Raúl óta nem volt olyan 18 éves, aki ilyen hatással lett volna a Bernabéura

Nem sokan mennek manapság a Santiago Bernabéuba, de azok, akik igen, Viníciust akarják látni. A bérletesek és a jeggyel rendelkezők azért hagyják el otthonaikat, mert látniuk kell őt. Sok érv szól mostanában az otthonmaradás mellett, de aztán eszükbe jut a brazil és elindulnak.

A Real Madrid jelenleg nehéz időszakon megy keresztül, de ez a srác volt az, ami hiányzott a csapatból. Nem csak a lábaiban van jelen az izgatottság, hanem a Real Madrid szurkolóinak szemében is, amikor látják, hogy 18 évesen így játszik.

Lehet, hogy túlzás, lehet, hogy nem, de egyetlen ilyen fiatal játékos sem váltott ki ilyen hatást Raúl óta. Ez a mez nem tisztel senkit, kicsinek és gyengének érzed magad benne, de Viníciust nem ilyen fából faragták. Egy brazil stranddá változtatta a Bernabéu gyepét.

Julen Lopetegui bezárta előtte a kaput, mivel tapasztalatlannak tartotta. Solari kezei alatt berobbant. Krízis esetén mindent bedobsz, amit csak tudsz, de Vinícius még ennél is többet tett. Betörte a kaput és a lehető legfényesebb jövőt vetíti előre. Persze még fejlődnie kell, de már most is itt van.

Vinícius

Persze a szőrszálhasogatók majd biztosan mondják, hogy nem lő elég gólt, de Raúl is kihagyott három nagy helyzetet a Zaragoza ellen, amikor fiatalabb volt. Ha nyomsz, nyomsz és nyomsz, végül a hálóban fog kikötni a labda.

A Leganés elleni kapáslövését a klub múzeumában az első nagy góljaként fogják emlegetni, néhányan pedig arra fognak emlékezni, hogy a hátán vitte a csapatot. Múlt vasárnap, a Real Sociedad elleni meccsen is ez történt, ahol az apokalipszis közeledtével ő próbálta megmenteni a világot. A 28-as sötét időkben érkezett, ahogy Raúl is.

A Real Madridot egy tinédzser viszi a hátán, ez pedig nem ideális helyzet. De nem egy rossz tini. Már most is van hatása.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK