Vinícius: 25-26 éves koromra elérhetem az Aranylabdát

Vinícius Jr. tegnap este a Cadena SER rádióállomás egyik esti műsorának vendége volt. Alább olvashatjátok a teljes beszélgetést.

Sérülés: „Lépésről lépésre haladok a rehabilitációval, apránként. A cél az, hogy minél hamarabb visszatérhessek. Ez egy elég szokatlan sérülés, ami ráadásul nagyon rosszkor jött. Sírtam is emiatt. Így nem tudok segíteni a nemzeti csapatnak a szünet alatt, és a szóban forgó meccsen, amikor az eset történt, idő előtt el kellett hagynom a pályát. Jó lenne, ha még tudnék játszani az idény vége előtt.”

Fejlődés: „Minden nagyon gyorsan történik, még Marcelo és Casemiro véleménye szerint is. Úgy gondolom, hogy jól kezelem a helyzetet. Senki sem gondolta, hogy a távozás utáni első évemben ilyen sok lehetőségem lesz majd bizonyítani. Jelenleg csak a futballra koncentrálok, semmi más nem számít. Ilyen ember vagyok. Megtiszteltetés, hogy a világ legjobb játékosaival lehetek egy csapatban. Hogy mi a legnagyobb erősségem? A személyiségem.”

A Barcelona is érdeklődött: „Négyéves koromban kezdtem el futballozni, mindig is szélső voltam. Amikor a brazil U17-es válogatottal játszottam egy dél-amerikai tornán, tudatosult bennem, hogy akár Európába is eljuthatok. Sok csapat érdeklődött irántam, de az édesapám semmit sem mondott nekem erről, nehogy a fejembe szálljon a dicsőség. Amit a médiában olvastam, az mind hazugság volt. Aztán befutott először a Barça, utána pedig a Madrid. Mindkét edzközpontot meglátogattam és megismertem a projektjeiket. A Barcelona többet fizetett volna, de engem csak a sportszakmai szempontok érdekeltek. Ezen a téren jobbat kínált a Madrid, de az is segített dönteni, hogy beszélgettem erről Casemiróval és Marcelóval.”

Messi: „Hogy nem akartam-e vele játszani? Én minden szempontot mérlegeltem már az elejétől kezdve, és egyértelműen a Real Madrid mellett tettem le a voksom. Az egész családom nekik szurkol, leszámítva az édesapámat, aki Vinícius Fútbol Club-rajongó.”

Lopetegui bizalmatlansága: „Julen egy nagyszerű edző, de nem alakultak jól az itteni dolgai. Attól függetlenül, hogy mennyit játszottam az irányítása alatt, csak jót tudok mondani róla. Amikor beszéltünk, igyekezett a legjobb tanácsokkal szolgálni a fejlődésem elősegítése érdekében. Solariról is hasonló véleménnyel vagyok, kifogástalan fogadtatásban részesített a Castillában.”

A Castilla-állomás: „Amikor ideigazoltam, tisztában voltam azzal, hogy ott fogom megkezdeni a madridi pályafutásomat, így egyáltalán nem voltam nyugtalan vagy ideges emiatt. Köszönettel tartozom az ottani szakembernek és a játékostársaimnak is, ők is sokat hozzátettek a fejlődésemhez. A castillás időszak nélkül ma valószínűleg nem tartanék itt.”

Az öltözői légkör: „Nyugodtak vagyunk. A cél az, hogy minél jobb helyen zárjunk a bajnokságban. Most leginkább önmagunkat kell legyőzni, hogy a következő évben minden trófeáért harcban lehessünk.”

Közönségkedvenc: „A szurkolók nagyon jól bánnak velem. Mindig megtapsolnak, az utcán is meg szoktak állítani, hogy mondjanak néhány kedves dolgot, például hogy biztosan sokáig a csapat játékosa leszek. Minden ilyen apró gesztust nagyra értékelek. Furcsa dolog ilyeneket hallani egy fiatal játékosnak, ugyanakkor rendkívül szívmelengető is.”

A brazil válogatott: „Tite azt mondta, hogy remek munkát végzek, és hogy azt szeretné, ha biztonságban felépülnék a Copa Américára.”

Neymar: „Nem tudom, hogy milyen lenne vele játszani. Nyilvánvaló, hogy az ember a világ legjobbjaival szeretne együtt futballozni, hogy magából is a maximumot hozhassa ki. Az biztos, hogy az ő stílusa áll hozzám a legközelebb a legnagyobb sztárok közül. A brazil válogatottban már találkoztam vele, habár most mindketten sérüléssel bajlódunk. Fogalmam sincs, hogy mit hoz a jövő, hogy vajon csapattársak leszünk-e a Real Madridban. Gyerekkoromban ő volt az egyik példaképem, Ronaldinho mellett.”

Cristiano vs. Messi: „Én csak azt tudom elmondani, hogy Cristiano a Real Madrid egyik legnagyobb legendája, akit a mai napig imádnak a szurkolók. Nem tudom, hogy melyikük a jobb.”

Fejlődés: „Úgy gondolom, hogy elsősorban a gólszerzési hatékonyság terén kell javulnom. Minden edzésen próbálok sok ilyen gyakorlatot végezni, és a többiek is segítenek, különösen Benzema. Még csak 18 éves vagyok, szóval idővel biztosan fogok még fejlődni a játék összes elemében.”

Zizou: „Casemiro azt mondta, hogy egy kicsit mindig ideges lesz, amikor Zidane beszél. Amikor ő szólal fel, az valóban teljesen más, mint mondjuk amilyen Solari volt. Ő a Real Madrid és a világfutball egyik legnagyobb legendája. Nem láttam őt élőben játszani, de rengeteg videót néztem róla. Elképesztő. Emellett pedig edzőként is letette már a névjegyét. Különleges érzés, hogy ő lehet az edzőm.”

Aranylabda: „Igen, ez az egyik legnagyobb álmom. Szerintem 25-26 évesen elérhetem, mikorra érett játékos lesz belőlem. Mivel a világ legjobbjaival vagyok egy csapatban, minden adott ehhez.”

Forrás: El Larguero (Cadena SER)
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK