Ceballos: Tudtam, hogy Emery bízik bennem, ez döntött

Dani Ceballos egy évre kölcsönbe került az Arsenal együtteséhez. A spanyol középpályás első interjúja során többek között arról is beszélt, hogy miért a londoni klubot választotta.

Dani, üdv az Arsenalban. Milyen érzés, hogy csatlakoztál hozzánk?
Először is nagyon köszönöm. Büszke vagyok arra, hogy viselhetem ezt a mezt. Egy történelmi PL-csapathoz csatlakoztam, ez egy előrelépés a karrieremben.

Más angol klubok is érdeklődtek irántad. Mi volt az, ami arra sarkallt, hogy végül az Arsenalt válaszd?
Tudtam, hogy az edző bízik bennem, ami az első pillanattól kezdve nagyon fontos volt számomra. Tisztában voltam azzal, hogy milyen felelősséggel jár ennek a meznek a viselése, hihetetlenül büszke pillanat volt számomra, amikor eldöntöttem, hogy csatlakozom az Arsenalhoz.

Mennyire volt fontos Unai Emery a döntésed meghozatalában? Mit mondott a neked szánt szerepről?
Az edző volt a fordulópont a döntésemben. Spanyol edző, aki ismer más kluboknál töltött időszakaimból. Nagyon örülök, hogy segíthetek az Arsenalnak elérni a céljainkat.

Mit adhat Emery a játékodhoz?
Ő egy nagyon taktikus edző, szerintem sokat fog segíteni abban, hogy tökéletesítsem a helyezkedésemet. Úgy gondolom, hogy mindketten meg fogunk tenni mindent annak érdekében, hogy jobb játékossá váljak.

Ceballos
Ceballos már az Arsenal mezében (fotó: arsenal.com)

Gondolod, hogy Angliában fontosabb a játék taktikai oldala?
Nos, ismerem a Premier League-et, hiszen követtem a történéseit Spanyolországból. Rendkívül taktikus bajnokság, de egyben fizikálisan is nagyon erős. Be kell illeszkednem a csapatba, de alig várom a kezdést. Nagyon izgalmas.

Kik azok a játékosok, akikkel leginkább várod a közös játékot, és miért?
Megnéztem a Fiorentina és a Bayern elleni mérkőzéseket, sok fiatal játékosunk van, de sok a tapasztalt futballista is. Nagyon színvonalas volt, amit láttam, alig várom, hogy találkozzak a társaimmal és a lehető leggyorsabban beilleszkedjek.

Beszéltél valakivel az Arsenalról, mielőtt aláírtál?
Nos, köztudott, hogy vannak itt spanyolok, mint Nacho Monreal vagy Héctor Bellerín. Remekül kijövök Hectorral a pályán kívül is. Elmondtam neki, hogy gondolkodom a csatlakozáson, ő pedig azt mondta, hogy ne is gondolkodjak, mivel ez egy csodás város, csodás klub, és nagyszerűen fogom érezni magam. Alig várom, hogy találkozzak vele és megköszönjem a segítségét.

És persze fontos lesz, hogy van valaki, aki segíthet a beilleszkedésedben.
Igen. Itt az edző, aki spanyol, és Héctor, ez pedig segít majd, hogy megszokjam a londoni életet. Még hozzá kell szoknom a klub elvárásaihoz, és a lehető leggyorsabban be kell illeszkednem, mivel ez alapvető fontosságú ahhoz, hogy sikeres legyek itt.

Egy egész idényre szóló kölcsönjátékról van szó, mit szeretnél elérni ez idő alatt?
Nos, még nem beszéltem a csapattársaimmal, úgyhogy nem tudom pontosan, mik a célok, de egyértelmű, hogy mindent szeretnék beleadni. Senki nem tudja majd megkérdőjelezni ezt, hiszen onnantól kezdve, hogy felhúzom magamra ezt a mezt, minden tőlem telhetőt megteszek majd. Meg fogjuk próbálni elérni a klub céljait.
 

Forrás: www.arsenal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK