Robinho: Zidane még mindig a világ egyik legjobb edzője

A Real Madrid korábbi játékosával, a jelenleg Törökországban futballozó Robinhóval készített interjút az AS.

Miért döntöttél úgy, hogy Törökországban folytatod a pályafutásodat?
Egyszerűen meggyőzött a Sivasspor ajánlata. Egy nagyon jól szervezett klubról beszélünk, számos ismert játékossal, egy kiváló edzővel, és természetesen az sem elhanyagolható, hogy sok más klubbal ellentétben ők valóban mindent megtettek, hogy hozzájuk igazoljak. Több honfitársammal is beszéltem, akik Törökországban futballoznak, és Roberto Carlost is megkérdeztem a dologról, hiszen ő néhány évvel ezelőtt eltöltött egy idényt a Sivasspor kispadján. Mindannyian pozitívan nyilatkoztak az országról és az itteni futballról. Örülök, hogy így döntöttem.

Mit gondolsz a Madrid jelenlegi helyzetéről?
Minden klub életében vannak nehezebb periódusok, de a Real Madrid ettől még a Real Madrid marad. Még nem írnám le őket, rengeteg idejük van, hogy visszataláljanak a helyes útra. Mivel madridista vagyok, azt szeretném, ha ez minél hamarabb megtörténne.

És Zidane?
Úgy gondolom, hogy a vezetőségnek nem szabad valaki mást ültetnie a helyére. Ő még mindig a világ egyik legjobb edzője.

Mi lesz a PSG elleni párharc kimenetele?
Mivel már csak a Bajnokok Ligájára maradt reális esélyük, ezért biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért. A PSG most sokkal jobb formában van, de ez nem jelenti azt, hogy a Real Madrid esélytelen lenne. Kemény, de nem lehetetlen feladat. Mindkét csapatnak meg kell majd szenvednie, ez akár a finálé is lehetne.

Van még kapcsolat közted és a Real Madrid között?
Nemrég beszéltem Florentino Pérezzel. Felhívott, hogy boldog új évet kívánjon.

Mi lett volna, ha 2008-ban úgy döntesz, hogy nem hagyod el a spanyol fővárost?
Nem tudom, más idők jártak akkor, mint mostanában. Ha visszamennék az időben, talán máshogyan intézném a dolgaimat, de ennek ellenére nagyon büszke vagyok arra, hogy a Real Madrid játékosa voltam.

Mit gondolsz Coutinhóról?
Fantasztikus játékos, sikeres lesz a Barcelonában.

Végül, megvalósulhat most nyáron a Neymar–Madrid házasság?
Nem tudom. Sosem szoktam a „lehetetlen” szót használni, de Neymarnak ötéves szerződése van a PSG-vel. Ettől függetlenül megvannak hozzá a képességei, hogy a Real Madrid játékosa legyen.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK