Arbeloa: Mourinho a labdarúgás világának legbátrabb embere

Álvaro Arbeloa, a Real Madrid egykori védője a spanyol Onda Cero rádióállomás El Transistor c. műsorában adott interjút néhány nappal visszavonulásának bejelentése után. Az interjú során Arbeloa – aki az elmúlt idényt a West Ham United együttesénél töltötte, s mindösszesen négy mérkőzésen jutott lehetőséghez –, beszélt döntésének hátteréről, dicsérte José Mourinhót és említést tett meggyőződéséről, miszerint Cristiano Ronaldo a Real Madridban folytatja. A harmincnégy esztendős világ- és Európa-bajnok labdarúgó nem feledkezett meg volt válogatottbeli csapattársáról, Gerard Piquéről és a Real Madrid 2011-es Király-kupa győzelmet követő ünneplésével kapcsolatos megjegyzéséről sem.

Visszavonulás

Hosszas mérlegelést követően jutottam erre az elhatározásra; a szezon végén volt jó néhány ajánlatom, de egyik sem keltette fel az érdeklődésemet. Úgy éreztem, hogy ebben a helyzetben a legjobb döntés, ha felhagyok a futballal.

Visszatérés a La Ligába

Nem akartam újra Spanyolországban játszani. Mindig azt mondtam, hogy ha a Real Madrid mezét nem ölthetem magamra, másét biztosan nem fogom. A döntésem hátterében inkább elvi okok álltak, mintsem a fizikai állapotom. Elmúlt a lelkesedésem, hogy folytassam a labdarúgást. A Madridból történt távozásom után a dolgok nem úgy alakultak, ahogy azt reméltem.

Jövő

Mindenképp a futball közelében maradok majd, hiszen ez az, amit igazán szeretek, de nem tudom, hogy valaha is edző lesz-e belőlem. Amennyiben a Real Madridnak szüksége lesz rám, állok rendelkezésükre. Siettetni azonban semmit nem fogok. Ha segítenem kell, itt vagyok.

Ajánlatok

Több ajánlatom is volt Kínából és az Egyesült Államokból… De nem akartam kizárólag a magasabb fizetés öröméért játszani. A labdarúgás számomra nem a pénzről szól.

Álvaro Arbeloa

Csalódást keltő tapasztalatok a West Hamnél

Ez a szezon nem a legjobban alakult; nagyon sokat küzdöttem a sérülésekkel.

Mourinho

A legbátrabb ember, akivel valaha találkoztam a futball világában. Büszke lehet az első manchesteri szezonjára.

Egy pályafutás keserű befejezése

A búcsúm nem sikerült olyanra, amilyet igazán szerettem volna. Szívesen fejeztem volna be úgy a pályafutásomat, ahogyan azt Xabi Alonso tette.

Iker Casillas

Olvastam, hogy remek idénye volt, így nem kell aggódnia a kérők miatt.

Cristiano

Számomra Cristiano mindaddig ártatlan, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője. Abban pedig biztos vagyok, hogy a Real Madridnál marad: ő egy győztes alkat, tisztában van vele, hogy a világ legjobb csapatában játszik. A pályafutásom során soha nem láttam nála tehetségesebb labdarúgót.

Piqué

Azt hiszem, tiszteletben kell tartanunk, hogy Piqué nem kívánja ünnepelni a Király-kupákat. Legalább most már a Barcelona szurkolói is tudják, mely kupáknak jár az ünneplés, és melyeknek nem.

Forrás: El Transistor (Onda Cero)
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK