Carvajal: Szeretnék egyszer a Real Madrid csapatkapitánya lenni

Először Marcelo, aztán Isco, most pedig Dani Carvajal! A csapat jobbhátvédje 2022-ig hosszabbított szerződést a klubbal.

A 25 éves játékos a klub intézményi kapcsolatfelelősének, Emilio Butragueñónak társaságában jelent meg a klub sajtótermében. Butragueño rövid beszéddel nyitotta meg a szerződéshosszabbítási ceremóniát: „Dani, te vagy a szimbóluma mindannak, amit az utánpótlás-rendszerünk képvisel. Tíz évesen érkeztél meg a klubhoz, alig két esztendővel később pedig már Don Alfredo di Stéfano mellett álltál a sportközpont alapkövének letételekor, ma pedig kihagyhatatlan tagja vagy a csapatnak. Kifogástalan példával jársz elöl a klub fiataljai előtt, sportszakmai sikerességed pedig megkérdőjelezhetetlen, hiszen minden trófeát megnyertél már legalább egyszer a csapattal. Nagyon örülünk, hogy további öt szezonra kötelezted el magad.”

Ezt követően Dani válaszolt az újságírók kérdéseire.

Szerződéshosszabbítás: „Először is szeretném megköszönni Don Emilio szavait. Minden, amit említett, az életem része. Nem is lehetnék boldogabb ennél, hiszen minden nap egy igazi ajándék, egy valóra vált álom számomra. Van okom örülni, hiszen szerződést hosszabbítottam életem klubjával. Nagyon szerencsés vagyok az elmúlt évek sikerei miatt, és természetesen még rengeteg trófeát szeretnék nyerni a jövőben.”

Jövő: „Hogy mire szeretnék emlékezni a szerződésem lejártakor? Arra, hogy rengeteg címet nyertem a csapattal, és hogy én is egy kihagyhatatlan részévé váltam a Real Madrid történelmének. Ezek hatalmas célok. Azzal a tudattal szeretnék visszavonulni, hogy mindent megtettem a klub sikerességéért, és az emberek büszkén emlékeznek rám.”

Ajánlatok: „Amikor valaki ennyire biztos a jövőjét illetően, akkor egy percre sem kételkedik. Egyetlen ajánlatot sem hallgattunk meg. Hála Istennek, a klub bízik bennem, így nincs akadálya a folytatásnak. A kivásárlási áram? Nem emlékszem pontosan, de olyan magas, hogy senki sem tud elcsábítani innen.” (nevet)

Érzések: „Minden egyes napomra örömmel gondolok vissza, de vannak különleges emlékek. A bemutatásom napján elmondhatatlanul boldog voltam, de a családom által meghozott áldozatok emléke is élénken él bennem. Nem számított, hogy szakadt az eső, ők akkor is elkísértek az edzésre gyerekkoromban. Mindent nekik köszönhetek.”

Kezdeti nehézségek és Zidane: „A Real Madrid első csapatbeli tagságáért folytatott versenyben mindenkinek vannak jó és rossz pillanatai egyaránt. Nagyon nehéz volt elhagynom Madridot, de akkor ez volt a legjobb döntés, mert fejlődnöm kellett. Hatalmas volt a verseny, de bíztam magamban. Zidane? Az ő kinevezésével rengeteget nőtt az önbizalmam, az eredményeket pedig mindenki láthatja. Töretlen bizalommal viseltet irántam, ez nagyon fontos.”

Mayoral: „Úgy tűnik, hogy hasonló utat jártunk be karrierünk során, ráadásul mindketten Madrid déli részéről származunk. Tegnap egy hatalmas lépést tett meg a jövője szempontjából: elhallgattatta azokat, akik szerint nem üti meg a mércét. Nagyon keményen dolgozik minden egyes nap.”

Rivalizálás: „Eddig minden mérkőzést végigjátszottam, de Achraf egy rendkívül tehetséges fiatal labdarúgó, aki jól fog teljesíteni, ha lehetőséget kap. Természetesen szeretnék minél többet játszani, de a döntés az edző kezében van. Remélhetőleg ebben az évben el tudom kerülni a sérüléseket. Ennek érdekében nagy figyelmet fordítok az egészségem megőrzésére.”

Üzenet az akadémistáknak: „Nagyon büszkévé tesz, hogy engem állítanak példaként a fiatalok elé. Jó érzés visszagondolni arra, hogy valamikor én is végigjártam a korosztályos csapatokat. Azt tanácsolom nekik, hogy legyenek alázatosak, és hogy higgyenek a céljaikban. Ezek a legfontosabbak. Biztos vagyok benne, hogy még rengeteg fiatal fog felkerülni az első csapathoz a következő években, mert számtalan tehetséges futballista van köztük.”

Alapkő: „Nagyon ideges voltam aznap, hiszen Don Alfredo di Stéfano mellett álltam, aki a futballtörténelem egyik legkiemelkedőbb alakja. Csak később értettem meg igazán, hogy mekkora megtiszteltetésben is volt részem.”

Kapitányság: „Sergio remek munkát végez, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy még sosem gondolkodtam el ezen. Természetesen vágyom erre a megtiszteltetésre.”

Mourinho: „Egyikünk sem gondolta úgy, hogy készen állok felkerülni a felnőttek közé, így elváltak útjaink. Ő elhagyta Madridot, én pedig visszatértem. Mindketten a magunk útját járjuk.”

Forrás: realmadrid.com; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK