Xabi Alonso: Bárcsak lenne egy Ronaldója a Bayernnek

A korábbi Real Madrid középpályás még mindig madridistának érzi magát, korán rájött, mit jelent az El Clásico és úgy érzi, a megfelelő időpontban hagyta el Madridot.

A Real Madrid jelenlegi formája
"A mérkőzések nagyrészét jó játékkal nyerték meg, de persze voltak találkozók, amikor nem sikerült a szép futball, de mégis megszerezték mind a három pontot. Ez nagy önbizalomra vall. Például az Atlético ellen is uralták a mérkőzést. Elképesztően magabiztos volt az egész csapat."

Zidane fejlődése edzőként
"Nagyon meglepett engem. Mindössze hat hónap alatt megnyerte a Tizenegyediket, most pedig hat ponttal vezetik a tabellát. Bárki mondhat bármit, ez nagy dominanciát jelent."

Az El Clásico fontossága
"Emlékszem az első Klasszikusomra, amit a Cam Nouban játszottunk. Beléptünk a stadionba és elképesztően hangos füttyszó fogadott minket. Abban a pillanatban tudtam, hogy ez a mérkőzés sokkal többről szól, mint a három pont."

Cristiano Ronaldo
"Elképesztően fontos játékosa és személye a csapatnak és az egész futballnak. Kétség sem fér a tudásához és az ambícióihoz. A fontos pillanatokban is ott van, bele ad mindent és mérkőzéseket dönt el. Cristiano nem középcsatár, de közel játszik a kapuhoz. Mindig a tizenhatosról indul vagy próbál közel helyezkedni ahhoz. Lenyűgöző, mennyire érzi, hogy hova fog érkezni a labda. A legtöbb gólját néhány érintés után szerzi. Elképesztő számokat produkál, minden évben 50 gólt szerezni hatalmas teljesítmény. Örülnék, ha a Bayernnél is lenne egy hasonló játékosunk."

Távozás Madridból
"Sokat beszéltem már erről. Egy dolog biztos, nagyon nehéz döntést kellett meghoznom. Mindig is arra vágytam, hogy tudjam mikor kell eljönni. A legjobb időpontot kerestem. Öt évig küzdöttünk a Tizedikért, végül sikerült. Nem találhattam megfelelőbb időpontot a távozásra. Ha nem sikerült volna megnyernünk, akkor a Real Madridos időszakom csak egy kellemes történet maradt volna. Így viszont egy megvalósult álom, és egy sikeres küldetés. Bár edző és a csapattársak is igyekeztek marasztalni, nem bántam meg a döntésemet."

A szeretet nem múlt el
"Már a Bayern játékosa vagyok, ami szintén egy nagyszerű klub, de még mindig szurkolok a korábbi klubjaimnak. Madridista vagyok, de rajongok a Liverpoolért és a Sociedadért is. Természetesen nagyon hiányoznak a madridi barátaim, akiktől rengeteg szeretetet és megbecsülést kaptam. Néhányukkal még ma is tartom a kapcsolatot, Modriccsal és Nachóval például."

Különbség a Bayern és a Real Madrid között
"A Bayern München más, de ugyanolyan nagy csapat. A futballkultúra és a város is hasonlóan csodálatos, mint Madrid. A klub folyamatosan növekszik, de azért nincs még a Real Madrid szintjén, ami a nemzetközi ismertséget illeti."

Ha lejár a szerződése…
"Nem gondolok a jövőmre. Talán egy nap edző leszek, nem tudhatom. Nagyon tisztelem ezt a szakmát, nem könnyű 25 embert irányítani és motiválni. Jelenleg erre nem gondolok, de meglátjuk, mit hoz a jövő." 

Forrás: Onda Cero
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK