Egytől egyig: Real Madrid – Celta Vigo

Nem volt egyszerű, de végül a Real Madrid legyőzte a Celta Vigo csapatát és otthon tartotta a három pontot a Santiago Bernabéuban. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok, valamint Zinedine Zidane teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6,5)
Nem játszott jól a csapat, azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az ehhez hasonló képű mérkőzéseket a tavalyi idény első felében rendre elveszítettük. A végelszámolásnál nagyon értékes lesz ez a kínkeservesen megszerzett három pont. Zidane a szokásos, 4-3-3-as felállásban küldte pályára a srácokat. Fontos kiemelni a középpályát, amely Modric visszatérésével klasszis teljesítményt nyújtott (nem csak a horvát, két társa is nagy meccset játszott). A védelem viszont nem mindig állt a helyzet magaslatán, a cserékig pedig a támadósor is meglehetősen enervált, impotens volt. A gyengébb játékban a Celta kellemetlen stílusa is közrejátszott.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Celta Vigo (7)
Kikaptak, de ha őszinték akarunk lenni, megérdemeltek volna egy pontot. Nagyon bátran játszottak, Eduardo Berizzo letámadáson alapuló 4-5-1-es felállása pedig meglehetősen sok gondot okozott Zidane fiainak. Merészségüknek és pontosságuknak hála több veszélyes helyzetet is kialakítottak, a befejezéseknél viszont többször is megremegtek a lábak. Ha egy kicsit pontosabbak, akkor talán ponttal, vagy pontokkal is távozhattak volna. A tavalyi idényhez hasonlóan idén is sok gondot fognak okozni a nagyoknak.
Az olvasók pontszáma: 6

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Luka Modric (8)
Nem csak a mi véleményünk ez, hiszen az olvasói szavazáson is a horvát kapta ezt a díjat, toronymagasan. A kérdőívünket kitöltők több mint fele érezte úgy, hogy Lukita volt a meccs legjobbja. Ismét megmutatta, hogy miért nélkülözhetetlen a csapat számára. Az első játékrészben magasan a mezőny legjobb játékosa volt, ráadásul a hazaiak legveszélyesebbje is. Több ígéretes lövéssel próbálkozott, de vagy a szerencse nem állt mellette, vagy Sergio Álvarez hárított bravúrral. Pályán töltött 68 perce alatt két kulcspassza is volt, ennél több helyzetet a kezdőcsapat tagjai közül senki sem alakított ki. A második játékrész közepére elfáradt, így cseréje jó döntésnek bizonyult.
Az olvasók pontszáma: 8,4

Kiko Casilla (6)
Volt néhány nagyon fontos megmozdulása, ugyanakkor a kapott gólnál talán túlságosan kint állt, illetve többször volt bizonytalan a beívelt labdákra való kimozdulása közben. Egy héttel ezelőtt sokkal meggyőzőbb volt.
Az olvasók pontszáma: 6

Dani Carvajal (7)
Tíz labdaszerzés áll a neve mellett, ebben a tekintetben ő volt a legjobb tegnap este. Orellana viszont így is meggyűjtötte néha a baját, ráadásul ezúttal a támadásokba sem tudott olyan hatékonysággal bekapcsolódni, mint általában. Volt már jobb meccse, főleg az offenzívák tekintetében, de ki kell emelni, hogy a védekezéshez rengeteget tett hozzá.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Sergio Ramos (6)
Nem volt annyira meggyőző, mint szerettük volna, főleg Wass okozott nehéz pillanatokat számára. Kicsit talán mindenki többet vár tőle, de ő maga tette ilyen magasra a lécet. Tegnap nem ő volt az, aki a védelem közepén ellopta a show-t.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Raphael Varane (7,5)
Igen, tegnap ő állt a védelem középpontjában, ő nyújtotta a legkiemelkedőbb, legmagabiztosabb teljesítményt hátul. A fejpárbajokban ezúttal is verhetetlen volt, ráadásul 10 alkalommal tisztázott a kapu előterében, ami egyedülálló teljesítménynek bizonyult. A fal visszatért, úgy tűnik, jót tett neki, hogy váltott Zizou mezére, sokkal meggyőzőbb, mint az előző idényben.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Marcelo (6,5)
Hat szerelés és három tisztázás a neve mellett, azonban így is viszonylag sokszor sikerült őt megverni a baloldalon. A támadásokhoz a megszokott módon lépett fel, viszont az utolsó pillanatokban rendre rossz döntéseket hozott. Nem ez volt élete meccse, egyelőre nem sikerül ugyanazt a formát mutatnia, mint az előszezon során.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Casemiro (7,5)
Most is tette a dolgát, már annyira nem is meglepő, hogy ismét 9 labdaszerzés állt a neve mellett. Az viszont annál inkább, hogy ezúttal Kroosnál is pontosabb passzmutatóval bírt. Ismét bizonyította, hogy teljesen alkalmas a tank becenév tulajdonlására, egy laza karmozdulattal sikerült földre vinnie Pablo Hernándezt, igaz, határozottabb játékvezetőnél az eset biztosan lapot ért volna, de hát valakinek rendet kell tennie.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Toni Kroos (8)
Az első félidőben halványabb volt, a másodikban viszont átvette a stafétabotot horvát társától. Besegített a védekezésbe is, de jól építette a támadásokat is, öröm volt nézni a játékát. Sajnos a passzmutatója ezúttal a „borzalmas” kategóriába esett, mindössze 91 százalékos pontossággal találta meg a társakat… A mérnök úr szolgáltatta a meccs  legszebb pillanatát is, amikor a 82. percben úgy jutatta a hálóba Lucas visszapasszát, ahogy csak ő tudja.
Az olvasók pontszáma: 8,1

Marco Asensio (5,5)
Közel sem ez volt a legjobb madridi meccse. Keveset volt játékban, ráadásul amikor helyzetbe került, bizonytalansága miatt többször is rossz megoldást választott. Talán a Bernabéu légköre tréfálta meg.
Az olvasók pontszáma: 6,4

Gareth Bale (6)
Volt több veszélyes fejese is, de játékban nagyon visszafogott volt, nem tudott sokat hozzátenni a csapat támadásaihoz. Gyakran hosszú percekig beleszürkült a mezőnybe. A válogatott szünet után már kedvenc játszótársaival rohamozhat, biztos vagyok benne, hogy sokkal meggyőzőbb lesz.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Álvaro Morata (6,5)
Gyenge mérkőzés a spanyol neve mellett is, súlytalan volt, olyan, mint aki csak keresi a helyét a csapatban. Ismét volt olyan szituáció, amelyet mindenáron egyedül szeretett volna megoldani, ráadásul a lövései is többnyire csak kerülték a kaput, mintha madarakra vadászott volna. Azt viszont ismét nagyon jól csinálta, amihez a legjobban ért: a semmiből lőtt egy rendkívül fontos gólt. Jól jöhet később a spanyol az ehhez hasonló mérkőzéseken, hiszen specialitása egy rendkívül gyenge meccsen a gólszerzés.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (7,5)
Bejött, majd rögtön a figyelem középpontjába került. Szemtelenül magabiztos, ezt bizonyította a saját kapuja előtt is, amikor a végletekig kivárt egy megszerzett labdával ahelyett, hogy rögtön kivágta volna. Összesen 4 kulcspassza volt, ez a meccs legjobb teljesítménye, ki kell emelni, hogy ehhez kevesebb, mint fél órára volt szüksége. A 81. percben ráadásul elszaladt jobb oldalon, majd okosan, higgadtan gurított vissza, nagyszerű labdát tálalva Toni Kroos elé, aki köszönte szépen a lehetőséget. Teljesítményével sikerült kizökkentenie a mérkőzést az addigi ritmusából.
Az olvasók pontszáma: 7,1

James Rodríguez (6,5)
Végre jól szállt be, és bár nem volt akkora hatással a mérkőzés alakulására, mint Lucas, mindenképp dicséretet érdemel. Nincs könnyű helyzetben, de ha olyan hozzáállást tanúsít, mint tegnap este, akkor a sorsa jobbra is fordulhat.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Mariano Díaz (-)
Mindössze két passzra futotta a neki jutó időből, ugyanakkor mindkettő kulcspassznak bizonyult. Öröm volt nézni, hogy mennyire fűti a bizonyítási vágy, folyamatosan integetett a társaknak, hogy passzolják már végre neki a bogyót.

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (7,5)
Sokan szidták a mérkőzés után, amit nem igazán értek. A jelenleg legjobb formában lévő játékosokból állította össze a csapatot. A Celta bátor taktikájával meglepte a mestert és a srácokat is, ugyanakkor a cseréket jó ütemben, megfelelő emberek pályára küldésével húzta meg, akik képesek voltak kizökkenteni a mérkőzést a ritmusából, valamint döntően befolyásolni a végeredmény alakulását is. A védekezésben még mindig javulni kell egy kicsit, de összességében nem érheti panasz Zidane teljesítményét.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK