Vinícius vagy Asensio? Zidane dilemmája.

Zinédine Zidane egyik feladata az, hogy újjászervezze a Real Madridot a 2019/20-as idényre. Vannak már egyértelmű lépések, azonban van néhány kétség a keretet illetően.

Úgy tűnik, hogy Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modric, Eden Hazard és Karim Benzema lesznek a csapat alappillérei, hacsak sérülés nem akadályozza őket a pályára lépésben, vagy a mester nem szándékozik pihentetni őket. Ferland Mendy verseng majd Marcelóval, egyértelműen erősebb kihívó ő, mint Carvajal számára Odriozola, vagy Eder Militao Ramos vagy Varane számára.

A legnagyobb kérdés és Zidane számára a legnehezebb döntés azonban kétség kívül az, hogy Vinícius vagy Asensio foglalja el a jobb szélső posztját a kezdő tizenegyben.

Mindkét játékos erősen kezdett a blancóknál. Asensio a 2016/17-es idényben csillogott, miközben Vinícius az előző szezonban robbant be, amikor Solari megadta neki a lehetőséget. Mivel Hazard bizonyosan elfoglalja a bal oldalt, a két játékosnak nem maradt más lehetősége, mint harcolni a pálya jobb oldaláért.

Vinicius és Asensio

Ez a poszt nem idegen Asensio számára, hiszen játszott már ilyen szerepben korábban is, ráadásul nem is rosszul. A vele kapcsolatos kétségek alapja inkább az állandóság hiánya, még bizonyítania kell, hogy képes hétről hétre jól teljesíteni. Most, hogy Asensio 23 éves, karrierje fordulópontjához érkezett. Egy számára nagyon fontos idény előtt áll.

Vinícius újra életet és frissességet hozott a Real Madridba, még akkor is, ha a befejezésein van mit dolgozni. A Madrid 2018/19-es idényének legrosszabb szakaszaiban a brazil volt az, aki megpróbált a csapat élére állni. 18 évesen még rengeteg ideje van fejlődni, korából adódóan könnyebb lenne számára alkalmazkodni a jobb oldali játékhoz.

Elmondható tehát, hogy Zidane terveiben ugyanarra a posztra pályázik Asensio és Vinícius. Egyikük teljessé teszi majd a Madrid támadósorát a következő idényben. De bármelyikük is legyen az, óriási elvárásokkal néz szembe már az első pillanattól kezdődően.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK