Kroos: Ez a párharc akár a döntő is lehetne

Az UEFA készített interjút Toni Kroosszal, a csapat német játékosával. A beszélgetés fő irányvonala természetesen a Bayern München elleni párharc volt, mely az átlagostól jóval különlegesebb lesz Toni számára, hiszen nevelőegyesülete ellen kell majd játszania.

A Bayern München ellen kell bizonyítanotok. Nem is vágyhatnál nagyobb megmérettetésre, igaz?

Tényleg nem. Hosszú ideig erősítettem a Bayern Münchent, jobban ismerem a játékosaikat, mint bárki a csapatból. Különleges összecsapás lesz ez számomra, de más érzéseim nincsenek ezzel kapcsolatban. Mindig követem a találkozóikat és az eredményeiket. Természetesen sokszor nehéz időt szakítani a meccsnézésre, hiszen nekünk is rengeteg dolgunk van… mérkőzések, edzések, utazás, egyéb elfoglaltságok. A müncheni barátaim már nagyon várják szerda estét, ahogy én is. Még mindig sokan vannak ott a három évvel ezelőtti keretből. Fantasztikus mérkőzéseket fogunk játszani. Ez a párharc akár a döntő is lehetne.

Kivel vagy a legközelebbi viszonyban?

Azokkal, akikkel a válogatottban is rendszeresen találkozunk, tehát Manu [Neuer] és Thomas [Müller]. Velük tartom leginkább a kapcsolatot.

Hogyan változtál a futballpályán és a magánéletben, mióta a Real Madrid játékosa vagy?

Mindig is kedveltem az új kihívásokat. Négy vagy öt müncheni év után az volt a következő lépés, hogy Madridba igazoljak. Eléggé más a csapatot körülvevő környezet, de itt is nagyon magasak az elvárások. Az érkezésem óta sokkal profibbá váltam, talán ezt tudnám még idesorolni. A jelenlegi szezont leszámítva még három évre szól a szerződésem. Úgy gondolom, hogy jól döntöttem. A környezetváltozás segített a fejlődésemben.

Milyen szerep jut Zidane-nak ebben a folyamatban? Hogyan értékelnéd a munkáját?

Nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Az edzők kiléte és munkája különösen fontos a játékosok számára. Zidane nagy hatást tett az öltözőre, pozitivitást hozott és megmutatott számunkra egy új irányt. Jobb futballt játszunk, mint az érkezését megelőzően. Ez nem maradt eredmények nélkül, hiszen a tavalyi idény végén Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhettünk. Jelenleg szintén jól teljesítünk a két legnehezebb versenysorozatunkban, ezért pedig őt illeti meg a dicséret. Élvezem a vele való munkát. Hasonlóan vélekedünk a futballhoz kötődő dolgokról. A hatására úgy érzem, hogy kulcsjátékosa vagyok a csapatnak.

Hozzád hasonlóan ő is középpályásként játszott. Milyen olyan tanácsokat tud adni számodra, amelyet például egy védő biztosan nem kaphatna meg tőle?

A tapasztalatának köszönhetően rengeteg olyan tanáccsal tud szolgálni, melyek hasznosak lehetnek különböző játékhelyzetekben, különös tekintettel a bonyolultabb szituációkra. Mindig készen áll, hogy adjon néhány tippet. Ő a valaha volt egyik legjobb játékos, így mindig segít, ha hallgatok rá.

Mi teszi olyan izgalmassá és csábítóvá a Bajnokok Ligáját?

Mivel a legjobb csapatok Európában játszanak, ez a sorozat a klubfutball csúcsa, a legnehezebben megszerezhető cím. A kontinens legjobb együttesei mérik itt össze tudásukat. Remélhetőleg idén is esélyünk nyílik a győzelemre.

Jelent bármilyen extra ösztönző erőt számodra, hogy címet védhetnétek?

Nem igazán, habár még egyetlen csapat sem volt képes megtenni ezt a BL történelmében, azonban itt nincs szükség extra motivációra. Különösen igaz ez, ha olyan csapatok ellen lép pályára az ember, mint a Bayern München. A végső győzelem már önmagában elég különleges. Ahogy korábban mondtam, arra törekszünk, hogy minden elérhető trófeát megszerezzünk. Egy topcsapat ellen lépünk pályára a negyeddöntőben.

Itt nagyobb stressz alatt vannak a játékosok, mint Münchenben? Hogyan kezeled a nyomást?

A Bayernnél is hasonlóak az elvárások, mint Madridban. Minden mérkőzést és minden sorozatot meg kell nyerned, azonban egy esetleges kudarc esetén itt sokkal nagyobb a nyugtalanság. A szurkolók talán közelebb állnak a csapathoz, jobban foglalkoztják őket az aktuális történések. Az én mentalitásom nem változott az évek során: mindig győzni szeretnék. A siker iránti vágy erősebben munkál bennem, mint a saját magam által generált nyomás vagy aggódás. Ez a „módszer” bevált számomra, hiszen rengeteg trófeát nyertem karrierem során.

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK