Egytől egyig: Real Madrid – Villarreal

Nem sikerült megszerezni a három pontot, így a rekorddöntés is elmaradt a Villarreal ellen. Mi azonban ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok, valamint a mester teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)
Szeretném azzal kezdeni, hogy ugyanilyen játékkal nyertünk már meccset, most nem sikerült. Hogy miért? Enervált, látszólag nem kellőképp motivált támadósorral nem lehet, sőt, mintha emberelőnyt adtunk volna a vendégeknek. Ilyen csapat ellen, aki betömörül és csak a kontrákra épít, a védelem sem hibázhat. A középpálya pedig vajmi kevés, ha a dolgok sem elől, sem hátul nincsenek igazán rendben. Az akarattal nem volt gond, de igazán kiemelkedő teljesítményt senki sem nyújtott, így a mérkőzés legjobbját nem sikerült megválasztanunk. A dráma ezúttal sajnos elmaradt (vagy mégsem? Erről majd később…), ebben pedig mindenki ludas. A küzdeni akarás megvolt, de az a bizonyos plusz most elmaradt, azt senki sem tudta hozzátenni. Pedig de szép lett volna az a 17 győzelem zsinórban…

Az olvasók osztályzata: 5,08

Villarreal (5)
Csalódtam bennük. A Villarreal mindig egy olyan csapat volt, amely bármilyen ellenféllel szemben felvállalta a saját játékát. Nos, ezúttal nem ezt tették. A könnyebb és egyben sokkal csúnyább, de annál hatásosabb betömörülést választották, egy-egy kontrakísérlettel fűszerezve. Semmi több. Igaz, azzal, hogy teljesen visszahúzódtak, nagyszerűen megfojtották a hazaiak játékát, így továbbra is veretlenek.

Az olvasók osztályzata: 5,16

Játékosok

Kiko Casilla (7)
Jól élt együtt a játékkal, a fontos pillanatokban (igaz, nem volt túl sok) mindig a helyén volt. A kapott gólról természetesen nem tehetett. Engem továbbra is örömmel tölt el, hogy Navas hiányában is magabiztos kapusteljesítményt láthatunk.

Az olvasók osztályzata: 6,39

Danilo (7)
Ha mindenképp ki kellene emelnünk játékosokat, ő köztük lenne. Jó teljesítményt nyújtott, rengeteget javult a játéka az előző idényhez képest. Marcelo sérülését követően kényszerből a baloldalon kellett játszania, azonban nagyszerűen oldotta meg a feladatot, a második félidőben szinte minden támadás aktív szereplője volt.

Az olvasók osztályzata: 6,29

Raphael Varane (4)
Attól, hogy valaki az 5-ös mezt viseli a Real Madridban, még nem lesz Zinédine Zidane a neve, és a képességeivel sem áldja meg az ég. Hát, a mi Raphánk elment koitálni a legnemesebb szerve nélkül. Megpróbálta, nem sikerült. A produkció, ha nem is közvetlenül, de gólt eredményezett. Nem is értem, hogy miért akarta cifrázni… Kérem vissza a 19 éves Varane-t, aki sokkal érettebb volt.

Az olvasók osztályzata: 5,14

Sergio Ramos (6)
Jajj, kapitány… 5 mérkőzés, 4 sárgalap. Ez azért teljesítmény. Mentségére szóljon, hogy Varane hátsóját és a csapatot próbálta menteni, ráadásul belökték a labda elé. Véleményem szerint a kezezés nem volt szándékos, de ezt szinte minden játékvezető befújta volna büntetőnek. A lelkiismerete azonban nem hagyta nyugodni, egy szögletnél megérkezett, amolyan ’ramososan’, góljával pedig pontot mentett a csapatnak.

Az olvasók osztályzata: 5,41

1609221tol1ig1

Marcelo (4)
Egy félidőnyi idő jutott neki, majd ő lett az első, aki idén izomsérülést szenvedett. Az addig mutatott játéka viszont rettenetesen távol állt a jótól. Hetek óta nem hozza azt a szintet, amit jogosan várnánk tőle. Kérem vissza a mi Marcinkat!

Az olvasók osztályzata: 5,3

Toni Kroos (7)
Mindenképp a jobbak közé kell sorolnunk a németet, aki biztos pont volt a középpályán. Láthattunk tőle látványos ritmusváltásokat, többször megpróbálta meglepni a kapust egy-egy távoli lökettel, ő alakította ki a legtöbb gólhelyzetet, és a védekezésben is rengeteget segített, amikor arra volt szükség. Kár, hogy egyetlen labdáját sem sikerült a hálóba juttatni.

Az olvasók osztályzata: 6,47

Mateo Kovacic (6,5)
Játéka sokat fejlődött a tavaly mutatotthoz képest. Rengeteget mozgott, végigbrusztolta a mérkőzést, emellett többször is sikerült váratlant húznia. Úgy tűnik, van önbizalma a srácnak. A pontatlanság azért néha felütötte a fejét a játékában, van még hová fejlődnie, de egyetlen rossz szavunk sem lehet rá, jól oldotta meg a feladatát.

Az olvasók osztályzata: 6,29

James Rodríguez (7)
Ő zárja a kiemelkedőbben teljesítők körét. Nagy örömmel töltött el, hogy minden egyes megmozdulásában látszott, hogy ő bizony a stabil kezdőcsapatbeli tagságért küzd. A középpályán magasan ő szerezte a legtöbb labdát (8), ő tekerte Ramos fejére a bogyót a gól előtt, emellett még négy helyzetet alakított ki. A mérkőzés végére meglehetősen elfáradt, többször zavarta a labda, mint az ellenfél védői, de egyre inkább kezd emlékeztetni az igazi Jamesre, akire óriási szüksége van a csapatnak.

Az olvasók osztályzata: 6,7

Gareth Bale (6)
A meglehetősen gyengén muzsikáló BBC-utánzat (nem, ez nem lehetett a mi BBC-nk…) legveszélyesebb és legjobb tagja volt, azonban a különbséget ő sem tudta megteremteni. Pedig ha az tekerés egy kicsit pontosabb… Ettől függetlenül ő is messze áll a csúcsformától, de legalább adott életjelet magáról.

Az olvasók osztályzata: 5,35

Cristiano Ronaldo (2)
Ha beteg vagyok, nem játszok. Ha nincs kedvem, nem lépek pályára. Ha pályán vagyok, akkor mindent beleadok. Nem így történt. Kár. Sajnos csak fék volt a támadójátékban. Továbbra is csak keresi önmagát, ám ami ennél is jobban zavar, az a hozzáállása, hiszen nagyon rég láttam ennyire motiválatlannak. Kritikán aluli teljesítmény, egyáltalán nem indokolt, hogy végigjátszotta a 90 percet.

Az olvasók osztályzata: 3,9

Karim Benzema (4)
Kevésszer veszélyeztetett, az összjátékokban sem volt igazán hatékony, gyakran hosszú-hosszú percekre eltűnt. A levegőben rendre megverte a védőket, talajon azonban nagyon gyenge volt. Sokkal, sokkal több kell ennél.

Az olvasók osztályzata: 5,05

Cserejátékosok

Dani Carvajal (6,5)
Nehezen pörgött fel, időbe telt, mire elkapta a meccs ritmusát, de a második félidő második felére már elérte a megfelelő hőfokot. Egy félidő alatt öt labdaszerzéssel, két kulcspasszal és folyamatos robotolással vétette észre magát.

Az olvasók osztályzata: 6,46

Lucas Vázquez (6,5)
Ismét hozta azt, amit már megszokhattunk tőle, a lendületes, veszélyes széljátékot. Nem került sokszor játékba, de amikor igen, akkor gólhelyzetet alakított ki. Sajnos egyetlen középre tett labdáját sem sikerült gólra váltani.

Az olvasók osztályzata: 6,01

Álaro Morata (-)
Vártam a szokásos Morata-gólt, ami az ilyen meccseken szokott érkezni, most azonban nem jött.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (6)
A kezdőcsapat összeállítását illetően nem tudok belekötni, előre ő sem tudhatta, hogy a támadósor ilyen összeállításban leginkább egy falhoz vert lószerszámra fog hasonlítani. Később azonban nem a legjobban ítélte meg a helyzetet, hiszen a messze leggyengébben teljesítő Cristiano Ronaldo végig a pályán maradhatott, ezzel kvázi emberelőnyt adva a vendégeknek. Jól vette észre viszont, hogy a Villarreal a szélen verhető, a második félidőben a csapat láthatóan a széljátékra alapozva próbált túljárnia  vendégek eszén, gyakran sikerrel. Sajnálom, hogy nem sikerült megdöntenie Guardiola rekordját, ám ezért némileg ő is felelős.

Az olvasók osztályzata: 5,12

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK