Célegyenesben Pogba szerződtetése?

A Bernabéu Digital szerdán este exkluzív hírben számolt be arról, hogy a Real Madrid vezetősége Paul Pogba szerződtetésének utolsó lépéseit kezdi meg. A klub már megállapodott a francia középpályással, akinek az ára 100 millió euró környékén lesz. A játékos Zidane első számú célpontja volt, Florentino Pérez pedig július 1-ig szeretné teljesíteni az edző kérését.

Paul Pogba nagyon közel áll ahhoz, hogy a Real Madrid játékosa legyen – számol be a Bernabéu Digital. A francia labdarúgó és a klub között már korábban létrejött a megállapodás, a Florentino Pérez vezette egyesület pedig a következő két hétben szeretne pontot tenni az ügy végére. A cél az lenne, hogy a középpályás átigazolásának költsége még a június 30-án záruló, 2015/2016-os pénzügyi év része legyen.

Zidane első számú célpontja

Zidane szerepe kulcsfontosságú volt abban, hogy a Real Madrid komolyan érdeklődjön a Juventus játékosa iránt. Pogba az edző legfőbb kiszemeltje, és Florentino Pérez úgy döntött, hogy a Tizenegyedik elhódítását követően megérdemli ezt az “ajándékot”. A francia középpályás lehet Zidane új projektjének a legújabb pillére.

Az átigazolás szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy Pogba idén márciusban az Adidashoz igazolt. A német sportmárka 10 évre 40 millió eurót ajánlott a játékosnak. A vállalat befektetése feltehetőleg akkor térülhetne meg, ha Pogba egy nagy csapathoz – így például a Real Madridhoz – szerződne.

Az átigazolás számokban

Az átigazolás költsége nagyjából 100 millió euró lesz, a játékos pedig a hatéves szerződése során évi nettó 8-10 millió eurót fog kapni a bónuszoktól függően. Pogba jelenleg évi nettó 4.5 millió eurót keres a Juventusnál. A tárgyalások Mino Raiolától – a Real Madrid vezetőségével rossz viszonyt ápoló játékosügynöktől – függetlenül, de a beleegyezésével zajlottak. A PSG, a Manchester United és a Barcelona is komolyan érdeklődtek a francia középpályás szerződtetése iránt, de a Real Madrid által még tavaly nyáron kidolgozott stratégia hamarosan eredményre vezethet.

Forrás: bernabeudigital.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK