Marcelo tíz legszebb pillanata a habfehér mezben

Már tíz éve, hogy a csapat bohóca, a brazil zsonglőr, a madridisták kedvence aláírt a Real Madrid csapatához. Marcelo az elmúlt évtized során fiatal srácból vált a Real Madrid második számú kapitánya. Ő ott volt a pályán a legsötétebb és a legcsodálatosabb pillanatokban egyaránt, mindig bizonyítva madridizmusát. A jeles évforduló alkalmából a Marca segítségével idézzük fel a legszebb pillanatait, melyekkel madridisták millióit kápráztatta el. Az első gól

Az első gól
Marcelo első madridi gólját három évvel érkezése után, 2009. február 15-én szerezte, az El Molinónban, Gonzalo Higuaín nagyszerű munkájának is köszönhetően.

Első gól egy derbin
A 2009/10-es idényben, a Vicente Calderónban, egy 3-2-es győzelem alkalmával a csapat második találatát szerezte a brazil, ezzel két gólra növelve a vendégcsapat előnyét.

Jobb lábbal a Valladolid ellen
Ha valamivel bizonyítani kellene a brazil balbekk bátorságát és vitézségét, akkor előhúzhatnánk a kalapból a gyengébbik lábával szerzett góljait. Mondjunk egy példát? Lássuk a Valladolid elleni találatát!

Hihetetlen befejezés a Lyon ellen
Sokak számára ez Marcelo legnagyobb pillanata a Real Madrid mezében. A 2010/11-es szezonban járunk, a helyszín pedig a Santiago Bernabéu. A többire nem fecsérelnénk szavakat, a képsorok magukért beszélnek.

Az ő kedvence: gól a Manchester City ellen
A brazil meglátta a lehetőséget, majd tüzelt – ismét a gyengébbik lábával. A labda érintette a kapufát, úgy vágódott a hálóba. Tökéletes.

Két évnyi góltalanság a bajnokságban, aztán…
Marcelo 2014 márciusában úgy talált be, hogy azt megelőzően két évig gólképtelen volt. De aztán jött egy összjáték Cristiano Ronaldóval, majd a befejezés, ismét jobbal. Vannak dolgok, amikre érdemes várni. 

A legfontosabb gólja?
A legemlékezetesebb találata. Nem, nem a szépsége, hanem a pillanat varázsa miatt. A helyszín Lisszabon, az esemény pedig nem más, mint a Bajnokok Ligája döntője. A hosszabbításban 2-1-re vezet a Real Madrid, Marcelo pedig végleg eldönti a történelmi találkozót.  

Tökéletesség Gelsenkirchenben
Tudjuk, hogy nagyon szép volt a Manchester Citynek lőtt gólja, de a Schalke elleni találata a 2014/15-ös idényben talán még azt is túlszárnyalta.

Úgy, mint a példaképe…
Marcelo 2009-ben, az Almería ellen szerzett olyan gólt, amely láttán sokaknak rögtön eszébe jutott elődje és egyben példaképe, a Real Madrid legendás játékosa, Roberto Carlos.

Az a bizonyos pillanat…
Mi más maradhatna a végére, mint egy képkocka, ami a 2014-es Bajnokok Ligája döntőjének lefújásakor készült. Marcelót elöntötték az érzelmek, minden mozdulatát és cselekedetét átjárta a madridizmus, mint oly sokszor. Rengeteg ehhez hasonló képet tudnánk róla összeválogatni, de ez mégis egy olyan különleges pillanat volt, amit soha nem feledünk el. 

Érkezésekor sokan nem gondolták, hogy elődje nyomdokaiba képes lépni, és bár a bal lába közel sincs ahhoz a legendás bal lábhoz, amely megannyi bombával szaggatott hálót a Real Madridban, mégis Marcelóval egy szerethető, nagyszerű fickó érkezett a legenda, Roberto Carlos helyére. Egy megbízható, szerény srác, akinek minden egyes mozdulatán érződik, hogy ez a klub a mindene. Egy srác, aki tudta, hogy milyen örökséget kell továbbvinnie, de nem roppant össze a teher alatt, csak tette a dolgát, kihasználva képességeit, amelyekkel millió futballszerető ember arcára csal mosolyt. Ő már történelmet írt a Real Madridban, pedig még mindig csak 28 éves. Mi csak annyit kérünk, Marci, hogy maradj mindig ilyen, így szeretünk. Reméljük, hogy még sokáig elkápráztatsz minket pimasz cseleiddel, páratlan humoroddal és fineszes góljaiddal, hogy aztán a habfehér mezből visszavonulva úgy emlegethessünk téged az utókornak, mint a klub egyik legzseniálisabb balhátvédjét. 

Forrás: Marca, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK