Egytől egyig: Real Sociedad – Real Madrid

Játékosaink belecsaptak a lecsóba, és határozott futballt bemutatva hozták el a három pontot az előző szezon kilencedik helyezettjétől, ahol tavaly egy csapat sem tudott három vagy annál több gól különbséggel nyerni a bajnokságban. Ennek tükrében mi ismét megpróbáljuk egy tízes skálán értékelni a pályán látottakat. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Sociedad (5)

Ez elég kevés volt a hazaiaktól. Kaput eltaláló lövés nélkül zárták a mérkőzést, és komoly védelmi hibákat mutattak be többször is a mérkőzésen. Ha így folytatják, nehezen fognak felsőházi helyezést elérni a szezon végén.

Az olvasók osztályzata: 5,16

Real Madrid (8)

Annak fényében, hogy a gálacsapat fele nem játszott tegnap, különösen magabiztos és hatékony futballal sikerült megszerezni a győzelmet egy hagyományosan nehéz pályán. A hiányzók helyén lehetőséghez jutó labdarúgókat fűtötte a bizonyítás vágya, ennek a lendületnek egy áldozata lehetett ezen az estén, az pedig a Sociedad volt.

Az olvasók osztályzata: 7,66

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Casemiro (8,5)

A brazil betonfal ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. A Zidane-i középpálya alapköve kilenc szereléssel zárta a találkozót, négyszer csak szabálytalanul tudták megállítani, emellett uralma alatt tartotta a madridi térfelet, esélyt sem hagyva a hazai támadások kibontakozásának. Sokmozgásos, bátor hozzáállása elengedhetetlen eleme a Real Madrid játékának.

Az olvasók osztályzata: 8,29

Kiko Casilla (7)

Ambivalens érzések kavaroghatnak az alapvetően második számú kapusban, hiszen a hálóőrök célja a kapott gól nélküli meccs, ám egy általában tartalékként számításba vett kapusok szempontjából egy bravúrokban gazdag mérkőzés mindennél többet ér. Ezúttal néhány jó helyezkedésen kívül nem volt dolga, hiszen a Sociedad nem tudta eltalálni a kaput sem.

Az olvasók osztályzata: 7,43

Dani Carvajal (8)

Valaki kételkedik benne még, hogy Dani jelen pillanatban a világ legjobb jobbhátvédje? Ha igen, akkor egy határozott igennel le is lehet zárni ezt a dilemmát. A védekezésben mindig stabil, ám az évek során a támadójáték támogatásában is beérő saját nevelés a második percben egy hajszálpontos tekeréssel segítette Bale-t a vezetés megszerzésében, oldalán pedig teljesen életképtelen volt a hazai csapat.

Az olvasók osztályzata: 8,12

Sergio Ramos (7)

A nagy mérkőzések embere váltakozó mérkőzésen van túl. A második percben tőle indult az első gól előtti akció egy 40 méteres keresztpasszal Carvajalnak, többször remekül forgatta a labdát és a pontrúgásoknál is volt lehetősége a gólszerzésre. Védekezésben azonban többször bizonytalankodott, egyszerű passzokat rontott, és néhányszor a helyezkedése sem volt megfelelő.

Az olvasók osztályzata: 7,05

1608211tol1ig1

Raphael Varane (8)

Ígéretes teljesítmény a franciától. Védekezésben stabil és magabiztos volt, emellett egy igazán szemfüles hosszú labdával ugratta ki Asensiót, aki tett arról, hogy az átadás gólpasszá fejlődjön.

Az olvasók osztályzata: 7,61

Marcelo (6,5)

Egy hatalmas mentése volt a mérkőzés vége felé, amikor becsúszva blokkolta a hazaiak támadóját, de emellett nem sok vizet zavart a brazil. A támadójátékot és a védekezést illetően is elmaradt önmagától, több labdavesztés és helyezkedési hiba jellemezte.

Az olvasók osztályzata: 7,15

Mateo Kovacic (7)

Tavalyi formájához mérten jó meccset tudhat maga mögött a horvát középpályás. Casemiro jelenlétében kevesebb feladata volt védekezésben, és bár nem modrici szinten, de jól mozgott box-to-box szerepkörben is, bár vállalhatna egy kicsit még többet is. Jó lövése mindenesetre azt mutatja, nincs híján a bátorságnak, és bár alapember nem lesz a szezon során, Zidane-nak feladhatja a leckét a keret összeállítását illetően.

Az olvasók osztályzata: 7,49

Toni Kroos (7,5)

A játék ritmusát diktáló passzgép most is a svájci órák pontosságával versenyzett. Alig rontott átadást, és többször odaért a kapu elé is második hullámban, ahol veszélyes lövésekkel riogatta a hazai védelmet.

Az olvasók osztályzata: 7,77

Marco Asensio (8)

Az előszezonban meggyőzte a mestert szemtelenül bátor játékával, aki a sérülések fényében helyet is szorított neki a kezdőcsapatban. Az egész meccsen egy kapuralövése volt, az pedig a legnagyobbakat idézte: egy 50 méteres labdát szelídített meg kiválóan, majd úgy emelte át a kapust, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Bár Ronaldót nem fogja kiszorítani, az idő neki dolgozik, ha így folytatja a jövő Real Madridjának vezére lehet.

Az olvasók osztályzata: 8,27

Gareth Bale (8,5)

Cristiano távollétében Gareth a vezér, és ahogy azt az előző szezon végén láttuk, a walesi felnőtt a feladathoz. Korai gólja megfogta a Sociedadot, a hosszabbításban végigvitt szólója pedig a hab volt a tortán. Nagyon komoly feladat lesz megállítani őt, legyen szó bármelyik csapat védelméről.

Az olvasók osztályzata: 8,91

1608211tol1ig2

Álvaro Morata (7)

Mélységi megindulásai, szlalomjai, szólói mutatósak voltak, azonban a helyzetek befejezésében illetve a tizenhatoson belüli összjátékban javulnia kell.

Az olvasók osztályzata: 7,61

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (6,5)

Szűk fél órája volt, de nem sokszor került játékba, mindazonáltal most is kihajtotta magát a neki szánt idő alatt.

Az olvasók osztályzata: 7,01

Isco (-)

Csekély teljesítmény, nehéz lesz kiharcolnia a helyét a csapatban.

1608211tol1ig3

James Rodríguez (-)

Sokat akart tenni negyed óra alatt, és ez több rontásban mutatkozott meg, ám végül egy jó kiugratással javítani tudott, így máris jegyezhet egy gólpasszt.

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (8)

A francia mesternek rengetegen rótták fel Kovacic preferálását James kárára, de a húzás nem bizonyult elhibázottnak, mert Mateo is jól teljesített, akárcsak a bizalmat kapó kiegészítő emberek többsége. Egy dologért kár, mégpedig hogy Mariano nem kapott lehetőséget. Benzema visszatérésével kevesebb játékideje lesz, így most kellene megadni neki az esélyt a bizonyításra.

Az olvasók osztályzata: 8,3

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK