Sergio Ramos: Csalódást keltő a végeredmény

Négy Real Madrid-játékos nyilatkozott a döntetlennel végződő madridi derbi után.

Sergio Ramos
A találkozó: 
„Tisztában voltunk azzal, hogy milyen fontos lenne megszerezni a három pontot a Barcelona botlása miatt. A 0-0 mindenképpen egy csalódást keltő végeredmény annak tükrében, hogy milyen remek munkát végeztünk. Az első félidőben az Atlético többször is be tudott szorítani minket, de a másodikban már egyértelműen mi irányítottunk. Egyedül csak az utolsó labdaérintés hiányzott az ellenfél kapuja előtt. Az ilyen találkozókon talán az a legfontosabb, hogy tiszteld és ne becsüld alá az ellenfelet. Ha így teszel, nagy árat fizethetsz a hibáidért. Az elején jobb dolog óvatosnak lenni, mint minden erőnkkel a kapujukat támadni. Ceballos? Remek volt, a játékának köszönhetően volt mélysége a csapatnak, emellett pedig a gólszerzési lehetőség kialakításában is aktív szerepet játszott.”

Vinícius Júnior
Debütálás: 
„Nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam tétmeccsen a Real Madrid első csapatában. Szeretnék köszönetet mondani Lopeteguinek és minden játékostársamnak, akik segítettek nekem az edzéseken a tanácsikkal, kedves szavaikkal. Nagyon örömteli pillanat volt számomra, mikor megtudtam, hogy pályára lépek. Nehezen találom a szavakat. Már kiskoromtól fogva erről álmodoztam, hogy egyszer a világ legjobb csapatában fogok futballozni. Ami a meccset illeti, győzelmet érdemeltünk volna, de sajnos nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket. Ez már a múlt, ideje a soron következő BL-mérkőzéssel foglalkozni.”

Thibaut Courtois
„Összességében igazságos a pontosztozkodás, de a második félidőben sokkal jobbak voltunk, mint az Atlético Madrid. Emiatt egy kicsit csalódottak vagyunk. Több lehetőségünk is volt lezárni a mérkőzést, de nem tudtunk élni velük. Az első egy az egy elleni párharcnál kivártam, és megpróbáltam kitalálni Griezmann szándékait; a másodiknál Diego Costával kerültem szembe, ekkor széttárt karokkal vártam a lövésre, és végül sikerült is hárítani. A múltam? Már négy év telt el azóta, hogy elhagytam az Atletit. A derbik mindig nagyon különlegesek, de számomra minden összecsapás egyformán fontos. Bale? Remélem, hogy nem sérült meg. Vinícius? Sikerült felvennie a spanyol foci ritmusát, idővel pedig a csapatba is beilleszkedik.”

Dani Carvajal
A meccs: „Nagyon kemény meccsen vagyunk túl, a derbik mindig ilyenek. Jól ismerjük az ellenfelünket, már a kezdőrúgás előtt is tisztában voltunk azzal, hogy kiválóan védekeznek, veszélyesen kontráznak. Több helyzetet alakítottunk ki, mint ők, a második félidőben könnyedén megnyerhettük volna a találkozót. Nincs miért szégyenkeznünk, mert minden tőlünk telhetőt megtettünk a győzelemért, még ha nem is sikerült azt megszerezni. Ne felejtsük el, hogy két rendkívül megterhelő mérkőzésünk volt ezen a héten. A sevillai vereség nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is hatással volt ránk, ennek fényében elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel, de a Real Madridnak természetesen mindig a győzelem a célja. Töretlenül kell folytatnunk tovább a munkát, kedden újabb csata vár ránk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK