Egytől egyig: Real Madrid – Éibar

Újabb döntetlen, újabb elhullajtott pontok. Bár csalódottak vagyunk, mégis megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok, illetve Zizou teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csatlakozz Te is a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Csapatok

Real Madrid (4,5)
Zsinórban negyedik alkalommal veszített pontokat a csapat. Próbálkoztak ugyan a srácok, de kevés sikerrel, és kevés elképzeléssel. A helyzeten az sem segített, hogy a védelem az öltözőben maradt az első percekre. A középpályán egy ember hátrányt vállaltunk, ugyanez volt a helyzet a támadósorban is. Így nem egyszerű. A legjobban néhány játékos hozzáállása aggaszt. Egy dologgal nyugtatom magam: egyszer minden sorozat megszakad, így ez is. Kíváncsian várom a válogatott szünet utáni folytatást, de nem lesz egyszerű dolgunk Modric és Casemiro hiányában, hiszen látható, hogy őket lehetetlen pótolni a jelenlegi rendszerben.
Az olvasók pontszáma: 3,6

Éibar (7)
Önmagukhoz és a hazaiakhoz képest is kiválóan teljesítettek, védekezésben és támadásban egyaránt. Több alkalommal is igen tetszetős, fantáziadús támadást vezettek, amivel sikerült összezavarniuk a hazai védelmet. Hátul magabiztosan, kellően keményen állították fel a falat, amely funkcióit kiválóan látta el. Nem véletlen, hogy ott vannak a legkevesebb gólt kapó csapatok között a bajnokságban.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Gareth Bale (7,5)
Rajta aztán egyáltalán nem múlt, mindent megtett azért, hogy sikerüljön begyötörni még egyet. Tömte labdával a társakat, zseniális ritmusváltásokkal verte a védelmet, és a kapura is veszélyes tudott lenni, de sajnos a lécet eltaláló fejese nem befelé pattant. Látványos performansz, kár, hogy a többiek nem nőttek fel kellőképpen az ő teljesítményéhez.
Az olvasók pontszáma: 7

Keylor Navas (6)
Korábban pontosan azért tudtuk behúzni gyenge teljesítménnyel is a maihoz hasonló meccseket, mert a Costa Rica-i bravúrokkal mentette a hátsónkat, amikor a védelem szunyókált. Sajnos a bravúr ma elmaradt. A kötelezőt hozta, de a saját maga által magasra tett lécet egyelőre nem sikerül megugrania. Időre van még szüksége. Pedig mennyire jól jött volna, ha ki tudja kotorni azt a fejest…
Az olvasók pontszáma: 5,3

Dani Carvajal (6,5)
Ment, hajtott, próbálkozott, ő azok közé tartozott, akinek a hozzáállásával semmi probléma nem volt, igaz, ezt már megszokhattuk, hiszen a keret egyik legnagyobb szívvel rendelkező játékosa. A támadásokhoz is rendre csatlakozott, az utolsó passzai viszont többször is pontatlanra sikerültek.
Az olvasók pontszáma: 5,2

Pepe (5)
Kicsit lassúnak tűnt a visszatérését követően, többször is megverték őt a vendégek támadói. Bár nem egyedül az ő hibája, de az Éibar góljánál rosszul számította ki a labda ívét, így nem sikerült kifejelnie azt. Bízom benne, hogy sikerül visszanyernie tavalyi, lenyűgöző formáját.
Az olvasók pontszáma: 4,9

Raphael Varane (4,5)
A gólban nem volt szerepe, de azon kívül hajmeresztő dolgokat csinált az első félidő során. Amennyire jól teljesített a Dortmund ellen, ezúttal annyira kiábrándító volt a munkája. Bár egyébként is indokolt lehetett volna cseréje, nem a teljesítménye, hanem egy térdsérülés miatt nem futott ki a második játékrészben a pályára. Reméljük, nincs nagy gond.
Az olvasók pontszáma: 4

Danilo (7)
Ismét tetszetős játék a braziltól, aki idén eddig meglepően jól teljesít, senkinek sem lehet egy szava sem rá, pedig ezúttal sem a saját posztján kapott lehetőséget. Folyamatosan játékban volt, a támadásból és a védekezésből is kiválóan vette ki a részét, magasan a legtöbb labdát szerezte a meccsen. Üde színfoltja volt egy igen frusztráló 90 percnek.
Az olvasók pontszáma: 5,5

Toni Kroos (7)
Kétségkívül a legjobbak közé tartozott. Példás hozzáállást tanúsított ő is, emellett nagyszerű átadásokkal vétette észre magát. Hiába szorult hátrébb Casemiro pozíciójába, egy szavunk sem lehet rá. Jobb csak akkor lehetett volna, ha a védekezésben is a braziléhoz hasonló teljesítményt tud nyújtani, de ezt nem várhatjuk el tőle.
Az olvasók pontszáma: 5,3

Isco (2)
Egyetlen igazán jó passza volt csak, amit ki lehet emelni. Sajnos sokkal többet jelentett az Éibar számára a jelenléte, a Ronaldótól kapott kiváló labdával is a kapuig gyalogolhatott volna, ehelyett kijátszotta magát a ziccerből. Nincs könnyű helyzetben, nagyon kevés lehetőséget kapott eddig, de ez így is rettentően kevés volt.  
Az olvasók pontszáma: 3,1

Mateo Kovacic (7)
A meccs meglepetésembere volt, abszolút pozitív irányban. Gyors, lendületes játékával színt vitt a támadásokba, emellett a védekezés sem volt büdös számára. Nagy lehetőség előtt áll, ő pótolhatja a következő hetekben sérült honfitársát, ha így folytatja, akkor élni is fog a lehetőséggel. Engem ma meggyőzött.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Cristiano Ronaldo (5,5)
Adott egy szép gólpasszt, nagyon hajtott, nagyon akart, talán egy picit görcsösen is. Az elmúlt hetekben mutatott teljesítményéhez képest óriásit javult mára, de még mindig dolgoznia kell, hiszen esetében eddig nem a lufikhoz szoktunk, pedig abból ma is lőtt egy óriásit. Egyáltalán nem vagyok elégedetlen a teljesítményével, viszont az ilyen meccseket régen rendre képes volt eldönteni. Javulnia kell, de már nincs beláthatatlan távolságra saját magától.
Az olvasók pontszáma: 4,5

Karim Benzema (1)
Elfelejtett kifutni a pályára, a félidőben Morata megtette helyette.
Az olvasók pontszáma: 2,5

Cserejátékosok

Nacho (7)
Bejött, és megmutatta, mit kellett volna csinálni az első 45 percben. Kiválóan, hibátlanul hozta le a második játékrészt, öt labdaszerzéssel és négy felszabadítással magasan a legjobb védőnk volt, ha csak a defenzív munkát vesszük alapul. Talán érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy többet kellene szerepelnie a formán kívül lévő védők helyén.
Az olvasók pontszáma: 5,5

Álvaro Morata (4)
Többet tett ugyan, mint Benzema, de… Kicsit félreértelmezte a dolgát. Kijött feküdni, néha véletlen megpróbált két lábon állva is játszani. Ha kevesebbet foglalkozott volna a reklamációval és nem kizárólag szabadrúgásokra és büntetőre játszott volna, akkor talán a gólhoz is közelebb került volna a csapat.  
Az olvasók pontszáma: 3,7

Marco Asensio (-)
Bejött, de nem sikerült semmilyen irányba sem kizökkentenie a meccset.

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (4,5)
A kezdőcsapat összeállítását illetően annyiban lehet hibáztatni, hogy ezúttal sem bontotta meg a BBC-t, pedig hetek óta nem úgy teljesít a hármas, ahogy kellene, kiváltképp igaz ez Karim Benzemára. James kieséséről nem tehet, Kovacic pedig az egyik legjobb döntésnek bizonyult. Azt látnia kell, hogy Casemiro hiányában nem tudunk eredményesen szerepelni a 4-3-3-as hadrendben, így el kellene gondolkodnia azon, hogy változtat a formáción, hiszen a brazil és Luka Modric kiválásával két pótolhatatlan láncszemet veszített el, a rendszer pedig nem bírja el ezt a veszteséget, ezt az elmúlt meccsek már bizonyították. Az utolsó cserelehetőségnél sem a legjobb megoldást húzta elő a kalapból, én személy szerint Lucast dobtam volna be az utolsó 20 percre, nem Asensiót. Nincs szerencsés helyzetben, egyre többen hullanak ki különböző sérülések miatt, emellett most már biztosan állíthatjuk, hogy csapata először került hullámvölgybe. Most kell megmutatnia, hogy mire képes, az egyik legnagyobb kihívás előtt áll, fel kell ráznia a játékosokat, boldoggá kell tennie a szurkolókat, akik ma már kifejezték nemtetszésüket a Bernabéuban.
Az olvasók pontszáma: 3,9

Csatlakozz Te is a penamadridista.hu szerkesztőségéhez! Kattints ide a részletekért.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK