Zidane: Tökéletes teljesítmény volt

A blancók mestere, a francia Zinédine Zidane értékelte a Paris Saint-Germain elleni, továbbjutást érő győzelmet.

Értékelés: „Ez egy tökéletes teljesítmény volt. Magasan védekeztünk, nyomás alá helyzetük az ellenfelünket, tényleg elégedett vagyok a látottakkal. Mindenki nagyszerűen végezte a dolgát, pedig egy nem akármilyen ellenfél állt velünk szemben. Megérdemelten jutottunk tovább. Egy edző számára hatalmas öröm, hogy bárkit rak be a kezdőcsapatba, az jól teljesít.”

Paris Saint-Germain: „Nem gondolom, hogy a PSG csalódást okozott. Nem kell szégyenkezniük, de hangsúlyozom, hogy véleményem szerint mindkét meccsen mi voltunk a jobban teljesítő együttes. Verratti kiállítása alapjaiban megváltoztatta a mérkőzés kimenetelét. Onnantól már csak idő kérdése volt, hogy megszerezzük a második gólunkat.”

Lucas és Asensio: „Kiemelten fontos volt, hogy egy négyes láncban védekezzünk a középpályán, ehhez pedig a szélsőknek is mélyen vissza kellett zárnia, ami rengeteg futómennyiséget kíván. Lucas és Marco is fantasztikus formában van. Ma őket választottam, de hétvégén lehet, hogy más kerül majd be a kezdőcsapatba. Az a legfontosabb, hogy minden játékosom higgyen a közösen elvégzett munkában. Ma nagyszerűen valósítottuk meg az általam megálmodott taktikai elemeket.”

Kroos és Lukita visszatérése: „Azért ülhettek le a padra, mert teljesen egészségesek. Ők is bekerülhettek volna a kezdőbe, de ma nem így döntöttem, ez minden. Hasznosabbnak éreztem, ha Kroos csak később áll be, amikor stabilitásra és labdatartásra van szükségünk.”

Bale: „Hányszor kell még elmondanom, hogy számomra minden játékos fontos? Gareth sem kivétel. Ma csak csereként állt be, de egyetlen játékos sem lehet mindig ott a kezdőcsapatban. Továbbra is úgy gondolom, hogy Bale a keret egyik kulcsfontosságú tagja, aki folyamatos veszélyt jelent az ellenfél kapujára, ha pályán van. Az ezzel kapcsolatos véleményem sosem fog megváltozni. Még rengeteg meccs van hátra, mindenki szóhoz jut majd.”

A többi versenysorozat: „A kupában és a bajnokságban is voltak nehézségeink, de ez hozzátartozik a futballhoz. Egyetlen csapat sem képes megnyerni az összes mérkőzését. Mivel képtelenség megelőzni a hullámvölgyeket, az én feladatom az, hogy minél hamarabb és hatékonyabban átsegítsem rajtuk a játékosaimat. Ez kizárólag kemény munkával és elkötelezettséggel lehetséges. A mai este az ünneplésé, utána pedig megkezdjük a felkészülést a szombati bajnokira.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK