Zidane: Nagyon büszke vagyok a játékosaimra

A királyi gárda edzője, Zinédine Zidane értékelte a Girona elleni bajnoki győzelmet.

Elemzés: „Elégedetten távozom, hiszen győztünk és emellett hat gólt lőttünk az ellenfelünk kapujába, de tagadhatatlan, hogy furcsa meccsen vagyunk túl. Nem teljesítettünk túlságosan jól a pontrúgások kivédekezésében. Egy gólt mindig találhat az ellenfél, és a Girona valóban egy nagyon erős együttes, de azért tudták háromszor is bevenni a kapunkat, mert nem koncentráltunk eléggé a meccs egy-egy periódusában. A Bajnokok Ligájában ilyesmi nem fordulhat elő. Kemény adok-kapok ment a teljes játékidő alatt, de azt hiszem, összességében mi irányítottuk a dolgok alakulását. Abban nincs semmi meglepő, hogy meg kellett szenvednünk a három pontért. A spanyol bajnokságban nincsenek könnyű meccsek.”

Lucas Vázquez és Asensio szerepe: „Nagyszerűen játszik a Real Madrid, ha őket teszem a kezdőcsapatba, de ez nem jelenti azt, hogy mások gyengébbek lennének náluk. Számomra mindenki egyformán fontos. Most a válogatott szünetnek jött el az ideje, utána pedig már csak egyetlen bajnoki összecsapás választ el minket a torinói BL-találkozótól.”

Cristiano: „Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mire képes. Nagyon örülünk a remek szériájának, hiszen ezzel nemcsak egyéni elismeréseket szerez, hanem a csapatot is győzelmekhez segíti hozzá. Ronaldo rendkívül fontos tagja a keretnek. Bármit is mondanak az emberek, ő mindig a csapat érdekét tartja szem előtt, és ezt mérlegelve hozza meg a döntéseit. Ha a többieknek biztatásra, pozitív energiákra van szüksége, akkor sosem haboz cselekedni. Volt egy gyengébb periódusa a szezon elején, de sosem volt kétséges, hogy ő a világ legjobbja. Gólkirályi cím? Most az a legfontosabb, hogy a bajnokság második helyének megszerzésére koncentráljunk, ami az Atleti mai vereségével elérhető közelségbe került, de természetesen örülnék, ha bezsebelné ezt a díjat.”

„Lenyűgözőnek tartom, hogy Cristiano milyen ambíciózus ember. Ezt minden mérkőzésen és minden edzésen lehet rajta látni. Ha arra kérem, hogy gyakorolja a büntetőrúgásokat, azt is teljes erőbedobással és elszántsággal teszi. Ez megkülönbözteti őt mindenki mástól.”

Önbizalom: „Nagyrészt annak köszönhető a mai győzelem, és a közelmúlt remek teljesítményei is, hogy ismét van önbizalma a játékosoknak. A szezon elején szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy ilyen sok gólt lőjünk egyetlen mérkőzésen. Nagyszerű formában vagyunk, mindenki pozitívan gondol a jövőre. Büszke vagyok a srácokra, mert a nehezebb napokon sem láttam azt rajtuk, hogy el lennének keseredve, vagy hogy fel akarják adni a küzdelmet.”

Bale: „Gareth teljesen felépült, remek állapotban van. Remek gólt szerzett ma.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK