Zidane: Nem a játékosaimra vagyok dühös, hanem magamra

A királyi gárda vezetőedzője, Zinédine Zidane értékelte a Leganés elleni kupavereséget.

Értékelés: „Nem kezdhetünk úgy egy mérkőzést, mint ma, főleg nem egy megnyert odavágót követően. Az eredmény nem meglepő annak tükrében, hogy a Leganés a saját játékát játszotta, mi viszont képtelenek voltunk erre. Nem vagyok dühös a játékosaimra, csak magamra, és természetesen teljes felelősséget vállalok az eredmény és a kiesés miatt. Nagyon csalódott vagyok, különösen az első félidő miatt, de most az a legfontosabb, hogy felálljunk a padlóról, és a vasárnapi bajnokival foglalkozzunk.”

„Számos hibát követtem el, ezeket ki kell elemeznünk. Senki sem számított erre az eredményre, de a futball egy ilyen sportág. Nem értem, hogyan történhetett mindez. Az irányításom alatt dolgozó labdarúgók mindent beleadtak, sokat futottak, küzdöttek… én vagyok a felelős, de ők sem dőlhetnek nyugodtan hátra, hiszen végső soron ők azok, akik pályára lépnek a Real Madrid mezében. Mindannyian hibáztunk, de úgy gondolom, hogy a felelősség engem terhel.”

Bajnokok Ligája: „Nyilvánvaló, hogy szeretnénk megnyerni a BL-t. A kupából kiestünk, a La Ligában pedig már majdhogynem behozhatatlan a hátrányunk. Sajnos nem sikerült megvalósítani a szezon előtt kitűzött céljainkat. Most már csak annyit tehetünk, hogy becsülettel felkészülünk a hátralévő bajnoki összecsapásainkra, a Bajnokok Ligájában pedig mindent beleadunk. Most már minden a PSG elleni meccseken múlik.”

Megoldás: „Le kell vonnunk a megfelelő következtéseket, és ami a legfontosabb, hogy továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk. Én vagyok az edző, így nekem kell megtalálnom a megoldást. Nem tudom, hogy ez mennyire számít rossz szezonnak a Real Madrid történetét tekintve, de nem is érdekel. A mai csalódástól függetlenül, én mindig csak a pozitív dolgokkal foglalkozom.”

Bale és Cristiano: „Én döntöttem a pihentetésük mellett, így nyilvánvaló, hogy én vagyok a felelős, ugyanakkor nem gondolom, hogy a játékosok által képviselt minőséggel lett volna a probléma.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK