Sergio Ramos: Kiráz a hideg, amikor magasba emelek egy BL-serleget

Az UEFA által szervezett Open Media Day során az edző és több játékos is nyilatkozott. Sergio Ramos néhány mondata tegnap már megjelent nálunk, de most itt a teljes interjú a csapat első számú kapitányával.

Egy újabb döntő: „Komoly kiváltság az, hogy ismét lehetőségünk nyílt magasba emelni a BL-trófeát. Ez a befektetett munka, az áldozatok és a napi szintű erőfeszítéseink eredménye, ami talán kívülről nem is látható.”

Éhség: „Igen, néhány rendkívül nehéz dolgot könnyűnek láttattunk. Úgy tűnhet, hogy minden évben BL-döntőt fogunk játszani, de ez nem így működik. Az első néhány itt töltött évemben még a közelébe sem kerültünk. Ezen érdemes elgondolkodni.”

Érzelmek: „Kiráz a hideg, amikor egy BL-serleget emelek a magasba, ezek a pillanatok mindig velem maradnak. Történelmiek és kitörölhetetlenek minden játékos számára. Sok időt veszel el a családodtól, barátaidtól, de ha nyersz, az örök emlék marad.”

Kritikák: „A kritikák sosem tántorítottak el minket a céljainktól, ahogy a hízelgés sem. Semmit nem kell bizonyítanunk. Akárki akármit mond, kiejtettük a PSG-t, a Bayernt és a Juventust is. Ezen kívül minden más hazugság, nem futball.”

Sergio Ramos

Üzenet a Real Madridnak: „Sokat kivett belőlünk az, hogy ismét eljutottunk a döntőbe, de mindent bele fogunk adni és remélhetőleg meglesz sorozatban a harmadik győzelem. Hala Madrid!”

Önbizalom: „A Madrid sosem kételkedett abban, hogy megnyerheti a BL-t. Ez egy legendás csapat, megérdemli a dicséretet.”

Liverpool: „Jól ismerjük a Liverpoolt. Nagyszerű csapatuk van, tudják, hogy hogyan harcoljanak. Remek edző vezeti őket, nem lesz könnyű ismét BL-győztessé válni.”

Védekezés: „Megpróbálom bekapott gól nélkül lehozni a meccset, ez az elsődleges számomra. Ha ezt sikerül megoldani, akkor komoly esélyeink vannak.”

Morata: „Kimaradni a világbajnoki keretből mindig kemény, de az ajtó mindig nyitva áll a visszatérésre.”

Zidane: „Zizou remekül használja az edzői tapasztalatait, jól kezeli az öltözőt és megadja nekünk azt, amire a pályán szükségünk van.”

A BL-győzelem ára: „A napi szintű kemény munka, erőfeszítés, áldozatok és elhivatottság eredménye. A jutalom a családtól és a barátoktól elvett időért. Ez az ára annak, hogy idáig eljuss. Nincs is annál nagyobb jutalom, mint magasba emelni a trófeát.”

Büszkeség: „Tizenhárom éve vagyok Madridban, és az első néhány esztendőben nem játszhattam BL-döntőt. Ezért is kell tisztában lennünk ennek jelentőségével, fontosságával. Nagyon nehéz idáig eljutni, mi pedig ismét véghezvittük. Azt akarjuk, hogy az emberek tényleg tudják meg, hogy ez egy legendás csapat.”

Ronaldo: „Remekül van. Az egész csapat jól érzi magát, nincs sérültünk, úgyhogy készen állunk a szombatra. Nagyon szeretném, ha sikerülne.”

Sergio Ramos

Stabilitás: „Itt minden év egy új kezdet. Korábban sokszor volt edzőváltás, sőt, még elnökváltás is, nem volt stabilitás. Ha a csapat körül minden szinten megvan a stabilitás, akkor minden nyugodtabb. Ez a csapat azt is megmutatta, hogy az öltözőben nincsenek egyéni célok, mindannyian egy irányba megyünk. Ez a siker egyik kulcsa.”

Érzések: „Ez nem olyan, mint egy átlagos meccsnap. A helyén kell kezelni. Ez egy egyszeri lehetőség. Túl sok áldozatot követel az ide vezető út ahhoz, hogy lebecsülje valaki. Természetesen a bizsergés és nyugtalanság a dolog szépsége. Nagyon kifizetődő tud lenni.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK