200 nap Zidane nélkül

2018. május 31. Zinédine Zidane sokkolja a Real Madrid vezetőségét és keretét, valamint az egész világot, és rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be, hogy távozik a klub vezetőedzői posztjáról. Azóta 200 nap telt el, és kijelenthetjük, hogy imádott klubunk élt már szebb napokat is. De nézzük, hogy pontosan mi történt azóta.

Lopetegui érkezése

Bombaként robbant a hír két nappal a világbajnokság kezdete előtt, hogy Julen Lopetegui a Real Madrid új vezetőedzője. Ez önmagában rendben is lenne, ám ezen nyári események nem a megszokott menetrend szerint zajlottak: a hír bejelentését követően egy nappal a spanyol szakembert menesztették a spanyol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, a krízis szélére taszítva ezzel a nemzeti csapatot, valamint elindítva egy újabb lavinát, amely nem a legjobb fényében tüntette fel a Real Madridot.

Cristiano Ronaldo távozása

Egy újabb hatalmas csapás Zidane távozása után. A portugál szupersztár július 10-én hivatalosan is a Juventus játékosa lett. A Real Madrid így a szinte garantált szezononkénti 50 gólnak, és egy, a győzelem iránti vágyát kimeríteni képtelen játékosnak inthetett búcsút.  

Az Atlético Madridé az UEFA-szuperkupa

Zidane és Cristiano Ronaldo nélkül indult csatába a Real Madrid az UEFA-szuperkupáért, ám végül alulmaradt a városi riválissal szemben. Az Atlético Madrid története során másodszor emelhette magasba a trófeát.

Gólképtelenség

A klub történetének leghosszabb ideig tartó góltalansági szériája is összejött az ősz folyamán: a csapat 481 percen keresztül volt képtelen bevenni az ellenfelek kapuját. A nem túl fényes sorozat Lopetegui állásába került.

Lopetegui helyett Solari

A Barcelona elleni idegenbeli 5-1-es vereség volt az utolsó csepp a pohárban. Azt követően szinte azonnal véget ért Julen Lopetegui madridi megbízatása. A spanyol szakembert október 29-én menesztette a vezetőség, helyére ideiglenesen a Castilla menedzserét, Santiago Solarit nevezte ki a klub. Mivel nem sikerült egyetlen megkörnyékezett sztáredzővel sem egyezségre jutni, és az eredmények is jöttek, a klub végül véglegesítette Solari megbízatását. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, ám nem minden területen.

Keylor, Isco és Asensio – a kegyvesztettek

Solari nem ijedt meg a komoly döntések meghozatalától: szinte azonnal letette a voksát Thibaut Courtois mellett, ami egyet jelentett azzal, hogy Keylor Navas ideje lejárt a Real Madridban. Ezzel állandóságot hozott egy olyan posztra, ahol a játékosnak szüksége van a szüntelen bizalomra, az már más kérdés, hogy Keylor az előző idényekben mutatott teljesítménye után talán többet érdemelne. Az argentin szakembernél kegyvesztetté vált Isco és Asensio is, akik Julen Lopetegui irányítása alatt kirobbanthatatlanok voltak a kezdőcsapatból, ám teljesítményük közel sem volt meggyőző.

Reguilón, Odriozola és Ceballos – az edzőváltás nyertesei

A három fiatal játékos egyaránt megkapta a lehetőséget – sérüléseknek vagy edzői döntéseknek köszönhetően –, és mindhárman élni is tudtak vele. Az argentin szakember azóta is hajlandó a segítségükre hagyatkozni.

Casemiro helyettese

Santiago Solarinak eszébe jutott, hogy van a klubnak egy, a lelátón porosodó középpályása is, Casemiro sérülése után pedig nem félt leporolni és bedobni őt a mélyvízbe. Marcos Llorente talán a legnagyobb győztese a dolgok alakulásának, hiszen sem Zidane-nál, sem Lopteguinél nem jutott annyi lehetőséghez, amennyihez szeretett volna. Most hétről hétre bizonyíthat, és bizonyít is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK