A Tottenham beárazta Eriksent

Az AS megtudta, hogy a Real Madrid hónapok óta kapcsolatban áll a Tottenhammel Christian Eriksen esetleges nyári Madridba igazolásával összefüggésben.

A Real Madrid figyelemmel követi a dán Christian Eriksen idényének alakulását. A Tottenham középpályásának jelenlegi szerződése 2020-ban jár le az angol együttessel, a régóta rebesgetett szerződéshosszabbítás pedig még nem történt meg. A londoni klub és a Real Madrid között jó a kapcsolat; egy két hónappal ezelőtti, Madridból érkező telefonhívást követően pedig Daniel Levy meg is nevezte a játékos klubváltásának feltételeként szabott minimális árat. Ha a Real Madrid meg akarja szerezni a játékost, akkor a világ legdrágább átigazolását kell végrehajtania, hiszen a Tottenham rendkívül nehéz tárgyalópartnernek számító elnöke 250 millió euróban szabta meg a dán kiválóság árát.

Eriksen

A magas ár egy rövid időre visszavetette az érdeklődést a játékos iránt, aki tökéletes utódja lehetne Luka Modrićnak a spanyol klubnál, hiszen ekkora összeget biztosan nem fognak kifizetni érte. A Madrid vezetői tisztában vannak vele, hogy a Spurs nem tudta meghosszabbítani a dán szerződését, aminek következtében kénytelenek lesznek csökkenteni az árát. Ha a játékos úgy dönt, nem szeretne maradni az angol együttesnél, akkor Levy nyáron érdekes helyzetben találja magát, hiszen Eriksen 2020. június 30-tól szabadon távozhat a csapattól, így az elnök nem engedheti meg magának, hogy túl nagy árcédulát aggasson a játékosára.

Angol lapok szerint az üzlet már 2019 nyarán létrejöhet, amelynek részeként Eriksen 100 millió euró körüli összegért cserébe átteheti székhelyét a Bernabéuba.

A Madrid jelenleg kivárásra játszik, de keresi Luka Modrić utódját. Dani Ceballos is ezzel a céllal érkezett a Betisből, de még meg kell győznie a klubot, hogy képes a horvát nyomdokaiba lépni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK