Hamarosan teljesen kész a Zidane-puzzle

Lassan körvonalazódni látszik Zinédine Zidane átigazolási politikája, így szinte biztosak lehetünk benne, hogy a játékosok a következő idény végére is frissek maradhatnak, köszönhetően az ésszerű erősítéseknek.

Ugyan semmire sincs garancia, az nyilvánvaló, hogy Zinédine Zidane arra törekszik, hogy minden eddigi lyukat befoltozzon a keretben. Míg Marcelónak és Casemirónak sem volt megfelelő helyettese az előző idényben, most úgy tűnik, Theo Hernández és Marcos Llorente személyében olyan játékosok érkezhetnek, akik természetes posztjukból, valamint tehetségükből adódóan el tudják látni a két kulcsjátékos feladatait, ezzel tehermentesítve őket.

A magunk mögött hagyott szezonban Fábio Coentrão mindössze 297 percnyi játékidőt kapott, hiszen lényegében az idény egésze során a partvonalon kívülre szorult, különböző sérülései végett. Ez egyben azt is eredményezte, hogy a balhátvéd pozíciójában gyakran tűnt fel olyan játékos Marcelót helyettesítve, aki csak kényszerből oldotta meg a feladatot, igaz, legyen szó Nachóról vagy Danilóról, mindig megbízható teljesítményt nyújtottak, amikor a csapat második számú kapitánya pihent, vagy izomproblémák miatt kihagyni kényszerült egy-egy mérkőzést.

Ugyanakkor abban mindenki egyetérthet, hogy Theo érkezésével a balhátvéd pozíciója megfelelően biztosítva van, Marcelo végre méltó helyettest tudhat maga mellett. A francia-spanyol balbekk, aki az előző idény egyik nagy felfedezettje volt, 26 millió euró körüli összegért válthat klubot, és bár mindenki az Alavés csapatából ismeri, játékjogát valójában az Atlético Madrid birtokolja.

Theo 38 mérkőzésen lépett pályára a 2016/17-es idényben, ez több mint 3200 játékpercet jelentett, szezonját pedig egy hatalmas góllal zárta le a Barcelona elleni kupadöntőben. Kijelenthetjük tehát, hogy minden bizonnyal nagyon fontos szerepe lehet Marcelo esetleges távollétében.

Szinte ugyanez mondható el a saját nevelésű Marcos Llorentéről, aki korábban már játszott Zinédine Zidane kezei alatt a Castilla csapatában. A spanyol elit futballistává nőtte ki magát az Alavésben, Theo csapattársaként. Minden bizonnyal megfelelő versenytársa lesz Casemirónak, akivel folyamatosan jobb teljesítményre ösztönözhetik egymást.

Tavaly Casemiro hiányát rendre megérezte a csapat. A brazil szerepköre olyannyira alapvetővé vált a jelenlegi rendszerben, hogy még egy idényt nem lehetett volna elkezdeni megfelelő helyettes nélkül, hiszen az nem megoldás, hogy Toni Kroos próbálja meg lefedni a védekező középpályás szerepkörét is. Llorente visszahívásával tehát ez a probléma is megszűnni látszik.

Fontos továbbá észben tartani, hogy Zidane miképp viszonyult a keret játékosaihoz: nem csak hangoztatta, hanem bizonyította is, hogy számára nem létezik A és B csapat, mindenkit tűzben tudott tartani az idény utolsó pillanatáig. A mester minden bizonnyal ezt az utat kívánja tovább járni az új érkezőkkel, akik még szélesebbé és színesebbé teszik a Real Madrid fegyvertárát.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK