Zidane: Ronaldót mindig kritizálni fogják az emberek

A Málaga elleni mérkőzés előtt Zidane szót ejtett a Celta elleni vereségről, beszélt Cristiano és Danilo formájáról, de elárulta azt is, mikor térhet vissza James a keretbe.

A meccsről: „Nagyon jó, hogy most jön ez a meccs, mert fontos lenne, hogy javuljunk az előző két meccshez képest. Készen állunk, és a kevés felkészülési idő ellenére úgy gondolom, képesek leszünk rá, hogy az elejétől kezdve mindet beleadjunk. Nem fogunk változtatni a játékfilozófiánkon. A pályán kell bizonyítanunk. Számos meccsét láttam a Málagának. Az eredményeik talán nem mindig voltak meggyőzőek, de attól még egy remek csapatról beszélünk, akik szervezettek, és tudják, hogyan kell focizni. Az ellenfeleink mindig megnehezítik a dolgunkat.”

Elképzelések: „Az én gondolataim mindig a munka körül forognak, erről szól a labdarúgás. Néha adódnak szerencsétlen események, de ezeken tovább kell lépni. Dolgoznunk kell, koncentrálni a játék minden egyes elemére, ez minden, amit tennünk kell. Nem aggódom.”

Zidane

Megoldások: „Általánosságban elmondható, hogy nehéz időszakon megyünk keresztül. Két meccset elveszítettünk, de ez nem változtat semmin. Az emberek mindig beszélni fognak a vereségeinkről, ezt el kell fogadnunk. Kitartóan kell dolgoznunk továbbra is. Talán el kellett veszítenünk ezt a két meccset egy jó időszak közepette azért, hogy aztán visszataláljunk a helyes útra, és újra győzelmeket arassunk. Vissza kell nyernünk a magabiztosságunkat.”

Ronaldo: „Őt mindig kritizálni fogják, de ehhez már hozzá van szokva. Most ő is a holnapi meccsre koncentrál, semmi másra. Remekül van, mindig is egy döntő fontosságú játékosunk lesz. Létfontosságú számunkra, hogy a pályán is keményen dolgozzunk. Cristiano pedig mindig nyerni akar. Akkor adódik probléma, ha nem talál be, mert mindenki hozzá van szokva, hogy mindig ő jelenti a különbséget. Remélhetőleg ezeket a szituációkat a jövőben is higgadtan tudjuk kezelni.”

Ronaldo posztja: „Az előző meccsen középcsatárt játszott, mert Asensiót és Lucast akartam a szélre tenni, hogy több helyünk legyen a beadásokra. Tudjuk, hogy Cristiano hogyan játszott egész életében. Bárhol képes játszani, de elsősorban a bal szélen érzi jól magát, és ez nem fog változni. Ezen nem is kell változtatnunk.”

A Celta elleni meccs: „Nem aggódom, szerintem jól játszunk. Ahogy mondtam, az első félidő szokatlan volt, figyelmetlenek voltunk. Hibákat vétettünk, és az ellenfél tudta, miként használja ki azokat. Nem fogok senkit sem kritizálni. Mindenki gondolhat komoly dolgokra két elveszített meccs után, de a futballban a következetesség segít egyedül a fejlődésben. Nem leszek rögeszmés emiatt. Ezután is keményen fogunk dolgozni, továbblépünk. Ezelőtt is megtörténtek már ilyen esetek, és mindig is előre tekintettünk, hogy hogyan tudunk visszatérni a győztes útra.”

Zidane

Danilo: „Nagyon igazságtalanul bánnak vele az emberek, igazságtalan, amiket mondanak és írnak róla. Ő egy profi, és ezt mindig bizonyítja. Egy játékos vagy jól vagy rosszul játszik, szerintem ő jó volt. Nyilvánvalóan még lehet fejlődnie, de ez mindenki másra igaz. Szeretem az olyan játékosokat, mint ő, akik mindig száz százalékot adnak bele minden egyes nap.”

Nyomás: „Minden meccsen száz százalékot kell kiadnunk magunkból. Egykor én is játékos voltam, tudom, hogy mindig lesznek nehéz pillanatok, de biztos vagyok benne, hogy elfelejtjük azokat. Amikor aláírsz ehhez a klubhoz, tisztában vagy vele, hogy mindig raktad lesz a nyomás, de engem ez erősebbé tesz, és segít fejlődni minden egyes napon. Nem félek a nyomástól. A nyomás segít nekem, hogy jól teljesítsek. Boldog vagyok amiatt, amit csinálok, és boldog leszek egészen a távozásom napjáig.”

James: „Van még néhány problémája, de reményeim szerint hétfőn már velünk lesz. Nagyon sok sérülést okoznak nekünk a kisebb rúgások, kevesebb az igazi izomprobléma. Remélem, hogy hétfőn újra a kerettel edzhet. Az orvosok és terapeuták remek munkát végeznek a sérültjeinkkel.”

Morata: „Kiválóan edzett, koncentrál, készen áll rá, hogy mindent megtegyen a csapatért. Holnap meglátjuk majd a kezdőcsapatot.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK