Modrić 2021!

Megszületett a megállapodás Luka Modrić és a Real Madrid között, a játékos 2021. június 30-ig hosszabbít!

Ezzel a blancók biztosították, hogy a horvát aranylabdás 36 éves koráig a Real Madridnál maradjon, a távozásával kapcsolatos pletykáknak pedig pontot tettek a végére. Annak ellenére, hogy a sajtóban rengeteget lehetett olvasni az Inter intenzív érdeklődéséről, a játékosnak sosem fordult meg a fejében a távozás gondolata. 

A horvát 2012 nyarán csatlakozott a Real Madridhoz, José Mourinho edzősége alatt, köszönhetően az edző személyes közbenjárásának és az intenzív és kemény tárgyalásoknak a Tottenham vezetőjével, Daniel Levy-vel. Idő kellett ahhoz, hogy átvegye a csapat ritmusát, de második idényében már a blancók csillaga volt, akik azonnal meg is hosszabbították a szerződését.

A Real referenciapontja
Az előző idény vitathatatlanul Modrić eddigi legsikeresebb időszaka volt, ezt a világ minden tájáról érkező számtalan elismerés, dicséret és a sok megnyert egyéni díj is bizonyítja. Szinte minden jól alakult a horvát számára, ami addig, amíg Cristiano Ronaldo is a csapatban volt, nem sikerült.

Aranylabda, FIFA The Best, UEFA Év-játékosa, a világbajnokság legjobbja… Mindegyik díj azé a Lukáé lett, aki mindössze egy mérkőzésre volt attól, hogy magasba emelhesse a világbajnoki trófeát.

A klub vezetősége megértette, hogy mit képvisel a játékos és a jelenlegi keretben betöltött fontos szerepét is felismerték. Mindezeknek köszönhetően új szerződést ajánlottak neki.

Modric 2021!
A megegyezés híre a MARCA címlapján

A horvát középpályás Solari csapatának motorja, ezt jól mutatja a távollétében elszenvedett vereség a Girona ellen. Nélküle a csapat mintha a pályán sem lett volna a mérkőzés második félidejében, végül pedig el is veszítette a találkozót.

A Real teljesítményének javulása is egybeesett azzal, hogy az idény legjobb Modrić-át láthattuk ebben az időszakban. A pihenés hiánya és a kemény előszezon miatt 2018 végéig nem igazán tudta a legjobbját nyújtani, amikor is újra elkezdett emlékeztetni minket arra a játékosra, aki néhány hónappal korábban mindent bezsebelt.

Mindörökké madridista
Modrić a csapat egyik legfontosabb játékosa, mind a pályán, mind pedig az azon kívül betöltött szerepe miatt. Persze a klubot nem kell emlékeztetni arra, hogy Ancelotti idejében a játékos hosszú távú sérülését magában foglaló szezon a klubvilágbajnoki győzelmen kívül trófea nélkül zárult.

Az olasz egyébként vitte volna magával a Bayern Münchenbe, de a horvát szeme előtt mindig csak a Real Madrid lebegett, most pedig karrierje utolsó éveit is itt képzeli el. Modrić tökéletesen azonosult a csapattal, a klubbal és Madrid városával is.

Valószínűleg ez lesz Modrić utolsó szerződése a blancókkal, mivel annak lejártakor már 36 éves lesz, vagyis minden a teljesítményétől függ majd. Mind a játékos, mind pedig a klub azt szeretné, ha a középpályás a Bernabéuból vonulna vissza.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK