Zinédine Zidane: Amikor megérkeztem, a célom az volt, hogy egységessé tegyem a csapatot

A Klubvilágbajnokság döntője előtt Zinedine Zidane és SergioRamos álltak a sajtó képviselőinek rendelkezésére.

Zinédine Zidane 

A klubvilágbajnoki trófeáról: „Ez egy nagyon fontos cím számunkra, azért jöttünk, hogy megnyerjük. Jó focit kell játszanunk, és azt kell tennünk, amiért idejöttünk. Nehéz meccs lesz egy kemény ellenfél ellen, de késze állunk rá. Kissé színtelenül kezdtünk az első meccsen az utazás, a pálya és más okok miatt, de most már készen állunk a döntőre. Azért jöttünk, hogy döntőt játsszunk, és megtettük a dolgunkat ezért az elődöntőben. Az ellenfelünk három meccset megnyert, megérdemelten jutottak ide. Meg akarjuk nyerni a meccset, és készen is állunk rá, hogy ezt tegyük; nehéz összecsapás lesz.”

Edzői karrierje: „Amikor edzőnek neveztek ki itt, az volt a célom, hogy egységessé tegyem a csapatot, és hogy meccseket nyerjünk. Pozitívan gondolkodom, még akkor is, mikor ez nem így tűnik, és igen, ilyen Real Madridra számítottam előzetesen is. Ilyen játékosokkal sokkal könnyebb az edző dolga.”

Az ellenfélről: „Engem mindig a csapat érdekel. Több meccsüket is megnéztük, tudjuk, hogy sokat futnak, fegyelmezettek és szervezettek. Készen állunk rá, hogy egy nagyszerű mérkőzést vívjunk, megpróbálunk majd jól játszani, és megnyerni a meccset.” 

A japán szurkolók: „Nehéz lesz, de ez mit sem változtat számunkra. Szurkolni fognak a saját csapatuknak, és biztos vagyok benne, hogy olyanok is lesznek, akik más japán csapatért szorítanak, és inkább minket buzdítanak majd. Amikor elhangzik majd a kezdő sípszó, onnantól csakis magunkra fogunk koncentrálni, arra, hogy jó focit játsszunk, mindent beleadjunk, és jól védekezzünk.

Ramos: „Ő a mi kapitányunk, remekül van, edzésen is jól teljesít, a kondíciója kiváló. Holnap velünk lesz, és remélem, hogy minden probléma nélkül pályára léphet.”

Edzői tapasztalat: „Nem olyan régen vagyok edző. Minden nap új dolgokat tanulok. Ezek azok a meccsek, amiktől fejlődhetek. Számomra fontos, hogy lássam a csapatom játékát fejlődni. Ahogy az is fontos, hogy ismerjük az ellenfelünket, szem előtt tartva persze, hogy mindig a mi csapatunk a legfontosabb.”

Videóbíró: „Amikor valami új dolgot vezetnek be, annak mindig idő kell. Remek dolognak tartom, hogy a technológiának köszönhetően fejlesztenek, de türelmesnek kell lennünk, hogy a dolgok még jobbá váljanak. Senki nem fogja megállítani a technológiai fejlődést, a futball sem, ez egyértelmű. Amit mi csinálunk a pályán, az nem ettől fog függeni. Szerintem a videóbíró jó dolog, de időre van szüksége.”

Egyhetes edzőtáborozás: „Azért jöttünk ide, hogy pályára lépjünk ebben a sorozatban, és azért volt szükségünk az egy hétre, mert két meccset is játszunk. Bezárva lenni egy hotelbe persze szokatlan számunkra. A játékosoknak néha szükségük van azért friss levegőre, és ez azért Valdebebasban könnyebb, de ettől függetlenül egy teljes hétre volt szükségünk itt.”

A dél-amerikai csapatok kiestek: „Általában dél-amerikai csapatok jutnak a döntőbe ezen a tornán. Az, hogy most nem így történt, csupán azt mutatja, hogy a torna keményebb lett, és más országok csapatai is képesek eljutni ide. Csak azért persze nem fogunk nyerni, mert mi vagyunk a Real Madrid. Mindig küzdeni tudást kell mutatnunk, és jól kell játszanunk. Minden egyes meccs egy csata, és meg kell mutatnod a világnak rajta, hogy te vagy a jobbik csapat.”

Rossz forma 2014-es Klubvilágbajnokság után: „Tisztában vagyunk ezzel, de nem beszélünk róla, a negatív dolgokból csak tanulni lehet. Ezután a meccs után egy hetet még pihenhetünk, majd folytatnunk kell a kemény munkát, hiszen minden folytatódik tovább.”

Sergio Ramos

Újabb trófea: „Számomra mindig új élménnyel szolgál, ha van esélyem egy újabb trófea megszerzésére, annak ellenére, hogy már oly sokat nyertem. Ahogy már korábban is elmondtam, minden egyes évben tiszta lappal kezdek. Sok van még bennem, ha Isten is úgy akarja, most pedig itt az esély egy újabb cím megszerzésére. Kapitányként nagy örömmel szolgálna és büszkeséggel töltene el, ha felemelhetném a trófeát, az pedig csak ráadás, hogy mindezt úgy érhetem el, hogy mellkasomon a világ legjobb csapatának címerét hordom. Minden alkalommal arról álmodom, hogy felemelhetek egy trófeát, és köszönhetően ennek a csapatnak, valamint a kemény munkának, amit végeztünk, megérdemelten vagyunk itt. Maximálisan tiszteljük az ellenfeleinket, így mindent megteszünk majd, hogy újra győzhessünk.”

Jelenlegi állapota: „Jól érzem magam egy olyan sérülést követően, amely a túl sok játékperc, valamint az ezzel járó intenzitás miatt alakult ki. Ezen a héten a társaimtól külön dolgoztam, de ma már a csapattal edzettem, így elérhető vagyok az edző számára, ahogy a többi csapattársam is.”

Zidane: „Amióta megérkezett, a csapat hangulata teljesen megváltozott. Nagyon jól irányítja a csapatot, képes kihozni a legjobbat minden játékosából. Tavasszal visszajöttünk a harcba a bajnokságban, nem voltunk messze a célunktól. Megnyertük a Bajnokok Ligáját és az UEFA-szuperkupát is. Ennek a kulcsa, hogy közvetíteni tudja azt a tudást, amit játékosként szerzett. Nagyon boldogok vagyunk, ő a hajó kapitánya.”

Gólok a hosszabbításban: „Jobban szeretném, ha a csapat nyerne, mint azt, hogy a hosszabbításban szerezzünk gólt. Az elmúlt években így alakultak a dolgok. Ha a védekezés mellett gólokat is tudok szerezni, az nagyszerű. A szurkolók viszont nyugodtabbak lesznek, ha nem hagyjuk a végére a döntést.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK