Én már rég elvesztettem a Benzemába vetett hitem…

A hét közepén jelentek meg olyan hírek a spanyol sajtóban, melyek szerint a Real Madrid szerződést készül hosszabbítani a csapat francia támadójával, Karim Benzemával, aki finoman szólva sem élete szezonját futja a habfehér mezben. Az AS köztudottan nagy madridistája, Tomás Roncero egy jegyzetben fejtette ki a véleményét ezzel kapcsolatban.

Nem rejtegetem a tényt, hogy a megkérdőjelezhetetlen tehetsége ellenére már rég elvesztettem a Karim Benzemába vetett hitem. Nagy valószínűséggel ebben az is befolyásolt, hogy Karim az igazán nagy döntőkben soha nem volt képes megzörgetni a hálót. 2011-ben, a Barcelona elleni kupadöntőben (amely Cristiano hosszabbításban szerzett fejesgólja miatt maradt emlékezetes) még csak nem is játszott. 2014-ben kezdett ugyan, szintén az ősi rivális ellen, de gólt nem szerzett, akkor Bale szerzett látványos, győzelmet érő gólt.

Szintén a kezdőcsapat tagja volt a lisszaboni Bajnokok Ligája-döntőben, akkor azonban fizikai problémák miatt le kellett cserélni. A tavalyi, milánói fináléban sem tudott betalálni, amikor a csapat elhódította a Tizenegyediket. 1-0-s állásnál volt egy tiszta ziccere, egy az egyben mehetett Oblakkal szembe, eldönthette volna a mérkőzést hosszabbítás és büntetők nélkül. Ő azonban belerúgta a szlovén kapus testébe a játékszert. A Sevilla elleni, UEFA-szuperkupa döntőkben sem tört meg a jég, sem 2014-ben, sem 2016-ban. Ez nem olyan mutató, amit az ember a Real Madrid első számú támadójától elvárna.

Az elmúlt, csaknem nyolc év során klasszis módjára, eleganciával biztosította a csapat támadásait. Harcias és intelligens pajtása volt a pályán Cristiano Ronaldónak… Ez nem vitatott, és mindenki értékelte is. Szerzett egy szép gólt a Camp Nou-ban, és betalált Guardiola Bayern Münchenje ellen is a Bajnokok Ligája elődöntőjében. De Karimot, aki decemberben 30 éves lesz, már mindenki leírta. A Bernabéu kétségbeesett a semmittevése végett. Egyszer minden szakasz a végéhez ér. Én úgy gondolom, ez a Benzema-éra vége Madridban. A klub megújíthatja a kontraktusát, de úgy gondolom, hogy nagy hibát követnének el.

Amikor látom Moratát és Marianót a pályán, akkor a francia totális ellentéteit vélem felfedezni: éhség, éhség és éhség. Moratának csak kettővel kevesebb találat szerepel a neve mellett, mint a franciának, annak ellenére, hogy Karim majdnem 600 perccel több játéklehetőséget kapott. Ha Moratának lenne három egymást követő mérkőzése, amikor a kezdőcsapat tagja, sokkal jobban értékelnénk őt. A végén azonban mindig Benzema játszik…

Tomás Roncero

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK