Vinícius Júnior: Még nem beszéltem Zidane-nal

A brazil Globo Esporte készített interjút a fiatal támadóval, aki leghamarabb 2018-ban csatlakozik a Real Madridhoz.

Távozás: „Jelenleg még egyáltalán nem gondolok erre, abszolút nyugodt vagyok a jövőmet illetően. Próbálom élvezni a jelent, és megfelelni az itteni elvárásoknak. Még nagyon új dolog számomra, hogy ennyien foglalkoznak velem. 2018-ig még biztosan a Flamengo mezét fogom magamon viselni, ez pedig azt jelenti, hogy a jelenben kell élnem.”

Spanyol nyelvtudás: „Folyamatosan órákat veszek egy nyelviskolában, és a családom sem hanyagolja el a gyakorolást. Még csak néhány szót ismerek, mert inkább a nyelvtanra fektetjük a hangsúlyt. Vannak spanyol anyanyelvű csapattársaim, mint Cuéllar, Trauco, Guerrero vagy Conca. Sokat szoktam beszélgetni velük, és általában meg is értem őket, feltéve, ha nem beszélnek túl gyorsan.” (nevet)

Célok: „Szeretnék ott lenni a Libertadores-kupán a Flamengóval, jövőre pedig jó lenne begyűjteni minden megszerezhető trófeát.”

Vinícius Júnior

Kritikák: „Nem igazán foglalkozok a negatív véleményekkel. Én realista vagyok. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen potenciállal rendelkezem, és hogy meddig juthatok, ha komolyan veszem a futballt. Az a filozófiám, hogy a kizárólag kemény munka vezethet el a sikerekhez, de ezt felesleges lenne minden nap elismételni, így általában nem reagálok a kritikákra.”

Marcelo: „Zidane-nal nem beszéltem, de Marcelóval, Casemiróval és Danilóval igen, amikor Madridban voltam a szerződésem miatt. Ha jól teljesítek egy meccsen, Marcelo mindig gratulál nekem egy szöveges üzenetet formájában, de a többiek is figyelik a teljesítményemet. Bevallom, ez nagyon jó érzés, és minden meccsem után várom ezt az üzenetet. Egyszer majd talán Cristiano is küld valamit…” (nevet)

Szabadidő: „Szeretem a számítógépes játékokat, illetve sokat szoktam lógni a barátaimmal és a testvéremmel is. Gyakran meghívom magunkhoz a São Gonçalo-i barátaimat is. Nem volt könnyű gyerekkorom, és a mai napig tartom a kapcsolatot azokkal, akik segítettek nekem.”

Adriano: „Csodálom őt. Egy Flamengo–Fluminense meccsen figyeltem fel a játékára gyerekkoromban, ahol két gólt is szerzett. Hatalmas dolgokat vitt véghez a Flamengo játékosaként. Jó lenne, ha legalább az 50%-át el tudnám érni karrierem során annak, amit ő tett. Sajnos még nem volt alkalmam találkozni vele.”

Forrás: globoesporte.globo.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK