Klopp: A Madrid sorozatban harmadszor van a döntőben, ez nem szerencse

Robbie Fowler készített interjút Jürgen Kloppal a Bajnokok Ligája döntőjét megelőzően. A beszélgetés fő témája természetesen az év legfontosabb összecsapása volt, illetve az, hogy miként is lehet legyőzni a Real Madridot?

Muszáj beszélnünk arról, amire az egész világ kiváncsi. Hogy lehet legyőzni a Real Madridot?

Rövid beszélgetés lesz, ugye?

Ránézek a Madridra, és azt gondolom, hogy Marcelo briliáns, de talán gyengeség is egyben, hiszen ott hagy területet, ahol ti erősek vagytok.

Te is láttad, mindenki látta, egyértelműnek tűnik: „Marcelo! Micsoda támadó szellemű játékos, de… Nem tud védekezni”. Kétszer nyerték meg a Bajnokok Ligáját egymás után, és ismét a döntőben vannak. A Bayern azt gondolta, hogy ők voltak a jobb csapat mindkét meccsen, de végül is ki számít jobbnak?

A Real Madridnak négy helyzet kell ahhoz, hogy kétszer betaláljon. A Bayern nyolcból egyszer talált be. Tetőtől talpig tapasztalt játékosok. Nincs gyengeségük. A futball nem olyan könnyű, mint amilyen könnyen kimondod, hogy „ha Marcelo felfut a szélen, akkor ott marad Mo Salah a szabad területtel és ráfuthat Ramosra.”

Klopp

Amikor legyőzted őket a Borussia Dortmunddal 2013-ban, akkor taktikát váltottatok. Először a jobb oldalon rohamoztatok, majd átmentetek a bal oldalra, ahol Ronaldo nem ment vissza védekezni.

És Mario Götze fogta Alonsót! Ez igaz. Mindenki tudta. Alonso megkapja a labdát, megfordul, Ronaldo pedig már szalad. Így Mariót ráállítottuk Alonsóra a 4-1-es hazai meccsen. Ez egész jól működött. De ezt nem olyan könnyű megtenni a Real Madrid ellen. Te is tudod, hiszen fociztál. Hidegvérűek. Ha van egy helyzeted, nem zavarja őket. Egyáltalán nem remegnek meg. Láttad őket egyszer is pánikba esni azért, mert valaki helyzetbe került ellenük? Hidegvér.

Azt gondolják, hogy az ellenfélnek is lehet helyzete, előfordul. Nekünk is lesz, de mi betalálunk. Guardiola mondta egyszer, hogy a nagy csapatok szépen elkávézgatnak, majd bumm, megindulnak. Vagyis ha van egy lehetőséged, azt jobb, ha ki is használod.

De tudod, hogy képesek vagytok legyőzni őket.

Minden csapatnak megvannak a gyengeségei. Játszottunk a Barcelona ellen a Wembley-ben, hasítottunk, szép győzelem volt. Vannak lehetőségeink, ezt tudjuk. És ők is tudják. Mindenki azt mondja, hogy a Juve ellen a Real szerencsés volt. A Bayern ellen szerencsés volt. De mégis harmadszor vannak a döntőben sorozatban, öt év alatt negyedszer. Ez akkor mit mond el? A tapasztalatuknak köszönhetően fel vannak készülve a nehéz pillanatokra, úgyhogy fogunk nekik gondot okozni, ahogy ők is nekünk.

Van egy olyan érzésem, hogy amikor legyőztétek a Portót 5-0-ra idegenben, akkor azt gondoltad, megnyerhetitek a tornát.

Szerintem az 5-0 volt az, amikor mindenki először mondta, hogy „Wow!”. A Porto elleni meccs volt az első, amikor az emberek megkérdezték, hogy mi a fene folyik itt? Mivel a Porto egy igazán remek csapat. Aznap este nagyon megleptük magunkat is – ilyen nincs! Aztán a City. Számomra ők voltak a BL favoritjai ebben az idényben. Az első számú esélyesek. Ahogy játszanak, ahogy eldöntötték, hogy meg fogják nyerni, aztán mégis legyőztük őket. És még mindig itt vagyunk.

Úgyhogy ez egy nagy klub, egy olyan csapattal, ami meglehetősen idegesítő tud lenni. De úgy igazán. Viszont minőségi futballt játszva.

Eddig még semmit sem nyertünk, nem is mi vagyunk az esélyesek. De ezzel nincs problémánk, nem jelenti azt, hogy nem akarunk nyerni.

Tudjuk, hogy rengeteget kell dolgoznunk a győzelemért. De ki fogjuk használni a rendelkezésre álló időt, ezt elhiheti mindenki.

Klopp

Utálom megemlíteni a vesztes döntőket, de visszanyúlhatsz például a Sevilla ellen 2016-ban elveszített Európa-liga döntőhöz?

Nem. Ez most teljesen más. De nem is csak ez, hanem a Dortmunddal lejátszott Bayern elleni döntő is. Készen fogunk állni, ennyit tudok mondani. Nem tudom, hogy ez elegendő lesz-e, mivel a Real Madrid az ellenfél. De készen állunk majd. A Sevilla elleni meccsen elfáradtunk, teljesen kifulladtunk. Nem tudtunk visszavágni. Az utazás mindkét esetben hasonló volt, de most jobb csapat vagyunk.

Forrás: Mirror
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK