Zidane: A nagycsapatok elleni sikerek a klub történelmének részei

A Gijón elleni bajnoki előtt a francia a BBC mindhárom tagjáról beszélt, de megemlítette Asensio és Coentrao helyzetét is, valamint véleményt formált a dortmundi támadásról is.

A Gijónról: „Veszélyes csapatról beszélünk, ahogy minden első osztályú együttes esetében. Lehet, hogy volt, amikor rosszabbul mentek számukra a dolgok ebben a szezonban, de amikor csak lehetőségük nyílik rá, megnehezítik az ellenfeleik dolgát. Tudjuk, hogy ez egy nagyon fontos meccs, és remek teljesítményre lesz szükségünk, hogy tovább növeljük a pontjaink számát.”

Bale: „Bale nem fog játszani holnap. Még ki kell derítenünk, pontosan milyen sérülése van. Megvizsgálják, aztán majd meglátjuk, hogy bevethető lesz-e kedden. Remélem, gyorsan visszatér közénk. Izomgondjai lehetnek, ott, ahol megoperálták. Aggódom, mert nem szeretem, ha valaki megsérül szezon közben. Izgatott volt, mikor háromhónapnyi kihagyás után visszatért, de tudja, hogy ezúttal nem olyan súlyos a sérülése.”

Cristiano: „Hálásnak kell lennünk, amiért azt mondta, hogy mindent megtesz a csapatért a szezon végéig. Jól van, izgatott, hiszen senki nem lőtt még előtte 100 gólt az európai kupaporondon.”

Benzema: „Jó formában van. Tisztában van vele, hogy a szezon egy nagyon fontos szakaszához értünk, amikor minden harmadik napon játszunk, ezért jó formában kell lennie.”

Zinédine Zidane

A csapat minden meccsen lő gólt: „A legfontosabb, hogy minden játékosunk minőségi erőt képvisel. Igaz, hogy mindig többet és többet akarunk, több helyzetet, több gólt, ezt minden meccsen látni lehet. És ez az edzéseken tanúsított kemény munkánknak köszönhető. Minél keményebben dolgozunk, annál egyszerűbb lesz elérni ilyen rekordokat.”

A keretről: „Örülök, amiért mindenki nap mint nap odateszi magát. A mai edzés nagyon jó volt, koncentráltnak látom őket.  Egy nagyon intenzív 45-50 percen vagyunk túl. Profi játékosaim vannak, és megtiszteltetés velük dolgozni.”

Védelem: „Volt néhány problémánk, ami nagyrészt a hiányzóknak tudható be, de persze mindig vannak, akikre ilyenkor számíthatunk. Azokkal a játékosokkal kell nekivágnunk a meccseknek, akik elérhetőek, és természetesen reménykedünk, hogy senki más nem fog megsérülni.”

Sikerek a nagycsapatok ellen: „Ez szerintem benne van a klub DNS-ében, ez a Real Madrid történelmének része. Minél nehezebben mennek a dolgok, annál nagyobb elköteleződéssel vagyunk képesek játszani. A játékosok azok, akik ezt elsősorban megmutatják, de ez a klub identitásának része. Ezért örülünk, ha jönnek a szezon végi kemény összecsapások.”

Asensio: „Felkészült. Készen áll rá, hogy játsszon, akár tíz, akár kilencven percet, de arra is, hogy csak egyetlen percre lépjen pályára. Remekül koncentrál, ez pedig pozitív. Mindenki kiválóan teljesít az edzéseken, odafigyel, nem is tehetnek másképp az idény hajrájában.”

Coentrão: „Ott lesz velünk holnap. Nehéz időket él meg, de most már jobban érzi magát, így velünk tart. Meglátjuk, hogy kap-e lehetőséget. Ott van a keretben, jól edzett és nincs semmiféle sérülése.”

Dortmundi támadás: „Az a probléma, hogy ez nem egy egyenes dolog. Nem vagyok olyan pozícióban, hogy tanácsokat osztogassak bárkinek is. Úgy döntöttek, hogy játszanak, és ezt mindenki elfogadta. Szerintem azért játszották le a meccset, mert a biztonsági szolgálat mindent az ellenőrzése alatt tartott.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK