Cristiano Ronaldo: Szükségem van a kritikára

Cristiano Ronaldóval a Coach Magazin készített interjút, amelyben a portugál klasszis mesélt a motivációjának forrásáról, Messiről, de szót ejtett Zidane-ról is.

Motiváció: „A futball megtanított arra, hogyan motiváljanak a negatív emberek és hogyan használhatom fel a kritikáikat. Igazából szükségem van rájuk. Segítettek abban, hogy elérjem az eddigi sikereimet. A saját magammal szemben támasztott elvárások a legnagyobbak.”

Kapcsolata Messivel: „Nem vagyunk jó barátok, viszont megvan köztünk a kölcsönös tisztelet. A sajtó nagy rivalizálásként állítja be a kettőnk közötti kapcsolatot, de ez a rivalizálás valójában nem létezik.”

Zidane szerepe: „Ő legjobb példa arra, hogy hogyan lehet javítani a morált egy szétesett öltözőben, hiszen ezt tette a tavalyi évben. Jól zártuk vele a bajnokságot és megnyertük a Bajnokok Ligáját, majd később az UEFA-szuperkupát is. Kiemelkedő szezon volt a tavalyi, Zidane volt a megfelelő ember az eredmények eléréséhez.”

Ferguson: „Sir Alex Ferguson egy kivételes személyiség, apaként tekintek rá. Mindegyik edzőm fontos volt, de amikor Manchesterbe érkeztem, még gyerek voltam. Hirtelen a világ egyik legnagyobb klubjánál tálaltam magam, és akkoriban nagy szükségem volt egy olyan edző támogatására, mint amilyen ő volt.”

Mourinho: „Sok edzővel dolgoztam. Mourinho volt az, aki a legtöbbet gondolkodott, minden részletre nagyon odafigyelt.”

A legkeményebb ellenfele: „Ashley Cole. Egy pillanatig sem hagyott levegőhöz jutni. Nagyon gyors játékos volt, nem lehetett könnyen kicselezni… Tudtad, hogy nehezen fogsz átjutni rajta.”

Kit vinne magával a háborúba: „Pepét. Ő nem csak egy fantasztikus védő. Mindig mindent belead a pályán.”

Példaképei: „Felnéztem Figóra és Rui Costára, de sosem akartam senkire sem hasonlítani.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK