Morata: Nyilvánvaló, hogy mit szeretnék a legjobban

Álvaro Morata a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, de két éve távozott a Juventus csapatához. A Real Madridnak jelenleg is opciós joga van a visszavásárlására, amellyel valószínűleg élni is fog nyáron. Az AS által készített interjúnak is természetesen ez szolgáltatta a fő témáját.

Eddig jól teljesítettél Olaszországban. A Real Madrid egy fiatal srácot küldött a Juventusba, aki férfiként térhet vissza.
Nagyszerű tapasztalat volt. Minden lehetséges címet megnyertem Olaszországban, ráadásul elértük a Bajnokok Ligája döntőjét is. Gólokat szereztem, nem csak játékosként fejlődtem, a személyiségem is változáson ment át. Más játékos vagyok, mint aki akkor voltam, amikor a Real Madridból távoztam. Többé nem az a fiú vagyok, aki csillogó szemekkel lépett pályára a Bernabéuban, sztárokkal az oldalán. Megmutattam, hogy képes vagyok egy olyan nagy csapatban játszani, mint a Juve.  

Szeretnéd, ha a sorsod az Európa-bajnokság előtt eldőlne?
Remélhetőleg a helyzet megoldódik Spanyolország első mérkőzése előtt. Nem túl praktikus, hogy egy telefonhívásra várok, miközben azon gondolkodnom, hogy segítsem az országomat. Meglátjuk, hogy mi történik és végül hol kötök ki.

Szeretnél visszatérni a Real Madridba?
Nyilvánvaló, hogy mit szeretnék a legjobban. A vágyam, hogy diadalmaskodja a Real Madriddal, azonban van néhány hihetetlen játékosuk. A következő idényt abban a csapatban kezdem majd meg, ahol a legtöbb lehetőségem lesz a játékra.

Néhány nagy klub a Premier League-ből érdeklődést mutat irántad, például az Arsenal, a Manchester United és a Chelsea. Elképzelhető egy angliai szerződés?
Van néhány csábító ajánlatom Angliából, ezalatt nem csak a szerződést értem. A játékstílusomat és a személyiségemet tekintve azt hiszem, a Premier League nagyszerű célállomás lenne. Nem azt mondom, hogy el szeretném hagyni a Juventust, csak jó dolgokat tudok mondani az itt töltött időről, de a Premier League semmiképp sem jelentene visszalépést. Azzal, amit Olaszországban tanultam, valamint egy esetleges angliai lehetőséggel, mellyel még több tudást szerezhetnék, egyre komplettebb és jobb játékossá válhatnék. Még csak 23 éves vagyok, fejlődni, tanulni szeretnék a legjobbaktól egy jó pályafutás érdekében.

Mire számíthatunk Spanyolországtól az Európa-bajnokságon?
Lehetetlen megismételni azt a teljesítményt, amit a válogatott nyújtott az elmúlt években, de megpróbálunk hasonlót véghezvinni. Németország hisz a fiatal játékosaiban, ráadásul világbajnokként érkeznek, Mi is ezt próbáljuk tenni. Reméljük, hogy képesek leszünk megnyerni a sorozatot, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Németország vereséget szenvedett Szlovákiától egy barátságos mérkőzésen, ez pedig hitet ad számunkra. Ugyanakkor tudjuk, hogy egyetlen csapat sem lesz könnyű ellenfél az Európa-bajnokságon, tisztelni fogunk mindenkit. Természetesen szerencsére is szükségünk lesz egy ilyen sorozathoz!

Milyen érzések kavarogtak benned a Bajnokok Ligája döntője közben?
Nagyon ideges voltam, de a végén nagyon boldog a Real Madrid miatt. Madridista vagyok, azt akarom, hogy a csapatom nyerjen. Ugyanakkor nagyon sajnáltam Kokét és Saúlt, hiszen csapattársaim gyerekkorunk óta. Tudom, hogy Koke egy nap megnyeri a Bajnokok Ligáját, ha nem az Atléticóval, akkor már csapattal. Bár sajnáltam az Atlético játékosait, nagy örömmel töltött el az eredmény Carvajal, Nacho, Sergio és a többiek miatt.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK