Benzema: Nagyon szeretném, ha jól sikerülne ez az idény

Karim Benzema a Realmadrid TV egyik műsorában vendégeskedett, ahol Xabi Alonso és Álvaro Arbeloa társaságában adott interjút. A beszélgetés során kitért jelenlegi helyzetére, csapattársaira, az elmúlt időszak eredményeire, de beszélt Solariról is.

Jelenlegi helyzet: „Nagyszerűen érzem magam ennél a klubnál, remélem, hogy ez még sokáig így lesz. Mindig örülök, ha a pályán lehetek. Szeretem, ha nálam van a labda, mindig próbálok gólt szerezni vagy előkészíteni. A pályán látszik, hogy jól játszom, harcolok, motivált vagyok és nagyon szeretném, ha jó évem lenne. Ez mindenki számára egy kritikus év. Úgy tűnik, hogy most rendben vagyunk, csapatként játszunk, mindannyian támadunk és védekezünk. A kapu előtt is több szerencsénk van, mint korábban.”

Motiváció: „Az emberek mindig többet várnak tőlem, mivel a Madrid a világ legjobb klubja, ahol mindenki gólokat és gólpasszokat akar látni a csatártól. Ez motivál engem arra, hogy jó évem legyen, ami fontos. Korábban itt volt nekünk Cristiano, de ez most már nincs így, szóval a gólszerzés feladata most már sokkal inkább az én nyakamba hullott. Hihetetlenül motivált vagyok és fel vagyok készülve erre a feladatra.”

Benzema

Több mint 200 gól: „Nagyon örültem, hogy elértem ezt a számot. Ha visszatekintek és elgondolkodom, hogy mit értem el Madridban, eszembe jut a sok áldozat. A jövőben is felemelt fejjel akarok kimenni a pályára. A játékom lényegében ugyanaz, de most több gólt szerzek, mivel most olyan poszton játszom, ahol több lehetőségem van erre. Meg fogunk próbálni még több gólt szerezni, hiszen ha sok gólt lősz, a trófeák is jönni fognak.”

A 32 gólos rekordjának megdöntése: „Ebben az idényben megpróbálunk majd több gólt szerezni. Minél több gólt lősz, annál valószínűbb, hogy címeket fogsz nyerni. Minden meccsen a góllövés és a gólok előkészítése a célom. A szám csak egy egyéni dolog, ott van a fejemben, de igazából a társaimat szeretném segíteni a góljaimmal. Mindig ugyanazt érzem, össze akarok játszani a csapattársaimmal, hogy gólpasszokat adjak. Mostanában több lehetőségem van.”

Kapitány: „Sokat jelent, hogy csapatkapitány lehetek. Sergio az első számú, ő fantasztikus, nagyon hosszú ideje vezér már. Azért vagyunk itt, hogy segítsük a fiatalokat, beszéljünk a társakkal, az edzővel.”

Játékfilozófia: „Szeretem az egy- vagy kétérintős játékot, sok gyors mozgással. Képesnek kell lenned a gyors játékra, tudnod kell nyugodtnak maradni, az ellenféltől és a körülményektől függetlenül. Folyamatosan mozgásban kell lenned, össze kell játszanod a többiekkel, ki kell használnod az üres területeket. Azért focizunk, hogy a szurkolóinkat boldoggá tegyük.”

A gól Vigóban: „Hátrafelé mozogtam és kaptam egy nagyszerű passzt. Szépen levettem a labdát. Szeretem, ha az első mozdulat ilyen jól sikerül. Sokat gyakorlom edzésen, mivel ha ez jól megy, akkor sokkal nagyobb eséllyel tudok gólt lőni.”

Négy BL: „Azért játszunk, hogy címeket nyerjünk. A BL a legmagasabb szint, hatalmasak az elvárások. Ezek a meccsek a nagy ellenfelek ellen rendkívül nehezek. Keményen dolgozunk, hogy legyen esélyünk a BL és egyéb sorozatok megnyerésére. A Bajnokok Ligája nagyon nehéz, nem tudom, hogy valaha is képes lesz egy másik csapat megismételni azt, amit mi vittünk véghez. Rendkívüli módon elkötelezettnek kell lenned, hogy elérd ezt a szintet, minden nap keményen kell edzened és a legjobb formádban kell lenned.”

Benzema, Xabi Alonso, Arbeloa

A Tizedik: „Amikor megnyertük a Tizediket, hihetetlenül büszke voltam. Nehéz mérkőzés volt, Sergio gólja pedig mindenki számára egy örömteli pillanat volt. A döntők mindig ugyanolyanok. Sikeréhesnek kell lenned, készen kell állnod mindenre, ami egy ilyen mérkőzéssel jár. Ezek olyan trófeák, amelyeket sosem felejtek el. Nagyon nehéz bejutni a döntőbe, lényegében minden meccs kemény. Amikor megnyerek egy címet, szeretem a családommal megünnepelni.”

A Tizenharmadik: „Az volt madridi karrierem egyik legjobb teljesítménye. A gólom nem volt olyan könnyű, mint amilyennek látszott. Minden a megérzésen múlott, ami egy csatár számára alapvető fontosságú.”

Solari: „Úgy tűnik, nagyszerűen van. Zizouhoz hasonlóan ő is a Madrid kiváló játékosa volt. Nagy tudású, a futballt egy labdabirtokláson alapuló, gyors ám egyszerre nyugodt támadó szellemű játéknak gondolja. Számunkra ő egy fantasztikus edző. Most úgy tűnik, hogy rendben vagyunk, ebben a szellemben folytatjuk.”

Ramos és Bale: „Sergio egy vezér, ő a kapitányunk. Mindenki számára példakép, gólokat is szerez. Remek tizenegyeslövő, ez pedig ideális helyzet számunkra. Bale egy félelmetes játékos, hihetetlen sebességgel és lövőerővel. Félelmetesen sokat ad nekünk, ő egy sztár, egy kivételes játékos.”

Casemiro, Odriozola és Vinícius: „Casemiro mindig ott van a támadók és a védők között. Hihetetlenül erős, nagyon hiányzik, ha nincs a pályán. Odriozola fiatal, gyors és elől és hátul is remekül játszik, ami nagyszerű a Madrid számára. Vinícius szintén fiatal, de nagyon jó. Csodásan kezeli le a labdákat és nagyon gyors. Türelmesnek kell lennie és tapasztalatra van szüksége, de ő egy igazi ász, fantasztikus.”

Üzenet a szurkolóknak: „Remélem, hogy továbbra is mögöttünk állnak és együtt további címeket nyerünk ebben az idényben is. Mindannyiótokra szükségünk van! Hala Madrid!”

Benzema, Xabi Alonso, Arbeloa

Az interjú során Xabi Alonso és Arbeloa is a stúdió vendégei voltak, akik mondtak néhány elismerő gondolatot a francia támadóról:

Xabi Alonso: „Imádom a játékát, ahogy összejátszik a társaival. Mindig szerettem az ilyen csatárokat. Úgy gondolom, hogy ő az elmúlt évtized egyik legjobbja. Csodás játékos, olyan srác, akit mindig szeretnék a csapatomban tudni. Ő nem egy kapu előtti kilences, ennél sokkal több van a játékában. Mindig jön a labdáért, területet szabadít fel… Így mélységet ad a játéknak. Ha Karim jól játszik, akkor a csapat is jól játszik.”

Arbeloa: „Mindig nagy rajongója voltam. Nagyon nehéz megfogni, edzésen rendszeresen megszenvedtem vele. Ránézel Karim statisztikáira, majd megnézed, hogy milyen játékosok vannak mellette ezeken a listákon, ekkor realizálódik benned, hogy ő is a Real Madrid és a világfutball legendás játékosa. Minden szempontból 10/10-es. Ebben az idényben a szó legjobb értelmében önzőbb a kapu előtt, mint korábban, több figurát be is fejez, amiket ő kezd meg. Egy sokkal érettebb Karimot látunk ma, aki tanácsokat ad a fiataloknak, beszél hozzájuk. Ő egy példakép és büszkék vagyunk arra, hogy itt van közöttünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK