic (-)
Tartani kellett a horvátarányt a csapatban, így Modricot ő váltotta.

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (9)
Csak azért nem tíz, mert egygólos előnyben a tűzzel játszottunk, ettől függetlenül taktikailag Pellegrini fölé nőtt, de csúnyán. A csapat teljesítményénél is jeleztem, ennyire szervezettek rég voltunk már. Nagyon okosan, nyugodtan játszottak a srácok, nem kapkodtak, csak a cél lebegett a szemük előtt. A kezdőcsapat talán Lucasszal erősebb lehetett volna, ugyanakkor nagyszerű döntés volt, hogy Iscót dobta be Casemiro pótlására. A spanyol cseréje talán kicsit korán jött, de semmi egyebet nem róhatunk fel neki. Ki gondolta volna a Barcelona elleni 4-0-s vereség alkalmával ősszel, hogy ott leszünk a Bajnokok Ligája döntőjében? Csapatot faragott a kalsszisokból, akik együttes erővel képesek harcolni a pályán a Real Madridért. Nem rossz teljesítmény egy teljesen tapasztalatlan, a Real Madrid padjára alkalmatlan, a Castillát is csak „szétromboló” edzőtől, ugye?
Az olvasók értékelése: 8,2

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK