Zidane: A probléma nem fizikális, hanem lélektani

Zinedine Zidane-t Cristophe Dugarry, a Barcelona korábbi sztárja, Zizou francia válogatott csapattársa kérdezte, aki jelenleg a Radio Montecarlo Team Duga című műsorát vezeti.

„Ez egy meglehetősen kivételes interjú”, mondta Zidane nevetve a műsor elején. „Ezt csak érted csinálom.”

Zidane és Dugarry

Ahogy arra számítani lehetett, sok kérdés a Real Madrid körüli helyzetre fókuszált, milyen Cristiano Ronaldóval, Benzemával dolgozni, a jelenlegi döntetlen-sorozat:

Real Madrid: „Csodálatos csapatom van. Akár nyerünk, akár veszítünk, a csapat hihetetlen.”

Sorozatban négy döntetlen: „A mérkőzések elején megszenvedünk. Keressük a megoldást. Jelenleg nehéz helyzetben vagyunk. Meg kell oldanom ezt a problémát. Szerintem nem fizikális, hanem lélektani eredetű.”

Cristiano Ronaldo és a rotáció: „Beszélek erről a játékosokkal. Szükséges, hiszen ha sokáig nem játszol, nem tudsz azonnal jól teljesíteni. Normális, hogy Cristiano ideges, ha lecserélik, ezzel nincs gond. Mindig játszani akar. Mindent bele akar adni a csapatért. Ez pedig jó. Véleményem szerint senki nem játszhat 60 meccset.”

Benzema: „Egy kicsit nyugtalan volt a fizikális problémái miatt, de most már rendben van. Kár, hogy az utolsó hazai meccsünkön megsérült. 25 percet játszott fájdalmakkal, ezen a szinten pedig ez nehéz. 10 napja van, hogy teljesen felépüljön. Még mindig megvan benne a törekvés, hogy a legjobb legyen. Gyakran marad az edzések után, hogy folytassa a munkát.”

Benzema és a válogatott: „Vissza szeretne térni. Elég jó ehhez, de nem akarok mélyebben belemenni a témába. Imád játszani, imádja, amit csinál, ez a legfontosabb.”

Enzo Zidane: „Nem siettetünk semmit. Arra koncentrál, ami jelenleg a feladata: a Real Madrid Castilla. A harmadosztályt is meg kell járni, de nem ez az az osztály, ahol fejlődni lehet. Gyorsan feljebb kell lépni. Ezért is mondom, hogy ha a csapat jövőre nem jut fel a másodosztályba, el fogunk gondolkodni a jövőjén.”

Enzo Zidane

PSG edzői posztja: „Lehetetlen.”

Marseille? „Nem mondom, hogy lehetetlen.”

Pogba leigazolása a nyáron: „Megtörténhetett volna. Voltak egyeztetések ezzel kapcsolatban.”

Munkamódszer: „Minden edzésünket felvesszük. Megvizsgálom, hogy elértük-e a célunkat, vagy nem. Az első három hétben, amikor átvettem az edzői posztot, reggel nyolckor érkeztem meg Valdebebasba és este 11-kor távoztam. Ancelottitól és Mourinhótól megtanultam a jó dolgokat és megfigyeltem a hibáikat is.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK