Marcelo: Gyorsan elrepült ez a tíz év

Marcelo 10 éve a Real Madrid játékosa. A brazil hátvéd ebből az alkalomból adott interjút a klub hivatalos tv-csatornájának, melyben beszélt az elmúlt tíz évéről, emlékeiről, eredményeiről, illetve üzent a szurkolóknak is.

„18 évesen igazoltam a klubhoz, nagyon komoly élmény volt, hiszen ennyi idősen egy ilyen igazán nagy klubhoz szerződni nem egyszerű, de csodás volt és most már 10 boldog évet ünnepelhetek.

„Nagyon fiatal voltam, amikor ide igazoltam, eleinte félénk voltam, de nagyszerű volt az egész. Mindenki remekül bánt velem, meleg fogadtatásban részesített mindenki az edzőpályán. Gyorsan elrepült ez a tíz év, de hihetetlen volt.”

„Úgy jöttem a klubhoz, hogy címeket akarok nyerni és a kezdőbe akarok kerülni. Sikerült ezt elérnem, bár amikor a Real Madridba jössz, meg kell tanulnod, hogy minden egyes mérkőzésen keményen kell harcolnod. Nyertem néhány címet, remélem, hogy még többet is nyerhetek.”

„Óriási büszkeség, hogy olyan külföldi játékosokhoz közelíthettem a pályára lépések számát tekintve, mint Roberto Carlos vagy Alfredo Di Stéfano. Mint tudjátok, Roberto Carlos a példaképem, az pedig, ha a példaképedhez közelebb kerülhetsz, legyen szó bármilyen szakmáról, megfizethetetlen. Di Stéfano megközelítése is különleges, de meccsről meccsre haladok, megpróbálok annyi címet nyerni, amennyit csak lehet.”

„Sok felejthetetlen pillanatom volt. Amikor csatlakoztam, amikor debütáltam, amikor meglőttem az első gólomat… Bár ami teljesen elkápráztatott, az a Décima hete volt. Sok idő telt el azóta, hogy a Real Madrid BL-t nyert, és amikor a bíró belefújt a sípjába a mérkőzés végén, az igazán felejthetetlen pillanat volt.”

Marcelo

„Különleges dolog betalálni a Real Madrid játékosaként, de az, hogy két BL-döntőben is gólt szerezhettem, majd magasba is emelhettem a trófeát, mindent felülmúl. Akármikor nézem vissza a két meccset, végül mindig égnek áll a hajam. A családom is meghatódik, amikor nézik, ez olyasvalami, ami örökre velem marad.”

„A Riazorban volt az első meccsem, a második félidőben álltam be. Úgy emlékszem erre, mintha tegnap lett volna, ez volt az egyik legkülönlegesebb napom azóta, hogy megérkeztem a klubhoz. Ronaldo Nazarióval melegítettem be, majd együtt álltunk be. Csodálatos volt, bár nem tökéletes, mivel kikaptunk. Mindenesetre debütálhattam álmaim klubjában, a Real Madridban.”

„A kapitányi poszt nem csupán büszkeség, hanem felelősség is. Tanítani kell a fiatalokat, példát kell mutatni. Megpróbálok minden meccsen és edzésen mindent beleadni, tanulni a csapattársaimtól és a fiataloknak különböző dolgokat tanítani.”

„Mindig azt mondom, hogy én is csak egy végzett utánpótlás-játékos vagyok, mivel általában 18 évesen a Castillában szoktak játszani, de én az első csapathoz kerültem. Ez a klub rengeteget tanított nekem, hogy becsüljük meg a szurkolóinkat, a rászorulókat, mivel a klub sok embernek segít. Bárhová is mész, azt láthatod, hogy ez a klub nem egyszerűen azért nagy klub, amit a pályán tesz, hanem azért is, ahogy rengeteg embernek segít.”

„Amikor csatlakoztam a csapathoz, választhattam a 12-es, 16-os és 20-as számok között. A 12-es számot választottam, mert 12-én születtem, azóta pedig ez a számom és nem is szándékozom ezen változtatni.”

„Hogy mit üzennék a szurkolóknak? Mindent beleadunk minden edzésen, minden meccsen és harcolni fogunk minden trófeáért. Örömmel fogjuk ezt tenni, keményen dolgozunk majd az edzéseken, hogy a meccsekre csúcsformába kerüljünk. A ti támogatásotokkal biztosan sok címet fogunk még nyerni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK