Négy lehetséges játékrendszer Zidane Real Madridjának

Zinédine ZIdane keményen dolgozik azon, hogy különböző sémákat implementáljon a Real Madrid játékába, az pedig látható, hogy Paul Pogba nem véletlenül képezi fontos részét a terveinek.

Zinédine Zidane szeretné megreformálni a Real Madrid taktikáját második edzői időszaka alatt. Mendy, Hazard és Jović leigazolásával, illetve Pogba, Eriksen vagy Fabián esetleges megszerzésével dinamikusabbá tenné a csapatot. Az AS összegyűjtött négy lehetséges felállást, amit Zidane alkalmazhat majd.

Az alapfelállás: 4-3-3
Zidane ezt a felállást használta a klubnál töltött előző időszakában, a sikerek elérésekor, illetve a visszatérését követő néhány mérkőzésen is, ami meglehetősen gyengére sikeredett. Kroos játszhat az 5-ös posztján, annak ellenére, hogy korábban már kifejezte, ő „nem Casemiro”. Fontos azonban, hogy az előző idényben a Bilbao elleni találkozón nem játszott jól ezen a poszton. Egy óvatosabb opció lehet a Casemiróval felálló 4-1-4-1, így a brazil megteremthetné az egyensúlyt.

433

A klasszikus 4-4-2, elől Jović és Benzema
A kétcsatáros felállás. Modrić irányítóként, vagy a jobb oldalon tűnhetne fel. Merészebb változat esetén Vinícius (vagy Asensio) és Hazard lenne a két szélen, de ez is biztosan gyümölcsöző lenne. Fabián 16 meccset játszott tavaly a pálya szélén, de amikor csapata megszerzi a labdát, középre vált. Ez például gondot okozhat olyan ellenfelek ellen, akik bátran használják a széleket.

442

A kevert felállás: 4-2-3-1
Zidane két védekező középpályásban gondolkodik. Modrić is játszhat a középpályán, ám ő szabadabb szerepben tűnne fel. Ez vélhetően minimalizálná Casemiro fontosságát a védekező négyes előtt. Hazard, Vinícius vagy Asensio rohamozhatna a széleken, de Hazard akár középső középpályás is lehetne, miközben a fiatalok játszanának a széleken. Ha Fabián érkezne, az újabb lehetőségeket teremtene.

4231

A gyémánt alakzat: 4-3-1-2
Zidane számára már ez a felállás is sikeresnek bizonyult korábban, amikor Isco volt a gyémánt csúcsán. Hazard kapná ezt a szerepet, Zidane pedig cserélgetné a csatárait Viníciusszal vagy Asensióval. Pogba vagy Fabián fizikai ereje sokat adhatna ehhez a felálláshoz a középpályán. Casemiro játszhatna Kroos helyett, ha épp egy védekezőbb felfogású középpályásra lenne szükség.

4312

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK