Zidane: Nagyon sajnálom a Ceballosszal történteket

A királyi gárda vezetőedzője tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját az Alavés elleni bajnoki előtt.

Tragédia Bilbaóban: „Mindenekelőtt szeretném kifejezni az együttérzésemet az elhunyt rendőrtiszt családjának. Borzalmas, ami történt.”
(A tegnap megrendezett Athletic Bilbao – Szpartak Moszkva El-mérkőzés előtt heves utcai összecsapásokra került sor a városba érkező orosz huligánok, illetve a helyi Herri Norte Taldea csoport tagjai között. A harcoknak volt egy halálos áldozata is: egy ertzaina, azaz a baszkföldi rendőrség egyik tagja, aki szívrohamban halt meg – a szerk. kieg.)

Bale: „Gareth a jövőben is fontos tagja lesz a keretnek. Nem tudom az összes játékosomat egyszerre felküldeni a pályára, mindig lesznek kimaradók. Tudom, számotokra, újságírók számára az egyik futballista sokkal fontosabb, mint a másik, hiszen nagyobb a hírértéke, de rám ez nem igaz. Azokat is fontosnak tartom, akik ritkán kapnak játéklehetőséget. Nem is lehetne ez máshogy, hiszen minden nap együtt vagyok velük az edzéseken, és látom, hogy milyen keményen dolgoznak.”

„Nem akarom, hogy Bale ismét megsérüljön, és nélkülöznöm kelljen őt. Lépésről lépésre kell haladnia, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét csúcsformában lesz. Én mindig meg fogom védeni a játékosaimat.”

A holnapi mérkőzés: „Nagyon büszke vagyok a srácokra, 26 gólt szereztünk a legutóbbi 6 találkozónkon. Szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot, holnap pedig egy nagyszerű ellenféllel szemben nyílik erre lehetőségünk. Az Alavés csupán egyszer szenvedett vereséget az elmúlt 5 mérkőzésén. Tisztában vagyunk a keretük által képviselt minőséggel. PSG? Még nem jött el annak az ideje, hogy a Bajnokok Ligájára gondoljak.”

Ceballos: „Nagyon sajnálom a Ceballosszal történteket, ezt neki is elmondtam. Semmi sem igaz azokból a hírekből, hogy elégedetlen lennék vele, épp ellenkezőleg. Nagyon kedvelem, ő pedig annak ellenére is rendkívül keményen edz, hogy nem jutott neki túl sok játékperc a szezon eddigi részében. Mindenképpen azt szeretném, ha a Real Madrid játékosa maradna. Jól emlékszem még az Alavés elleni meccsre, ahol két gólt szerzett. Ha sikeressé szeretne válni, akkor muszáj türelmesnek maradnia, és megragadnia a kínálkozó esélyeket.”

Erőszak a stadionokban: „Szerintem minden klubnak az a célja, hogy ez a jelenség megszűnjön létezni. A legtöbb ember csupán arra vágyik, hogy kimehessen megnézni egy meccset a családjával, a gyermekeivel, és jól érezze magát. Mi az erőszak egyetlen formáját sem támogatjuk, de nincs jogom megmondani más kluboknak, hogyan bánjanak az ultráikkal.”

Túl sok kapott gól: „Szeretnénk minimalizálni az elkövetett hibáink számát, de nem ígérhetem, hogy mostantól egyetlen gólt sem fogunk kapni. Ez is hozzátartozik ehhez a sportághoz. Én már annak is nagyon örülnék, ha mindig több gólt tudnánk szerezni, mint az ellenfél.”

Le Classique„Igen, mindenképp meg fogom nézni a Marseille és a PSG összecsapását. Nem is lehet kérdés, hogy melyik csapatnak szorítok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK