Eriksen: Real Madrid? Előrelépés lenne, de ahhoz fel kellene hívniuk a Tottenhamet

Christian Eriksen először nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban, és elmondta, hogy új kihívásra vágyik.

Christian Eriksen és a Real Madrid ügye már jóideje napirenden van a nemzetközi sajtóban, hiszen a dán középpályás szerződéséből csupán egy év van hátra az angol Tottenham együttesénél. A távozásáról szóló pletykák szárnyra kapása óta a játékos először nyilatkozott a jövőjéről a dán Ekstrabladet nevű lapnak.

Eriksen a BL-döntő elvesztése után a következőképp fogalmazott: "Úgy érzem, hogy egy olyan állomásához érkeztem a pályafutásomnak, amikor szeretnék valami újat kipróbálni.​​​​​​ Akkor sem lennék elkeseredve, ha a Tottenhamnél maradok, hiszen tisztelem és kedvelem őket, de új kihívásokat szeretnék."

Christian Eriksen, Real Madrid

A dán reméli, hogy a jövője mihamarabb tisztázódik, de teljességgel nem zárta ki a Tottenhammel történő szerződésújítás lehetőségét sem.

"Remélem, a nyár folyamán minden tisztázódik" – tette hozzá. – "Ez a terv. A futballban sosem tudhatod, mikor kell tisztáznod valamit. Ez bármikor megtörténhet. Mindenki azt akarja, hogy minden a lehető leggyorsabban történjen, de a fociban időbe telnek a dolgok. Minden Daniel Levyn múlik, és kell hozzá egy másik klub is. Vagy egyszerűen asztalhoz kell ülnünk, és tárgyalni az új szerződésről. De a dátumok nem tőlem függnek."

Ha mégis a távozás mellett döntene, Eriksen mindenképp egy olyan klubot fog választani, ami előrelépés számára – mint például a Real Madrid.

"Kevés olyan kitétel van, ami ne teljesülne a Tottenhamnél. De ha mennem kell, remélem, előrelépés lesz az új klubom. Real Madrid? Kétségtelenül előrelépés lenne a számomra, de ahhoz fel kellene hívniuk a Tottenhamet. Amennyire tudom, ez eddig nem történt megEz egy nehéz helyzet. A lehetőségektől függ minden. Ha nem érkezik egyetlen izgalmas ajánlat sem, miért ne maradnék a Tottenhamnél?"

Forrás: Sky Sports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK