Rodrygo Goes: A Santóstól a Real Madridig

A Real Madrid bejelentette, hogy Rodrygo Goest, az ifjú brazil tehetséget június 18-án mutatják be a Bernabéuban. A 18 esztendős támadó egy sikeres brazíliai időszak után csatlakozik a Real Madridhoz.

Rodrygo Goes (Osasco, São Paulo, 2001.01.09.) csatlakozott a Real Madridhoz, bár leigazolásának hivatalos bejelentése már 2018 nyarán megtörtént. A habfehér alakulat a világfutball egyik ifjú tehetségét igazolta le. Bár még csak 18 éves, a brazil csatár már 82 mérkőzéssel rendelkezik a Santos felnőtt csapatában, korábban pedig a klub utánpótlás részlegében is megcsillogtatta tehetségét. Rodrygo a brazil bajnokság egyik sztárja volt, ahol sebességének, megindulásainak és góljainak köszönhetően tudott kitűnni.

Rodrygo

Miután a Santos akadémiájának egyik nagy ígéretét vélték felfedezni benne, 2017 novemberében a felnőtt csapatban is debütálhatott. Ekkor még csak 16 esztendős volt. Azóta 17 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, a fejlődése pedig megállíthatatlannak bizonyult. 2018-ben, 17 évesen és két hónaposan ő lett a legfiatalabb brazil, aki gólt szerzett a Libertadores-kupán. Ebben az idényben az U20-as Dél-amerikai bajnokságban játszott a brazil csapat tagjaként. Ott volt az első alkalommal kiosztásra kerülő Raymond Kopa-díj 10 jelöltje között, amelyet a legjobb 21 éven aluli játékosnak ítél oda a France Football, emellett pedig szerepel a Golden Boy 2019 esélyesei között is.

Karrierje:
– Santos utánpótlás (2011-2017)
– Santos (2017-2019)
– Real Madrid (2019-)

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK