Dani Ceballos: Libabőrös voltam, amikor először játszottam a Bernabéuban

A Real Madrid frissen szerződtetett játékosa volt a Campo de estrellas című RealmadridTV-műsor legutóbbi vendége.

A kezdetek: „Már három éves korom óta a lábamhoz van ragasztva a labda. Régebben sok bosszúságot okoztam a családomnak, mert rendszeresen megrongáltam a házunk ablakait, berendezéseit. A nagyapám mindig is támogatott a labdarúgó-karrierem megvalósításában. Azt hiszem, ő a legfontosabb ember az életemben, nélküle biztosan nem juthattam volna el idáig. Természetesen az egész családom mögöttem állt, ez alapvető dolog.”

„Az Utrera utánpótlásában kezdtem a futballt, onnan pedig a Sevillához kerültem. Technikás játékos voltam, de nem rendelkeztem túl jó fizikummal egy betegség miatt. A Sevilla más típusú játékost keresett, mint amilyen én voltam. Azt mondták nekem, hogy menjek vissza az Utrerához, és ha a jövőben ismét igényt tartanának a szolgálataimra, akkor majd felkeresnek. Ez eléggé megviselt, de végül jól alakult a sorom. Az Utrerában sokat játszottam és napról napra jobb játékossá váltam. Egy Nervión elleni meccs után megtudtam, hogy a Betis játékosmegfigyelői kérdezősködtek utánam. Végül úgy döntöttem, hogy elfogadom az ajánlatukat.”

Dani Ceballos gyermekként

Profi karrier: „Tizenhét évesen debütáltam a spanyol élvonalban. Az egyik szemem sírt, a másik nevetett. A Real Betis stadionjában, a Villamarínban léphettem pályára, amely egy valóra vált álom volt számomra, a mérkőzésnek ugyanakkor már nem volt túlságosan nagy jelentősége, mert addigra már biztos kiesőnek számítottunk. A következő idény fantasztikus. Rengeteg új dolgot tanultam, és sikerült visszajuttatnunk a Betist oda, ahová tartozik: az első osztályba. A feljutásunk után Poyet vette át a csapatot. Az első nyolc meccsünkön egyetlen percet sem játszottam, de ez csak megkeményített, erősebbé tett. Őt Víctor váltotta a gyenge eredmények miatt, aki azt mondta nekem, hogy nagyon sokat fogok játszani, és alapember leszek majd a csapatban. Ő volt az az edző, aki képes volt kihozni belőlem a legjobbat.”

Real Madrid: „Amikor először hallottam a Real Madrid érdeklődéséről, akkor arra koncentráltam, hogy minél jobban sikerüljön az U21-es Európa-bajnokság. Azt gondoltam, hogy egy jó teljesítmény jelentősen megnövelheti az esélyeimet. Ez volt az álmom. Amikor megválasztottak a torna legjobb játékosának, akkor tudtam, hogy ez az én nagy esélyem.”

Bemutatás: „A bemutatásom napja nagyon különleges volt: hat-hétezer ember jött ki csak azért, hogy megnézzen. Sosem fogom elfelejteni ezt az élményt. Aznap reggel kaptam egy üzenetet Ramostól, hogy próbáljam megőrizni a nyugalmamat, és nyugodtan forduljak hozzá, ha segítségre van szükségem. Ezt természetesen minden fiatal játékosnak elmondja a csapatban. Zidane azt mondta nekem, hogy dolgozzak keményen, és idővel meg fogom kapni a lehetőséget.”

Debütálás: „Az első mérkőzésem a klub színeiben egy Manchester City elleni találkozó volt az előszezonban. Az Egyesült Államokban voltunk, de a telt házas stadionban szinte kizárólag a Real Madrid szurkolóit lehetett látni. Akkor kezdtem el felfogni, hogy milyen hatalmas klub is ez a klub. Az is meglepett, hogy mennyire egységes itt az öltöző. Az első tétmérkőzésem egy El Clásico volt, melyet 2-0 arányban nyertünk meg. Libabőrös voltam, amikor először futballoztam a Santiago Bernabéu stadionban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK