Ceballos: Zidane megígérte, hogy több lehetőségem lesz játszani

A csapat tehetséges középpályása, Dani Ceballos a Cadena SER egyik rádióműsorának vendége volt szerda este.

A válogatott: „A szövetségi kapitány bizalmat mutat felém, hiszen annak ellenére is behívott, hogy nem volt különösebben jó szezonom eddig. Ezt azt érezteti velem, hogy fontos vagyok. Egyébként az egyik példaképem nem más, mint Xavi.”

Luis Enrique: „Nos, az igazság az, hogy az edző elég sok újítást próbál behozni a játékunkba. A célunk egyértelmű: megnyerni a selejtezőcsoportot és kijutni az Európa-bajnokságra. Az én szerepem mindebben? Nem aggódom emiatt, biztosan kapok majd valamennyi játéklehetőséget. Ahogy mondtam, úgy érzem, hogy az edző bízik bennem.”

Canales: „Jó döntés volt behívni őt.”

Fabián: „Sajnálom, hogy így alakult az első élménye a válogatottban. De ha továbbra is olyan keményen és eredményesen dolgozik, mint eddig, akkor nem ez volt az utolsó lehetősége bizonyítani.”
(A napolis Fabián Ruiz élete első behívóját kapta a spanyol felnőtt válogatottba, de három nappal ezelőtt influenzás lett, emiatt Saúl Ñíguez került be a helyére – a szerk. kieg.)

Messi ovációja: „Ha a Benito Villamarín állva tapsol valakit, az kétségkívül megérdemli. Nem szeretném, hogy ez a Bernabéuban is megtörténjen, mert annak a jele lenne, hogy valamit nagyon rosszul csináltunk a pályán.”

Zidane: „A világon mindenki ismeri az általa edzőként képviselt minőséget. Úgy gondolom, hogy az érkezése pozitív hatással lesz a Real Madridra. Ami engem illet, mindig őszinte volt velem. Most azt mondta, hogy ebben a szezonban egész jó voltam, és hogy tartsam meg legalább ugyanezt a szintet a szezon végéig. Megígérte, hogy bőven lesz lehetőségem bizonyítani. Nyáron majd elgondolkozunk a dolgokon.”

A legnehezebb hét: „Valóban nagyon nehéz volt, amikor szinte egy héten belül kiszálltunk három versenysorozatból is. A kupából, a bajnokságból és a Bajnokok Ligájából. Nehéz ezt elviselnie egy olyan együttesnek, amely előtte zsinórban háromszor ült fel Európa trónjára, egyéb címek és elismerések mellett. Sokat törjük a fejünket azon, hogyan kerülhetjük el a jövőben a hasonló történéseket.”

Múltbeli kijelentések: „Egy fiatal játékos minden meccsen pályára akar lépni, még akkor is, ha a Real Madridban futballozik. Valóban keveselltem a játéklehetőséget, de ahogy mondtam, Zidane mindig igazságosan bánt velem. Csak egy másodlagos szerepet kaptam tőle, amit idővel elfogadtam.”

ZZ érkezésének jelentősége: „Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Zizou érkezése mekkora jelentőséggel bír a csapat és az öltöző szempontjából. A nyugodtsága ránk is átragad, tulajdonképpen már a jelenlétével is képes tüzeket eloltani. Mindenkivel igazságos, Keylor már kapott is tőle játéklehetőséget a Celta ellen. Reménykedjünk abban, hogy még sokáig kitart a mostani jó hangulat.”

Isco és Solari: „Az edzők jobban kedvelnek egyes játékosokat, mint másokat, Solari pedig világos állásponttal rendelkezett ezt illetően. A privát dolgokról, mint a buszos történet, nem fogok többet elárulni, ezek csak és kizárólag a csapatra tartoznak.”

Isco: „Remek a kapcsolatunk. Mindketten Andalúziából származunk és jól kijövünk egymással. A játéklehetőség egy kényes kérdés az ő esetében figyelembe véve azt, hogy például néhány évvel ezelőtt ő volt az egyik húzóembere a csapatnak, most pedig elég ritkán kerül be a kezdőtizenegybe. De ha türelmes marad, és kihasználja a lehetőségeit, mint múlt szombaton, akkor nem lesz probléma.”

Poszt: „A Betisnél 10-esként szerettem futballozni. Itt hátravontabban kell játszanom, de ugyanúgy szeretem szervezni a játékot. Ahhoz, hogy élvezzem a futballt, és hogy a szurkolók is élvezhessék a játékomat, aktív kapcsolatra van szükségem a labdával.”

Család: „A családom nélkül egy senki vagyok. Ők jelentik a legstabilabb pontot az életemben, jó és rossz időkben egyaránt. A kishúgommal nagyon sokat vagyok együtt, aki Madridban tanul és él.”

NBA: „Igen, nagyon szeretem és évek óta követem az amerikai kosárlabdát. A kedvenc csapatom a Golden State Warriors.”

Piqué: „Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mit ígért a világbajnokság után, de ha vissza szeretne jönni, akkor tárt karokkal fogjuk fogadni őt.”
(Gerard Piqué eldöntötte, hogy visszavonul a válogatottól, de ezt valójában már 2016-ban megígérte, miután a spanyol szurkolók folyamatosan fütyülték őt, illetve kikezdték a közösségi médiában, amiért egy levágott ujjú mezben jelent meg az edzésen – a szerk. kieg.)

A valódi Ceballos: „A szurkolóknak még nem volt lehetősége látni a valódi Ceballost, azt, hogy mire is vagyok képes. Úgy gondolom, hogy a körülmények ideálisak ahhoz, hogy most végre bizonyítsak. Vinícius példája lebeg a szemem előtt. Az álmom továbbra is az, hogy alapemberré váljak a világ legnagyobb klubjában. Ezt senki sem veheti el tőlem.”

Forrás: El Larguero (Cadena SER)
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK