Egytől egyig: Real Madrid – Athletic Bilbao

Bár a három pontot sikerült megszereznie a csapatnak, a mérkőzés csupán a hajrában dőlt el, a csereként beállt Morata találatának köszönhetően pedig a Real Madrid csapata visszakerült a tabella élére. A szokásos szubjektív pontozás következik tízes skálán. Rajta hát!

Csapatok

Real Madrid (6,5)

Minden tekintetben madridi fölény jellemezte a mérkőzést, hiszen a lövések, a labdabirtoklási adatok, a passzok száma bőven meghaladja a baszkok értékeit ezekben a kategóriákban. Azonban a mérkőzést gólra játszzák, és a csapat majdnem ráfázott a kapu előtti sablonosságra. A támadások felépítésével semmi probléma nem volt, azonban el kell dönteni, hogy gólt, gólokat akarunk e szerezni, vagy beáldozzuk akár a mérkőzés kimenetelét azért, hogy egy gödörben lévő madridi legendának segítsünk visszakapaszkodni. Utóbbi ugyanis nem lehet egy klasszisokból álló, trófeákért küzdő klub elsődleges taktikája.
Az olvasók pontszáma: 6,2

Athletic Bilbao (5,5)

Aránylag keveset mutatva is majdnem sikerült egy pontot elhozniuk a Bernabéuból. A baszkok leginkább a hazai ajándék labdákból tudtak helyzeteket kovácsolni, góljukhoz pedig a teljes madridi védelem asszisztált. Ha Williams kicsit jobban koncentrált volna a végén…
Az olvasók pontszáma: 5,9

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Álvaro Morata (7)

Nehéz volt meghozni a döntést, hiszen igazán (pozitív) kiemelkedő teljesítménynek nem örülhettünk, így a választásunk a szülinaposra, a győztes gól szerzőjére esett. Ha Lucasszal kicsit jobban megértették volna egymást, akkor hamarabb is jöhetett volna a második találat, de végül Álvaro így is jókor volt jó helyen, és eldöntötte a mérkőzést. Érdeklődve várom, hogy az ő (és Lucas) teljesítménye tudja-e bármiképpen befolyásolni komolyabb mérkőzéseken a kezdőcsapat összeállítását.
Az olvasók pontszáma: 7,9

1610241tol1ig1

Keylor Navas (7)

A mérkőzés embere akár ő is lehetne, hiszen a találkozó hajrájában parádés védéssel járult hozzá a csapat sikeréhez. A kapott gólról nem tehetett, emellett pedig nem sok próbálkozással kellett szembenéznie.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Dani Carvajal (7)

Nálam ő volt a védelem legjobbja tegnap. A Bilbao találatánál igyekezett menteni, nem sikerült. Oldalán azonban jól védekezett és hasznosnak bizonyult a támadásaink során is, beadásai veszélyesek voltak. Az ellenfél is nehezen bírt vele, háromszor követtek el ellene szabálytalanságot.Nem meglepő, hogy az olvasók szerint ő volt a meccs legjobbja.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Raphael Varane (4,5)

A védelem főbb hibáit ő vétette. A gólnál a beadást követően, messze helyezkedett emberétől, aki így szabadon kaphatta a labdát, a meccs végén pedig megajándékozta Morata szülinapja alkalmából Williams sporttársat egy rövid hazaadással, ahol Navasnak bravúrra volt szüksége. Mostanában ennél sokkal jobban teljesített, így meglepő két ekkora hiba tőle.
Az olvasók pontszáma: 5,8

Pepe (6)

A kapott gólnál ő sem volt a helyzet magaslatán, emellett kissé bizonytalannak éreztem őt ezúttal is. Rutinjával nyugalmat kellene árasztania a védelem tengelyében, és ha tudásához mérten futballozik, akkor sokkal acélosabb performansszal zárhat, mint ebben az esetben.
Az olvasók pontszáma: 6,3

Marcelo (6,5)

Varázslatos labdával ugratta ki Iscót az első gól előtt, dicséret jár érte. Ezúttal igen kétarcúan futballozott, egymást váltották az elismerést kiváltó és az értetlenkedésre okot adó megoldások. A baszk gól előtt könnyen beadták mellőle a labdát, talán kicsit határozottabbnak kellett volna lennie. Támadásban ezúttal is sokat dolgozott, és három szerelése azt mutatja, hogy a védekezést tekintve sem volt inaktív.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Toni Kroos (7)

A legtöbb passz, a legtöbb kulcspassz (5), szerelések és kiharcolt szabálytalanságok. Toni a megszokott társak hiányában is tovább remekel, ezúttal sem lehetett rá panasz. Talán egy hangyányival aktívabban léphetett volna fel a támadó harmadba, hiszen a kaputól 25-30 méterre az ő meglátásai gólt, gólokat érhetnek.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Mateo Kovacic (6,5)

Idei formájában volt a fiatal horvát, harcosan játszott, jó megoldásai voltak. Kicsit azonban kevesebbet vállalt magára érzésem szerint, több labda nélküli elmozgás, egy-két fellépés a támadásokkal javíthatott volna valamelyest a teljesítményén.
Az olvasók pontszáma: 7

1610241tol1ig2

Isco (7)

Az első félidő érdemi támadó megmozdulásainak jelentős részében benne volt, okos gólpasszával előnybe került a csapat. A második félidőre kicsit eltűnt az elsőhöz képest, végül 65 percet kapott ezúttal.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Gareth Bale (5,5)

Beívelése eredményezte végül a győztes gólt, de meglehetősen egysíkúan és ötlettelenül játszotta végig a meccset. Tőle ennél több kell ahhoz, hogy stabil kezdőként szerepeljen és végigjátssza a meccseket.
Az olvasók pontszáma: 5,7

Karim Benzema (5,5)

Vezető gólt szerzett, Isco passza után lőtt közelről a kapuba. Emellett a megszokottnál kevésbé volt aktív, inkább a pálya bal oldalára mozgott ki középről, de itt sem tudott sokat hozzátenni a mérkőzéshez.
Az olvasók pontszáma: 5,4

Cristiano Ronaldo (2)

Három alkalommal tisztázott baszk pontrúgásokat követően. Hibátlanul.
Az olvasók pontszáma: 4,2

1610241tol1ig3

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (6,5)

Most sem okozott csalódást, szűk fél óra alatt alsó hangon két gólpassz értékű átadása volt, három kulcspasszal zárt végül. A teljesítmény azonban nem elegendő, ha az internetes oldalak szerint kb. 60 millióval vagy olcsóbb a versenytársaidnál, nincs saját alsónadrágmárkád, nem szelfizel naponta sportkocsikban, és nem tud veled ötmillióval több dezodort eladni a szponzorod. A kezdőhöz vezető út lájkokkal van kikövezve. De majd a Leonesa ellen biztosan "bizonyíthat" Morata és ő is, nem beszélve a becserélésig sem jutó Jamesről.
Az olvasók pontszáma: 6,8

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (5)

A BBC-t kezdette, majd az idény során sokadszor rájött (eléggé megkésve), hogy a jó formában lévő embereivel talán a meccset is meg tudná nyerni. Így is lett. Túl nagy a bizalom a sztenderd támadóhármas felé, és Morata, Lucas, James csupán morzsákat kapnak, a csapattal maradt Mariano még azt sem. Nem várja senki, hogy tegye ki a keretből a sztárokat, de tényleg akkora probléma lenne a harmatosan teljesítő Ronaldót lehozni 55-60 percet követően? Vagy urambocsá kezdetni a formán kívüli BBC helyett Moratát, Lucast, Asensiót olykor? Vagy adni 5-10 percet 1-1 meccsen a keretig sem jutó Marianónak? Nem gondolom.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK