Egytől egyig: Osasuna – Real Madrid

Csapatok

Real Madrid (6)
Biztos, hogy nem tett túl jót a csapatnak az, hogy elhalasztották a múlt heti mérkőzést, de a tabella utolsó helyén tanyázó Osasuna ellen azért többet várt volna az ember, még akkor is, ha az elcsépelt közhely szerint az ilyen meccsek a legnehezebbek. Egy, a Sevilla elleni meccshez hasonló 3-5-2-es felállással próbált operálni a vendég gárda, amivel alapvetően nem lett volna gond, hiszen Marcelo és Danilo is képesek jól bekapcsolódni a támadásokba, illetve a betömörülő Osasuna ellen hatékony fegyver lehetett volna a széljáték. Ez azonban nem teljesen így történt, a rendszernek több áldozata is lett, és a srácok csak szenvedtek egészen addig, míg Danilo kényszerű cseréjével a formációváltás is elérkezett. A védelem azonban a meccs egészén stabilan állt a lábán, a két – túlnyomóan támadó feladatokkal ellátott – szélső hátvéd felemás meccset tudhat magáénak, a középpálya élt már szebb napokat is, ami igaz a két támadónkra is. Sokat érhet még ez a három pont, de a csapat mutatott játéka egyre jobban aggaszt. Jó lenne lassan látni egy icipici javulást. Kíváncsian várom, hogy milyen szellemben, és milyen elképzelésekkel lépnek majd pályára a srácok a Napoli ellen. Bízom benne, hogy ott végre megrázzák magukat.
Az olvasók pontszáma: 5,8

Osasuna (6)
Bátran, mindent egy lapra feltéve játszott a tabella utolsó helyét elfoglaló pamplonai csapat, aminek meg is lett az eredménye, hiszen több alkalommal találták el a kaput, mint az éllovas Real Madrid. Ha egy kicsit nagyobb szerencséjük van, vagy esetleg nem Navas áll a kapuban, akkor akár pontot, vagy pontokat is szerezhettek volna. Szégyenkezniük így sem  kell, hiszen sikerült igazán megnehezíteniük a nagy Real Madrid dolgát. Mentális erejükről az is sokat elárul, hogy Tano sérülése után is képesek voltak ugyanolyan szellemben folytatni a játékot. Ha mindig így lépnének pályára, nem csak egy győzelmük lenne a ligában. A dominikainak pedig rengeteg erőt és mihamarabbi felépülést kívánok, innen a távolból is.
Az olvasók pontszáma: 5,9

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Keylor Navas (9)
Nem csak nálunk, hanem az olvasóknál is ő volt a legjobb. Több fantasztikus védésének köszönhetően az Osasuna csak egyetlen gólt tudott szerezni. Ha nincs Navas, a hazaiak nem állnak meg egyetlen találatnál. Ami az egyenlítő gólt illeti, teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt, és bár támadhatta volna a támadót, a találatot nem lehet az ő számlájára írni. A játékkal is tökéletesen együtt élt. Mindent elmond, hogy az ő teljesítménye emelkedett ki a legjobban a csapatból.
Az olvasók pontszáma: 8

 

Danilo (4)
A támadásokat nem tudta hatékonyan segíteni a brazil, legalábbis honfitársa teljesítményét meg sem közelítette. Ami a védekezést illette, az első fél óra után azt hittem, végre nagyjából rendben lesz, de fegyelmezetlenségéből gólt kapott a csapat, ami sokba is kerülhetett volna. Egyszerűen nem jön ki számára a lépés, amit a legtöbb esetben balszerencséjének köszönhet, most azonban ő maga volt a ludas. A sérülése sajnálatos, reméljük, hogy semmi komoly. Szerencse, hogy Carvajal bevethető lesz a Napoli ellen.
Az olvasók pontszáma: 4,1

Nacho (6)
Több szerelést is bemutatott, ennek ellenére nem éreztem annyira stabilnak, mint általában lenni szokott. Ő volt a rendszer egyik áldozata, nem igazán találta a helyét a három védős szisztémában. Az 56. perc után aztán kikerült a jobboldalra, ám ott sem tudott igazán felpörögni. Ennek ellenére szép jubileumhoz érkezett, 100 meccset a Real Madridban nem játszhat le akárki.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Raphaël Varane (7)
A hátsó hármas legstabilabb tagja. Nagyon magabiztosan állta a sarat, szinte kivétel nélkül érkezett, amikor arra szükség volt. Fizikailag nagyon jó állapotnak örvend, nincs egyszerű dolga a támadóknak mellette. Stabilitásának köszönhetően Ramos többször is bekapcsolódhatott a támadásokba. Jogosan kirobbanthatatlan tagja a kezdőcsapatnak.
Az olvasók pontszáma: 6,6

Sergio Ramos (6,5)
A hátsó hármas tagjai közül az ő feladata volt a labdakihozatalok támogatása, amit a tőle várható szinten hozott is. 93 százalékos passzpontossága a legjobb mutató a kezdőcsapat tagjai közül. A levegőben szinte verhetetlen volt, az ellenfél kapujánál azonban nem tudott a tőle megszokott hatékonysággal bólintani, pedig egy alkalommal igen jó lehetőséget kapott erre.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Marcelo (6,5)
Nagyon felemás teljesítmény a braziltól. Amíg a 3-5-2-es felállásban játszott a csapat, addig Marcelo nem igazán találta a helyét, sokszor Modrić nyakán lógott. Danilo sérülése, illetve a formáció váltása után visszatérhetett jól megszokott helyére, ami igen pozitív  hatással volt a játékára. Az 53. perctől képes volt kulcspasszokra, a meccs végén pedig egy assziszt is felkerült a neve mellé.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Casemiro (6)
Ő volt a rendszer legnagyobb áldozata. A védekező feladatai mellett az ő szerepe lett volna Kroos teendőinek ellátása is, ám erre a brazil képességei miatt nem alkalmas, és ezt a tudása legnagyobb tisztelete mellett mondom. Az első félidőben gyakorlatilag láthatatlan volt, akkor vettem észre, hogy a pályán van, amikor Ronaldo gólja előtt Benzemához passzolt. A második játékrészben már többször megmutatta magát, voltak tetszetős és igen fontos szerelései is a hazai kontrák közepette.
Az olvasók pontszáma: 6,6

Luka Modrić (5,5)
A kis horvát mélyen tudása alatt teljesített, még akkor is, ha igen komoly mezőnymunkát végzett. Fáradhatatlanul robotolt, ám nem a megszokott eredményességgel. A támadásokhoz sem tudott annyit hozzátenni, mint az esetek nagy többségében. A szisztéma neki sem kedvezett igazán, emellett sérülésből tért vissza, egyből a mélyvízbe. A Napoli elleni meccs miatt nem biztos, hogy végig a pályán hagytam volna, főleg egy jó formának örvendő Kovačić jelenlétében.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Isco (7)
Egy kevésbé erős első játékrész, majd egy pazar második. Nem szeretem, amikor rátekeredik a labdára és lassítja a játékot, de elismerem őt, mert számára sosem büdös a munka. A középpályán tegnap ő melózott a legtöbbet, magasan. A gólja előtt nagyszerűen ismerte fel a szituációt, kiválóan csapott le a labdára és szépen tette el a hosszú alsóba. Dicséretes, hogy Tano sérülése után össze tudta magát szedni, és játékára nem nyomta rá a bélyegét a dominikaival való ütközés és annak szörnyű kimenetele.
Az olvasók pontszáma: 7,3

 

Cristiano Ronaldo (7)
Végre. Tudom, hogy nem a legkomolyabb ellenféllel szemben, de a portugál nevéhez és pályafutásához méltó mérkőzést játszott. Lőtt egy szerencsés gólt (Sirigu bőven benne volt), ám ezt senki sem veszi el tőle, emellett Benzemát kihagyhatatlan helyzetbe hozta, majd a meccs végén nagyon okosan lépte át a labdát, amit Lucas köszönt szépen, a kapust megmérve a hálóba is juttatta a játékszert. A portugál emellett – bár nem vitte túlzásba a védekezést – többször megfordult a saját térfelén is, labdaszerzési szándékkal. Ritka pillanatok egyike.
Az olvasók pontszáma: 6,6

Karim Benzema (4,5)
Sokkal többször és sokkal hatékonyabban vett részt az összjátékokban, mint az elmúlt hetek során, ám ez még így is édeskevés, rengeteg labda akadt el rajta, bár legalább magához képest már képes elfogadható teljesítményre. Pontszámát tolórakétaként húzta fel a Ronaldónak adott gólpassza, valamint kulcspasszai. Arra viszont, hogy az ötösön belülről nem tud egy pazar labdát bepofozni, egy olyat, ami még botról is bepattanna, egyszerűen nincsenek szavak. Az Iscónak adott „gólpasszát” pedig akárhányszor nézem vissza, nevetnem kell. De legalább már mutatta jeleit annak, hogy ő futballista. Ez is haladás.
Az olvasók pontszáma: 2,9

Cserejátékosok

James Rodríguez (7)
Jól szállt be a kolumbiai. Le kell szögeznem az elején, hogy nagyra becsülöm őt, amiért ennyire kevés lehetőség után is a maradás és a harc mellett döntött, példaértékű. Látszott is rajta, hogy nagyon akar, ugyanakkor a hosszú kihagyás jelei sem maradtak észrevétlenek. Ettől függetlenül alig több mint fél óra alatt kiosztott három kulcspasszt is, ami dicséretes. Bízom benne, hogy hasonló mentalitással sikerül a saját gátjait

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…