A Guti vezette generáció

Bár Guti játékoskarrierje egy ideje már véget ért, a hatása ma is érezhető a Real Madridnál, hiszen a klub egykori meg nem énekelt legendája az utánpótlásban tevékenykedik trénerként. Guti a Juvenil A csapatot edzi, azt a gárdát, ahol megannyi fiatal reménység dolgozik nap mint nap azért, hogy egyszer majd ők is az első számú csapatban mutatkozhassonak be.

Luca Zidane (Marseille, 1998) – Kapus

2004-ben, mindössze hatévesen lépett be először Valdebebas kapuján, azóta pedig már jócskán megvetette a lábát a La Fábrica alsóbb csapataiban. A mindössze 181 centis srác bátorságával tűnik ki a többiek közül, hiszen magassága ellenére kiválóan birkózik meg a beadott labdákkal. Zinédine Zidane fia ráadásul a labdával is jól bánik, így a védőtársaknak sem kell izgulniuk, mikor őt kénytelenek játékba hozni. AZ UEFA Ifjúsági Ligában idén minden meccsen játszott, és ezek közül csupán egy alkalommal hagyta el vesztesen a pályát. Zidane pedig az elmúlt hetek rotálása alkalmával nem is habozott felhívni az első keretbe fiát, aki előtt fényes jövő állhat, ha továbbra is kitartóan küzd.

A videóban legújabb nagyszerű védését láthatjuk.

Achraf Hakimi (Madrid, 1998) – Jobbhátvéd

Arra, ahogy mások hívják, az egyik azok közül a fiatalok közül, akiknek leigazolása kapcsán a FIFA vizsgálatot indított a klub ellen, hogy végül a téli átigazolási időszaktól eltiltsa a madridiakat. 2008 óta játszik a klubban, és az egyik legnagyobb ígéretként tartják számon Madridban, sokan már most Dani Carvajalhoz hasonlítják agilis játéka miatt. Ő egy támadó felfogású védő, aki szeret a szélen futni, amihez meg is van a sebessége. Mindössze tizennyolc éves volt, mikor bemutatkozott a marokkói nemzeti válogatottban. Hakimi két alkalommal ráadásul az első csapat keretébe is bekerült, egyszer a Celta Vigo elleni Király-kupa összecsapáskor, majd a Sociedad elleni bajnokin. AZ UEFA Ifjúsági Ligában négy mérkőzésen egy gólt és egy gólpasszt számlál.

Korábbi cikkünket vele kapcsolatban ide kattintva lehet elolvasni, ahol közelebbről megismerhetjük őt.

Achraf Hakimi

Manu Hernando (Palencia, 1998) – Középhátvéd

Tizenkét esztendősen került a La Fábricába, most a második szezonját tölti a Juvenil A csapatnál. Igazi komplett középhátvéd, remek technikai adottságokkal. "Hírnevét" testi erejének és gyorsaságának köszönheti. Ezenkívül igazi vezéralkat a védelem tengelyében, alapvetően megvan benne a vezetői képesség. Hernando minden Ifjúsági Liga-mérkőzésen pályára lépett, kivéve a Dortmund elleni visszavágót – ahol ki is kapott a csapat.

Manu Hernando

Óscar Rodríguez (Talavera, 1998) – Középpályás

Egy másik izgalmas tehetség, akit azóta nagy reménységként tartanak számon, mióta tizenegy évesen megérkezett a klubhoz. A középpályán felelősséget vállal, irányít és fazont szab a csapat játékának. Az ő jelenlétének köszönhető a higgadtság és a minőség a játékban. Remek passzai vannak, de a "piszkos munkát" is elvégzi: ha kell, minden erejével küzd az elveszett labdákért. A hét Ifjúsági Liga meccsből haton jutott szerephez, szinte kihagyhatatlan láncszeme Guti tizenegyének. Hatalmas tehetség, akinek már most rengeteg csodálója és hódolója van.

Óscar Rodríguez

Mink Martin Peeters (Nijmegen, 1998) – Középpályás

Peeters az Ajaxtól érkezett Madridba még tizenhat éves korában, de sajnos több alkalommal is izomsérülés hátráltatta abban, hogy megmutassa, mit tud. Ennek ellenére mindenki tisztában van képességeivel: technikailag képzett, remekül kezeli a labdát, és bár sérülésének köszönhetően csak egyszer lépett pályára a "fiatalok Bajnokok Ligájában", akkor mindent beleadott. A holland a Monaco elleni meccsen a félidőben beállva csereként kapott lehetőséget. A csapat 2-0-s vereségre állt, ám ő két góllal és remek teljesítménnyel segítette csapatát a fordításban, ami a 4-3-as győzelemhez vezetett.

Alább a bajnokságban szerzett legutóbbi szép találatát nézhetjük meg.

Sergio Díaz (Itaugua, 1998) – Támadó

A paraguay-i tavaly nyáron érkezett Madridba, és eddig kiváló igazolásnak bizonyul. Rendkívül sokoldalú támadóról van szó, aki képes árnyékékként és centerként is játszani. "A paraguayi Kun"-ként emlegetik, utalva Sergio Agüero becenevére, akire a leginkább hasonlít játékstílusa. Gyors, erőteljes futballista, ő szerezte a legtöbb gólt (hat meccsen négyszer talált be) az Ifjúsági Ligában. A fiatal játékos ráadásul a Castillában is bemutatkozhatott már, ahol ő lőtte a legtöbb gólt (ötöt) a szezonban Enzo Zidane és Víctor Campuzano mellett.

Itt pedig egy kis összeállítás Díaz legszebb megmozdulásaiból.

Federico Valverde (Montevideo, 1998) – Középpályás

Valverde szintén a nyáron érkezett, méghozzá az uruguayi Peñarol együttesétől. A támadó középpályás kimagasló tehetség, erőteljes játékos. Szeme van a góllövéshez, különösen távolról hatékony, aminek következtében sokan már most Steven Gerrardhoz hasonlítják a játékát. A nemzetközi színtéren négy alkalommal jutott szóhoz, és a Sporting elleni döntetlennel záruló összecsapáson gólpasszal segítette csapatát.

Federico Valverde

Franchu Feuillasier (Mar del Plata, 1998) – Középpályás

Az argentin srác 2009 óta van a fővárosban. Magabiztos, kétlábas játékával szinte azonnal magára vonta az emberek figyelmét. Remek érzéke van a gólpasszokhoz, hiszen rendkívül önzetlen és kiválóan érzi, mikor és hova kell adni a játékszert. Ezenkívül cselezési képessége is kimagasló.

Franchu Feuillasier

Dani Gómez (Alcorcón, 1998) – Támadó

Gómez hatodik szezonját tölti a Real Madridnál, anno tizenhárom esztendősen került a klub kötelékébe. Egy hihetetlenül mozgékony és a labdával is elképesztően gyors játékosról beszélünk, aki mindig megnehezíti az ellenfél dolgát a büntetőterület közelében és azon belül is. Minden megvan benne, ami egy jó csatárt jó csatárrá tesz: remekül tartja meg a labdákat, kiválóan lő, agilis, nehéz őt a földre juttatni, nem adja könnyen a bőrét. Peetershez hasonlóan ő is a Monaco elleni meccs félidejében lépett pályára, és a lélektanilag nagyon fontos harmadik gól szerzőjeként tette le a névjegyét.

Dani Gómez

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK