James Rodríguez, a körülmények és Zidane áldozata

Terry Gibsonnak meggyőződése, hogy James Rodríguez a Real Madrid sikereinek és a Zinédine Zidane által játszatott játékstílusnak az áldozata, és nem saját hibájából került partvonalon kívülre. James, aki anno 71 millió euróért igazolt Monacóból Madridba, nemrég kijelentette, hogy maradni szeretne a Realnál, és küzdeni akar a pozíciójáért. A 25 éves irányító ebben a szezonban mindössze négy mérkőzésen volt kezdő a bajnokságban, ahol csapata az első helyen áll, megelőzve a Sevillát. Gibson azt állítja, Zidane sikere korlátozott lehetőséget nyújtott csak Jamesnek. A Sky Sports szakértője szerint, amikor a kolumbiai pályára léphetett, akkor élt is a lehetőséggel.

„Nem hinném, hogy James most januárban eligazolna. Ha megteszi, nem játszhat a Bajnokok Ligájában” – magyarázza Gibson.

„A múltban láthattunk már példát ilyem esetre. Gondoljunk csak Ángel Di Maríára, amikor kevesebb játéklehetőséget kapott. Egy megüresedés következtében egyszerűen megváltoztatta a posztját, majd kulcsfontosságú játékosa lett az Ancelotti-féle Madridnak. Az ilyen dolgok megtörténnek a futballban.”

„Személy szerint hatalmas rajongója vagyok James Rodrígueznek, és elvetem azt az állítást, hogy kudarcra van ítélve a Real Madridnál. Azt gondolom, ő inkább egy áldozat, mint egy kudarc.”

James

„Amikor játéklehetőséghez jutott, bizonyított: gólokat lőtt, gólpasszokat adott, megmutatta a tehetségét. Ő inkább Zidane sikereinek az áldozata, annak az egyedi stílusnak és egyedi formációnak, amit a francia játszat a csapattal, és aminek következtében ő partvonalra szorult.”

„Az ő egyértelmű pozíciója a csatár mögött van, legyen az egy vagy két játékos. A 10-es posztja az, ahol jó, és ezt a posztot a Real Madridnál egy ideje nem használják.”

„Számos más hozzá hasonló áldozatot találhatunk. Mesut Özilnek is ez volt a kedvenc pozíciója, és Sergio Canalesnek meg Kakának is. Ez nem csak Zidane rendszerét jellemzi.”

James

James szituációját nem egyszer hasonlították már a csapattárs Iscóéhoz, aki szintén egy kreatív támadó középpályás, aki nem kap elég játékpercet.

De Gibson elmagyarázza, hogy a spanyol jóval egyszerűbb helyzetben van, hiszen más posztokon is bőven megállja a helyét, ráadásul Gareth Bale kiesésével kulcsjátékossá vált Zidane csapatában.

„Mindkét játékosnak abszolút rajongója vagyok” – teszi hozzá Gibson. – „A Real Madridnál mindig is vágytak az ilyen „elbűvölő” játékosokra, akik „elbűvölnek” minket a posztjukon játszanak, ezért igazolták Iscót is. Próbálkozni kell, aztán helyreigazítani a játékost.”

Isco

„James Rodríguez szerintem egy olyan szerepbe illik bele, ahol három támadó szellemű játékos veszi körbe, miközben Isco középen és a szélen is tud játszani.”

„Isco támadó szerepben és Modric meg Kroos box-to-box szerepében is megállja a helyét. Ennek köszönhető, hogy nem nagyon sokkal, de több szerepet kap, mint James.”

„James nagyon sokat fog érni a nyáron, ha tényleg eligazol. Az a csapat pedig, amelyik elviszi, annak többet kell játszatnia, nem lehet kifogás.”

„Nem vehetik meg, és mondhatják neki, hogy mi 4-4-2-ben fogunk játszani, a te helyed meg a bal szélen lesz. Olyan veheti csak meg, akinek pontosan egy olyan típusú játékos kell, mint ő.”

Forrás: skysports.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK