Ramos: Még sok áldozatot kell meghoznunk

A csapatkapitány is jelen volt az Atlético Madrid elleni visszavágót megelőző sajtótájékoztatón.

Várakozások: „Szeretnék üzenni valamit a holnapi összecsapás előtt. A futballban bármi megtörténhet, ezért nagyon tiszta elképzelésekkel, felkészülten kell pályára lépned, de ez még önmagában nem elég. Szívedet-lelkedet bele kell adnod a mérkőzésbe, hinned kell magadban és a társaidban, és koncentrálnod kell. A sikerhez vezető utat az egységesség és a csapatmunka szegélyezi. Ez a mi titkunk. Nem a múlt heti eredményt szeretnénk megvédeni, a cél egyértelműen a győzelem.”

„Nem tudom, hogy mit éreznek a szurkolóink. A Bernabéuban fantasztikus hangulat uralkodott, erről sokat lehetne beszélni.”

Zidane: „Pontosan erre számítottam tőle. Játékosként és edzőként is olyan eredményeket ért el, melyeket alig néhányan. Ezt mindenki értékeli. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen jól mennek a dolgok, minden téren.”

Mentalitás: „A karrierem során számtalan alkalommal volt részem győzelemben és vereségben is. A sikereknek mindenki jobban örül, de tudnod kell kezelni egy kudarcot is. Mindenki máshogy éli meg a csalódásokat. Az élet sok dologra megtanít.”

Atmoszféra: „Nem ez lesz az első fellépésünk a Calderónban. A szurkolóik mindig támogatják őket, de ez rám csak motiváló hatással van. Nem hinném, hogy olyan nagy különbség lenne az Atlético és például a Bayern szurkolói között. A mérkőzés a pályán fog eldőlni. Nem félünk a Calderóntól.”

Két trófea: „Bízunk önmagunkban és nem félünk megmutatni ezt. A bajnokság és a Bajnokok Ligája is a mi kezünkben van. Tisztelnünk kell az ellenfeleinket. Közeledik az idény legcsodálatosabb része. Minden szezonban azért küzdünk, hogy a végjátékot követően trófeákat emelhessünk a magasba.”

Értékek: „Talán sokak számára úgy tűnik, hogy mindannyian Beverly Hills vidékén nőttünk fel, rengeteg pénzzel a zsebünkben, de valójában rengeteg ember dolgozik a klubnál, akiknek mindennél fontosabb az értékek tisztelete, az alázat és testvériség. Továbbra is áldozatot kell meghoznunk a győzelem érdekében, a pályán és azon kívül is.”

Lisszaboni gól: „Nagyszerű emléket őrzök erről. Amikor az Atlético ellen kell játszanunk, akkor elkerülhetetlenül eszembe jut ez a találat, de a futballban kiemelten fontos, hogy minden évben új célokat tűzz ki magad elé. Ha visszavonulok, akkor majd lesz időm a megnyert trófeáimon elmélkedni. A madridisták számára minden derbi különböző, de egy dolog nem változik: a Real Madrid halálig küzd.”

Zinédine Zidane is nyilatkozott a mérkőzést megelőzően!

Piqué kifütyülése: „Velem is ez történne, ha Barcelonába mennék. Mindenkinek megvan a véleménye.”
(Piqué tegnap egy madridi teniszmérkőzésen járt, a közönség pedig kifütyülte őt – a szerk.)

Simeone: „Évek óta hatalmas hatással van az Atléticóra. Az eredményei magukért beszélnek. Egy olyan csapatot hozott létre, mely Spanyolországban és Európában is a legjobbak közé tartozik. Nagyon fontos számára, hogy megfelelően motiválja a játékosait. Ebben hasonlít Zidane-ra. Minden tanár más módszerre esküszik, de csak egy győztes lehet.”

Theo Hernández: „Nem ez a megfelelő idő arra, hogy transzferekről beszéljünk. A szezon után üdvözölni fogjuk az új csapattársakat, ha tényleg érkezik valaki. Most a mérkőzéseinkre koncentrálunk.”

Keret: „Talán ez a valaha volt egyik legmagasabb minőséget képviselő keret, melynek részese lehettem. Mindenki motivált, kivétel nélkül, nem csak a kezdőcsapat tagjai. Ez kulcsfontosságú.”

A gólszerzés fontossága: „Egyetlen gól még nem feltétlenül dönti el a találkozót. Fontos az is, hogy hanyadik percben szerezzük a gólt, hogy milyen mentális állapotban van a két csapat. Mindazonáltal nagyon fontos lenne betalálnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK