Ramos: Ha hiszel benne, meg tudod csinálni

A Real Madrid csapatkapitánya a FIFA.com-nak nyilatkozott a klubvilágbajnokság megkezdése előtt. A játékos a múltidézés mellett a győzelem kulcsáról is beszélt.

„Mindig a győzelem a célunk, ilyen a klubunk mentalitása.”

„A kedvenc klubvilágbajnoki tornám a 2014-es, hiszen ott megkaptam a torna legjobb játékosának járó díjat is, de leginkább azért, ahogy az egész alakult. Gólt tudtam szerezni az elődöntőben, de aztán megsérültem. Úgy tűnt, hogy nem sikerül a döntőben pályára lépnem, de végül fájdalomcsillapítókkal tudtam játszani. A hab a tortán az volt, hogy a döntőben is gólt lőttem. A csapat nyert, ez pedig igazából egy nagyon különleges emlék.”

„Az egyéni díjak mindig elégedettséggel töltik el az embert, de a csapatszintű célok felülírják az egyéni nézőpontot. Sokkal jobban szeretném, ha a csapat nyerne.”

Sergio Ramos

„Nem gondolom, hogy nagy különbséget lehet majd látni a pályán. Nagyjából ugyanaz a csapatunk van, Cristiano elvesztését kivéve, aki egy nagyon meghatározó játékos volt számunkra. Ugyanazzal a felfogással állunk ki, amit a klubunk mindig képviselt. Csak a győzelem a cél.”

„A klubvilágbajnokság az előző idény sikereinek jutalma. Lehetőséget ad arra, hogy megerősítsd a pozíciód azzal, hogy világbajnok lehetsz, ez pedig egy csodás tapasztalat. Van néhány nagyszerű emlékünk az elmúlt tornákról. Rövid versenysorozat ez, nincs lehetőség hibára. Van egy elődöntő és egy döntő, mi pedig haza akarjuk vinni a kupát.”

„A tapasztalat mindig szerepet játszik az ilyen tornákon. A Real Madrid mögött nagyszerű történelem áll, de ezen nem lehet túl sokáig lamentálni, mert egyedül a címer nem fog meccseket nyerni. Mindig egyszer nehezebb lesz, de nem kétség, hogy a tapasztalat nagyon fontos és nekünk jó adag van belőle.”

„Ha hiszel benne, akkor meg tudod csinálni. Fantasztikus csapatunk van, bíznunk kell magunkban, miközben megfelelően tiszteljük az ellenfeleinket.”

Forrás: FIFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK