Florentino Pérez: Zidane a Real Madrid egyik szimbólumává válhat

Zinédine Zidane a hétvégén jubilál, 100. mérkőzésén ülhet a padon a Real Madrid trénereként. A klub elnöke a MARCA munkatársaihoz eljuttatott nyílt levéllel gratulált a legendának.

A Real Madrid történetét és legendáját megannyi cím, egy egységes, az intézmény érdekeit mindig szem előtt tartó szurkolóbázis, valamint olyan nagyszerű emberek írják, akik az elmúlt 115 évben csak erősebbé tették ezt a címert.

Zinédine Zidane, aki holnap 100. mérkőzését vívja majd meg edzőként, azon kiválasztottak közé tartozik, akik a klub szimbólumai lehetnek. A Real Madrid szurkolói a legendák megválasztásakor az egyén által képviselt értékeket veszik figyelembe, azt, hogy mit tud adni a klub számára. Ez egy szívből jövő döntés, olyasvalami, amely napról napra érlelődik a szurkolókban, amihez a klub felé hűséggel kell viseltetni, és a mérkőzéseken a világ legrangosabb klubja által támasztott elvárásoknak megfelelően kell szerepelni.

Kiváltságos vagyok, hogy Zidane-t élete klubjához, a Real Madridhoz hozhattam 2001-ben. Mióta megválasztottak elnöknek, szentül hittem, hogy Zizounak velünk kell lennie. Aktív pályafutásának végét követően is megállítottak az emberek az utcán, megköszönték, hogy leigazoltuk őt, hiszen élvezhették a mágiát és a lenyűgöző tehetségét.

Zidane bemutatása 2001-ben

Az a hihetetlen glasgow-i lövés tökéletesen bizonyítja, hogy döntő jelentőséggel bíró egyén ő a Real Madrid történetében. Most, 2001-hez hasonlóan, szintén szentül hiszem abban, hogy ő a megfelelő ember a csapat irányítására. Zizou képvisel minden olyan értéket, amely a siker felé vezetett és vezet mai napig minket.

Ő egy színtiszta tehetséggel megáldott ember, aki mindemellett keményen dolgozik és áldozatokat is hoz. Folyamatosan törekszik a tökéletességre, a győzelem és a trófeák iránti vágya kimeríthetetlen, ugyanakkor mindig tisztelettel és alázattal viseltet mások irányába. Ismeri a klubot, élvezi az itteni munkát és életet. Egy páratlan példakép a játékosaink számára. Ő adja a klub esszenciáját, képes újra és újra lenyűgözni a szurkolókat, akik imádják őt.

A Real Madrid edzőjeként már mindent megnyert, csakúgy, mint játékos-pályafutása során. Még két év sem telt el debütálása óta, de már kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, bajnoki címig vezette a csapatot, elhódította a klubvilágbajnoki trófeát, kétszer is megnyerte az UEFA-szuperkupát, valamint egy alkalommal győzelmeskedett a spanyol szuperkupa küzdelmeiben is. Ugyanakkor ő is tisztában van azzal, hogy ez a klub mindig többet és többet követel. Ismeri a Real Madrid történelmét és örökségét, így teljes odaadással és felelősségérzettel, motiváltan és lelkesedéssel átitatva végzi a munkáját.

Nincs könnyű feladata, hiszen a világon több millió madridistát próbál boldoggá tenni, igyekszik meggyőzni őket arról, hogy a Real Madrid a legjobb kezekben van. Azért érkezett, hogy örökre velünk maradjon. A Real Madrid iránti szenvedélye segítségünkre lesz, hogy valóra válthassuk az álmainkat.

Florentino Pérez

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK